CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: Rahah

[MBC/Disney+ 2022] DOCTOR LAWYER - So Ji Sub, Shin Sung Rok, Im Soo Hyang

  [Copy link]
 Author| Post time 11-7-2022 06:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Rahah at 11-7-2022 06:53 PM
hijau88 replied at 11-7-2022 10:07 AM
Ha'ah. Dr muda dah jahat. Dah la jahat, jdi doktor pun x berkaliber mcm dr gu hyeonsung tu jgk. Ad ...


Anak & bapak sama jer... geram betul...

Dr Gu tu bukan ada tokoh kepimpinan pun... dia nak pangkat tu sebab Yuna je... padahal buat surgery pun tak habis... kalau Dr Gu tu tak brilliant macam Yihan tapi dia tak buat hal kat OR  iols boleh terima...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 11-7-2022 07:00 PM From the mobile phone | Show all posts
hijau88 replied at 11-7-2022 10:11 AM
Kesian sunae tu. Sana sini buat pembedahan smpi sakit jadinya.
Assemblywoman yoon tu diharap tersu ...

Yup... memang kesian... kecik2 dah kena surgery sebab nak suruh cantik... itupun anak dia sakit bukan dia yang jadi donor...

Seok Yeong memang tengah investigate dia... pasal illegal fund... tu pun senyap2 dengan detective 2 orang tu...
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2022 08:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Rahah replied at 11-7-2022 07:00 PM
Yup... memang kesian... kecik2 dah kena surgery sebab nak suruh cantik... itupun anak dia sakit bu ...

Nasib baik seokyoung tu helok je nak bekerjasama ngan yihan lgi sejak tau hal sbnr. Xde la dia nak salahkan yihan lagi.

Maaf ckp... Napa x cari pelakon utk sunae tu yg cantik sket. Kata dah surgery mcm2 kan.
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2022 08:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Rahah replied at 11-7-2022 06:32 PM
Anak & bapak sama jer... geram betul...

Dr Gu tu bukan ada tokoh kepimpinan pun... dia nak pangk ...

Kannnn. Cuba la dr gu tu helok sket perangai.
Tp, apa2pun harus la kena ada watak antagonis yg muda utk bersaing ngan watak utama. Bru la storyline best sket. Gtuuuuu.

Sbb jayden tu tak nmpk jahat sgt pula setakat ni. Skrg ni siap bkerjasama ngan yihan lak.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-7-2022 10:11 PM From the mobile phone | Show all posts
hijau88 replied at 11-7-2022 08:47 PM
Nasib baik seokyoung tu helok je nak bekerjasama ngan yihan lgi sejak tau hal sbnr. Xde la dia nak ...

Itulah... rational jugak la Seok Young... lagipun dia dah lama kenal Yihan... Yihan pun dah citer hal sebenar...

Iols speku writernim subtle pasal Sun Ae tu...
Assemblywoman Yoon nak ubah anak dia jadi cantik tapi tak semua yang dia nak tu jadi...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-7-2022 10:16 PM From the mobile phone | Show all posts
hijau88 replied at 11-7-2022 08:51 PM
Kannnn. Cuba la dr gu tu helok sket perangai.
Tp, apa2pun harus la kena ada watak antagonis yg mud ...

Of course... nanti bosan pulak takde watak2 villain ni kan... writernim2 pun ada cakap pasal ni...

Suka watak Jayden Lee tu... sebab kita tak tau dia baik/jahat... kadang2 rasa macam confuse...
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2022 10:22 PM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 11-7-2022 10:37 PM
hijau88 replied at 10-7-2022 10:52 PM
Laaaaaaaa... Ye ke? Kesiannya sanggup berkorban. Aku lum tgk lgi epi 12. Nervous tgk preview n bac ...

tengok aje ep 12 , tengok bagaimana kecoh and gempaq OT Dr Yi Han bila Assemblylady Yoon tu tanak kasi lung dia. MAsa tu sangat sangat critical di mana setelah transplant pertama peparu Sunae dibuat , Sunae kan ade cairan dah terbentuk ke peparu dia , pulmonary oedema tu, and tekanan aliran darah dari jantung ke peparu ( yg kita dengan pulmonary pressure) tu dah tinggi...masa ti kesiannnn Yi hAn , i dah terjrit dah at 1 am something hahaha sebab kesian sangat , dia asyik dikhianti je..so masa tu Yi Han relaxxx , cool down...dia tutup mataa and dia suruh alirkan darah sistemik ke heart lung machine balik untuk sementara , sementara dia nak fikir mcam mana nak selesaikan masalah ni.

soo masa tu wowwwwww....
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2022 10:40 PM | Show all posts
Rahah replied at 10-7-2022 10:21 PM
Appa Yuna dah out of list dapat Seokju's heart... kalau tengok character2 dalam drama ni ada 2 orang ...

About Jayden tu one of the suspects lah kan , u tak rase ke kalau Jayden tu lah yg jadi recipient of SeokJu's newly transplanted heart tu, Dr Gu Jingyi dah ada upper hand terhadap dia dan boleh dimanipulasikan begitu saje, ratah macam yg berlaku pada Lee Taemon , bapa Yuna Lim?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-7-2022 10:53 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 11-7-2022 10:22 PM
tengok aje ep 12 , tengok bagaimana kecoh and gempaq OT Dr Yi Han bila Assemblylady Yoon tu tanak k ...

Nnti tgk jap lgi.
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2022 10:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by hijau88 at 11-7-2022 10:59 PM
Rahah replied at 11-7-2022 10:11 PM
Itulah... rational jugak la Seok Young... lagipun dia dah lama kenal Yihan... Yihan pun dah citer  ...


