CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: mojarean_X

Neelofa sekeluarga bakal berhijrah ke Tanah Arab

  [Copy link]
Post time 6-6-2022 06:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Benak
Jah jual apa pon tetap beli.. haha
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-6-2022 06:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Pak.dolla replied at 6-6-2022 04:14 PM
.
Hahahhha kita tungggu...lembaga dah ada perancangan sampai umur 55 tahun tau...panjang lagi dram ...

Pasal sambung belajar di Madinah Saudi ni sebelum dapat tu perlu melalui interview dahulu. Interview boleh ambil di Madinah Saudi sepanjang tahun. Mereka boleh je buat drama datang universiti Madinah untuk interview. Waktu interview tu memang le boleh masuk universiti tapi tak bermakna dapat tahun tu juga kadang tak dapat sebab faktor umur. Umur layak sewaktu pendaftaran kemasukkan  adalah 25 tahun dan ke bawah, itu yang tertera. Dia dah lebih dari tu kan? Ada yang tunggu dari umur lepas SPM sampai 25 tahun baru dapat. Walaupon nama keluar dalam senarai kadang-kadang belum tentu akan jadi rezeki bila tak keluar visa pelajar. Berani ke nak tinggal di Saudi tanpa visa yang sah? Ada je orang yang kerja di Kedutaan Saudi di Malaysia nama Ahmad Fazrin bin Yahaya sampai hari ni tak dapat sambung belajar di Universiti Madinah, Arab Saudi walaupon sudah menjalani sesi interview. Rakyat Malaysia bukannya dengki atau busuk hati pon jika sesiapa dapat masuk Universiti Awam di Saudi tapi jangan kencing dengan canang benda-benda pelik macam ni.
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2022 06:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Pensyarah laki bini tak takut ke bohong start awal kahwin sanpai la ni...ingat rakyat Malaysia tak cerdik kah
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2022 06:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Pernah ternampak al madinah international university kt cyberjaya dulu. Tak sure sekarang masih ade lagi kat cyber or dah relocate
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2022 06:47 PM From the mobile phone | Show all posts
SharifBakhti replied at 6-6-2022 04:45 PM
Pendaftaran pelajar Universiti Madinah untuk awal tahun depan nama dah naik bulan Mei tahun ni. Tak  ...

Kan bini ckp dia xdecide lg subject apa..tp yg klakanya gendang dah palu utk pergi madinah lg 5-6bln

Laki plak xapply jgk..tp dh rancang nk amik Al hiwar katanyehhhh

Sempat lagi bini uppp puji diri sendiri berjaya didik laki dlm ayat berikut
Isteri sekarang bacaan al-Quran bertambah baik. Ia juga atas dorongan saya selain dia sendiri pun jenis nak ikut, alhamdulillah baguslah
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2022 06:47 PM From the mobile phone | Show all posts
kitaserupaaa replied at 6-6-2022 08:41 PM
Pernah ternampak al madinah international university kt cyberjaya dulu. Tak sure sekarang masih ade  ...

Kt cyber ke shah alam?
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2022 06:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by hzln at 6-6-2022 06:58 PM

Hakak bkn dlm dunia akademia, tapi mcm hhhhhmmmm bulih caya ka mamat ni, sbb ambik 10 courses dlm bahsa arab masa degree, bulih straight ambik master kat saudi sana, bidang ntah tatau lagi *facepalm*
Takat 10 courses dlm arabic tu, kalu takat diberi exemptions dr kena blajar/ambik exam kemahiran bahsa arab terlebih dahulu sblm ko blh sambung blajar sana tu logik la. Language requirements tu mmg menda biasa kut utk pelajar2 asing, kat mana2 uni di dunia pun.
Ni bagi gambaran as if dgn 10 kursus bahsa arab sini ko dah automatik bulih diterima utk sambung master sana, tak kira bidang apa, tak kira cgpa brp, tak kira pengalaman apa, awal tahun depan dah blh start, itu semua bullshit....sembang babi terbang pokok tumbang namanya
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2022 06:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Pak.dolla replied at 6-6-2022 08:02 PM
.
Dia nak org pandang tinggi kat bini dia, malulah dia kalau org kata dia kawin dgn marhaen dan ta ...

Kan hari tu dh kena sindir..xhbs bljr..now dia acah la nk p sana..pki degree TESL tu ko agak2 lps ke

Dah la ayat bm pun serupa bangla ckp sini mari kirija
English lagi laaa haukssss..
Now acah reti ckp yereb pulakkkk walhal klu betul lughoh yereb dia fasih awat xamik Pengajian Bahasa Arab terus itu hari?awat p ke TESL?

The fact that dia asik melompat bidang masa degree siap grad lmbt namampos tu tanda dia xsesuai jd pengajar pun..pelajar pun xbagus..kelentang kelentung je dia ni power
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-6-2022 06:55 PM From the mobile phone | Show all posts
hzln replied at 6-6-2022 08:50 PM
Hakak bkn dlm dunia dlm akademia, tapi mcm hhhhhmmmm bulih caya ka mamat ni, sbb ambik 10 courses dl ...

Dia xblh pilih kursus sbb degree pun xrelease surat hbs bljr
Nov nnt klu ada nama dia baru la blh grad Convo..tu pun klu betul dh hbs bljr laaa
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2022 06:55 PM From the mobile phone | Show all posts
SharifBakhti replied at 6-6-2022 06:34 PM
Pasal sambung belajar di Madinah Saudi ni sebelum dapat tu perlu melalui interview dahulu. Intervi ...

