CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
View: 775|Reply: 13

Wanita Ada Dua Rahim, Baru Sedar Faraj Pun Ada Dua Selepas Bersalin

[Copy link]
Post time 20-5-2022 10:15 AM | Show all posts |Read mode
Seorang wanita buat pertama kali mendapat tahu dia mempunyai dua rahim pada usia 16 tahun, namun tidak menyedari dirinya juga mempunyai dua faraj.


Keadaan yang jarang berlaku itu hanya disedarinya selepas melahirkan anak sulung.


Vic Au-Yeung berkata, keadaan itu menyebabkan dia mengalami kesakitan yang ketara semasa remaja, dan dia mengalami haid yang sangat teruk sehingga menyebabkan dirinya pengsan dan mengalami pendarahan.




Foto: Jam Press




Dalam satu kejadian selepas rebah di jalanan, doktor memberitahu Vic bahawa dia tidak akan mempunyai zuriat berikutan keadaan dua rahimnya


Bergelar ibu kepada tiga anak, Vic yang menetap di Herefordshire, United Kingdom mengimbas perkara itu berkata: "Setiap bulan, saya akan menghabiskan masa di bilik perubatan di sekolah, pengsan akibat kehilangan darah atau 'bocor' pada pakaian sekolah saya.


"Tampon tidak berfungsi dan saya terpaksa memakai empat tuala wanita pada waktu malam dan bangun untuk menukarnya setiap beberapa jam. Apabila saya berumur 16 tahun, saya rebah di jalan kerana sakit dan dibawa ke hospital.


"Doktor memberitahu bahawa saya mempunyai dua rahim dan kesannya saya tidak boleh mempunyai zuriat. itulah sebab saya datang haid yang teruk.


"Ketika itu saya benar-benar patah hati. Saya rasa masa depan saya telah dirampas," katanya.


Walau bagaimanapun, selepas melakukan kajian sendiri, Vic menyedari bahawa hamil dan melahirkan anak bukanlah suatu yang mustahil.


Dia melahirkan anak perempuannya Clio, kini 23, pada 1998, dan doktor membuat penemuan mengejutkan kedua mereka semasa menjalankan pemeriksaan.




Foto: Jam Press




"Apabila saya bersalin, doktor sudah tahu tentang rahim saya tetapi semasa menjalani pemeriksaan ke atas saya semasa bersalin, perunding menyedari saya mempunyai dua serviks.


"Saya juga mengalami prolaps yang teruk selepas bersalin. Mereka memberitahu saya bahawa ia adalah kulit yang membahagikan faraj normal saya selain (faraj) kedua yang tidak dapat dikesan kerana saiznya sangat kecil.


"Doktor beritahu saya ia adalah satu keajaiban perubatan dan sangat jarang berlaku, tetapi berjanji untuk merawat saya dengan pembedahan rekonstruktif," katanya. - CARI


Sumber: mStar/ Mirror
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 20-5-2022 11:42 AM | Show all posts
tacoddddd. mcamana rasa agaknya ada 2 vagina tu ek.
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2022 12:54 PM From the mobile phone | Show all posts
So kena pakai both ke ketika senggama?
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2022 12:57 PM | Show all posts
Kira bukan dua2 dalam keadaan normal patutlah nak kena dibetulkan semula.
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2022 02:58 PM | Show all posts
JunkMail replied at 20-5-2022 12:54 PM
So kena pakai both ke ketika senggama?

Ikut article atas: yang satu lagi tu kecil dan tidak dapat dikesan.
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2022 03:01 PM | Show all posts
pernah baca dlm blog miracle do happen II, bloger tu doc.. ada patient dia (melayu) kes mcm ni lah lepas malam pertama jd pendarahan teruk tak berhenti, bila check ngan doc ni rupanya dia ada 2 vagina.. satu masih dara satu lg dh guna
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2022 03:01 PM | Show all posts
pernah baca dlm blog miracle do happen II, bloger tu doc.. ada patient dia (melayu) kes mcm ni lah lepas malam pertama jd pendarahan teruk tak berhenti, bila check ngan doc ni rupanya dia ada 2 vagina.. satu masih dara satu lg dh guna
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2022 03:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesiannya ni bukan menda yg best.
Sebab ia menyakitkan dia, tak seronok dia laluinya.
Period boleh jd mimpi ngeri
Terutama masa sekolah bukanlah sesuatu yg best senggugut teruk dan kebocoran ni.
Iols dulu kerap juga kena,lama kat tandas sbb nak cuci kain sekolah.

Masa keje pun sama sampai pakai dua lapis seluar dlm bagai.
Pernah sorang2 je dlm surau tgh malam buta duk ngeringkan suar guna hair dryer.
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 20-5-2022 03:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Nama untuk orang lelaki tetapi kepunyaan wanita.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2022 02:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Gambar mana gambar? Nk tgk juga poen dua ni macam mana..
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2022 02:50 PM | Show all posts
bicornuate uterus
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2022 02:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Photo kedua tu gambo anak2 dia ke?
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2022 03:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Untom la en husben..tak payah nak kawin dua.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2022 08:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Rahim sepahtu tersenyum sinis
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

13-8-2022 04:20 AM GMT+8 , Processed in 0.091270 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list