Setau acik bukan senang nak dpt iqama visa tu. Kakak acik penah dok Saudi 9-10thn. Anak2 deyols mula2 semua keempat org dpt iqama visa sbb skolah sana khennnnz
Kendian anak sulung deyols balik msia sbb sambung tertiary kat sini sbb kos murah ekekekek. Sejak tu, iqama hat anak sulung tu terus kena revoke. So kalo cuti sem, tepakse la niece acik ni tunggu visa jemputan dari bapak dia pulak baru heshe boleh pi cuti kat rumah makpak dia di Dammam tuh
Kalo tak, mereput lah bdk tu kat rumah tok di subang Jaya ni haaaa
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2022 06:58 PM From the mobile phone | Show all posts
AlyaAsylo replied at 6-6-2022 04:26 PM
"ia juga atas dorongan saya.."
Ya tuhan, it's all about me me and me. Narcissistic tahap apa dah pub ...

narc vs narc.. hahaha bersedia je la komen balas dari jah pulak, ulang2 sampai ajm..
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2022 07:03 PM From the mobile phone | Show all posts
miracle_forever replied at 6-6-2022 07:45 PM
dia gebang boleh sbb kat UIAM belajar 10 course bahasa arab katanya! hebat betul. byk rupanya sub- ...

Dah jd public knowledge kot bini jah xreti pki proper words n buat proper sentence

Xtau la cmne dia blh sembang dia fasih ckp yereb

Pdhl org yg bijak lughoh ni..sah2 la ayat bm eng and arabic dia tersusun cantik..sbb nk master satu2 bahasa kena tahu nahu dlu..Dan yereb punya nahu plg complex..cmne dia smbg dia power 10course yereb masa uia sbb esaimen pon kantoi meniru

Takat quote petikan Hadis sikit sini sikit sana dgn suara terang2 xde apa yg impress pun
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2022 07:04 PM From the mobile phone | Show all posts
SharifBakhti replied at 6-6-2022 03:22 PM
Universiti-universiti di Arab Saudi yang diiktiraf oleh Malaysia terima pelajar yang umur pelajar pa ...

Dia peduli ke mqa?
sop pun langgar.
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2022 07:05 PM | Show all posts
can someone explain to me, awat rumah mak cik jah tayar kt board kelab peminat , last update dier bln 11 thn lepas?

Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2022 07:07 PM From the mobile phone | Show all posts
KBW2 replied at 6-6-2022 07:36 PM
Masalahnya dia dah gebang benda beberapa kali, cuma tiba-tiba diam, sekarang muncul balik. Konon al ...

Sbg ketua keluarga Dan laki.
Jah mesti pilih bini sbb terpesona dgr dia terang2 sore sambil ckp ala2 yereb..

Jah kan bodow dgr cerita bini itu ini tu yang terpesona terus tangkap ajak kawen

Part konon dh rancang nk migrate ni gigih dia sembang pdhl awal2 dlu ckp xmo cite benda2 personal..Hal duit 100k n set up biz 2hari lps tunang dgn jah xmo plak dia cite
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2022 07:14 PM From the mobile phone | Show all posts
SharifBakhti replied at 6-6-2022 05:22 PM
Universiti-universiti di Arab Saudi yang diiktiraf oleh Malaysia terima pelajar yang umur pelajar pa ...

Power info ko dik.nnt kaka report supaya Momod kasi tacang

Puyu ni kjp nk bt sekolah kjp nk jd retis kjp nk smbung bljr kjp nk jd spenderman..semua kje separuh jln..pastu canang mcm dh betul2 settle
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-6-2022 07:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Pak.dolla replied at 6-6-2022 05:26 PM
.
Dia mesti ada kabel kot hahaha...lembaga kan ada kwn dgn anak raja areb...pernah nampak dia bers ...

Mana plk..kaka tefek tu bkn ank raja yereb la..biz man jaaa ..jah buat trip ke dubai ada fesen show gitulaaa

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2022 07:20 PM From the mobile phone | Show all posts
masuk unibersiti pakai kabel kah?
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2022 07:26 PM From the mobile phone | Show all posts
SharifBakhti replied at 6-6-2022 08:34 PM
Pasal sambung belajar di Madinah Saudi ni sebelum dapat tu perlu melalui interview dahulu. Intervi ...

Si Ahmad Fazrin bin Yahaya ni nape sangkut? Umur dh lanjut gk ke
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2022 07:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Acikgomen replied at 6-6-2022 06:55 PM
Setau acik bukan senang nak dpt iqama visa tu. Kakak acik penah dok Saudi 9-10thn. Anak2 deyols mu ...

Betul. Apa-apa pon simpan nama-nama universiti di Saudi yang Malaysia iktiraf dalam bidang yang mereka sebut nak sambung belajar tu (i) Universiti Omm Al-Qura, Mekah; (ii) Universiti Al-Malek Saud, Riyadh; (iii) Universiti Islam Iman Mohamad bin Saud, Riyadh; (iv) Universiti Al-Malek Feisal, Ahsa; (v) Universiti Al-Malek Abdul Aziz, Jeddah; dan (vi) Universiti Islam Madinah, Madinah. Semua ini universiti awam di Saudi bukan swasta. Universiti-universiti swasta di Madinah Saudi tiada MQA. Bagus juga bila jadi macam ni, mana tahu ada jalan baru lain dari yang lain. Kita sentiasa positive je, hidup pon aman.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-12-2022 08:59 PM GMT+8 , Processed in 0.403929 second(s), 41 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list