Kan. Bagus la, tak perlu la konflik yihan n seokyoung dipanjangkan. Lgpun 2-2 tu mmg nak menegakkan keadilan.


Plastic surgery gone wrong uols.
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2022 11:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Rahah replied at 11-7-2022 10:16 PM
Of course... nanti bosan pulak takde watak2 villain ni kan... writernim2 pun ada cakap pasal ni... ...


Tp kan sakit hati jgk klu tgk asyik watak jahat je menang. Cuma, klu ending memihak ke watak baik bru la rasa tak sia2 follow.
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2022 12:05 PM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 12-7-2022 08:21 PM

oh jap, you know macam mane Dr Yi Han tahu yg Sunae tu boleh ade intact brain function and boleh bernafas dengan sendiri?

sebab , cer tengok balik scene tu, Dr Yi Han pi check mata - ini nak tengok response anak mata kedua dua mata lah, so anak mata yg boleh mengecil and mengembang ( dilating  and constricting pupilary reaction - boleh google ni ) menandakan brain dia intact makna kate , ade utusan saraf dari kedua dua belah otaklah and sistem saraf autonomic tu function.
Then tengok tak dia tekan bhgn kuku Sunae ) the naid bed) tu

salah satu cara  ialah nak tengok patient tu response to pain kalau patient tu tak sedar diri , sebab dia kan dah doberi ubat lali ( sedative -midazolam , aprazolam , ape yg lam lam kat belakang tu ) dengan muscle relaxant  ( ni anti otot gerak sangat bahaya sebab kalau otot pernafasan dia stop , wow dia boleh mati )

so bila Dr Yi Han tengok response heart rate  ke Respiratory rate ( BP i tak perasan naik, shoulbe be also ) dia menaik ketika nailbed / kuku tu dietkan dia tahu yg sunae ni okay je , intact je cognitive, mental alertness dia

so sebab tu dia macam syak Dr Gu Jingyi ni anipulate something, jahat kan?
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2022 08:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Nervous tgk ending scene latest epi.

Tp tgk preview ep 13. Mcm ok je yihan.

So, ok laaaaa.

Yihan ni jdi peguam bela hanya utk menentang gujingi je kan.
Tgk semua client dia semua yg bkaitan dgn spital banseok jek.
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2022 08:18 PM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 12-7-2022 08:19 PM
hijau88 replied at 12-7-2022 08:09 PM
Nervous tgk ending scene latest epi.

Tp tgk preview ep 13. Mcm ok je yihan.

tak peee, janji income masukk.....hahaha New Hope Lawyer and New Hope Legal service...New Hope actually dalam Vicenzo ade Jipuragi Law firm..

i mean secara tersirat , kita tengok semangat keusahawan depa dizahirkan dalam drama dengan cara yg begitu deliberate , natural je...taklah megah megah holding style kan...dan nice , ade consultation room, ade conference room, ade treatment room..etc etc...
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2022 02:47 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 11-7-2022 10:40 PM
About Jayden tu one of the suspects lah kan , u tak rase ke kalau Jayden tu lah yg jadi recipient  ...

Aku rasa. Sebab cara dia macam jenis suka lagu camtu. Mcm ala ala europe russia.
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2022 02:53 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 10-7-2022 01:24 AM
ep 12

wah pretty intense daripada aspek aksi.

Sebab tu jayden amek weed??? For meds purposes katanyaaa
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-7-2022 12:41 AM | Show all posts
ep 13

wow best!!! ep ni we see the attack of the clones

Still Jayden Lee has the upper hand because....pandai dia ye dengan rasuah and duit je , dia beli Lee Do Hyung di meja judi , kan?

selambak je...

so , walaupun Gu Jingyi tu kurung 2  potential witnesses ke hearing  viva  dia for minstry of health and welfare post tu- maka ini tak ubah apa apa. Depa still i think boleh testify in court.

Haha Bila Gu Jingyi tu tersepit - maka dia kalih beban tu pada prosector Baek pulak, well Baek kan dah dapat rasa ini sesuatu yg akan memerangkap dia so...

hmm...

well kali ni - depa attack Gu Jingyi dalam pelbagai arah sebab mamat ni cunning - depa attack MP  Yoon tu, wah i tak sangka plot twist tu gitu.ingat kan Kwon  Yeeonseok tu memang comatose habis...rupenyer tidaksss...hahaha

so yes, ep ni punchy tapi - i tak pasti apa yg dijumpai oleh Director Gu ...ye...dalam tong sampah atau test results tu




Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-7-2022 03:04 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 11-7-2022 10:40 PM
About Jayden tu one of the suspects lah kan , u tak rase ke kalau Jayden tu lah yg jadi recipient  ...

Yup... ada 2 orang yang I speku terima Seokju's heart... Jayden @ Dr Gu... tapi if Jayden terima Seokju's heart mesti Jayden Lee jadi macam Im Taemoon...

Tapi latest episode ada tunjuk nama baru lagi... Kim Young Ho... is it Michael assistant Jayden Lee @ real name Jayden Lee...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-7-2022 03:10 PM From the mobile phone | Show all posts
hijau88 replied at 11-7-2022 11:03 PM
Tp kan sakit hati jgk klu tgk asyik watak jahat je menang. Cuma, klu ending memihak ke watak baik  ...

Watak baik masa ending baru menang...
Tapi kalau open ending bertabahlah... tunggu season 2... tu pun kalau ada... .

Iols just nak tengok Director Gu, anak dia & Assemblywoman Yoon tu jatuh jer... baru puas hati...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-7-2022 03:15 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 16-7-2022 12:41 AM
ep 13

wow best!!! ep ni we see the attack of the clones

Another victim... Dr Lee Do Hyung pulak mati... tapi baguslah Jayden Lee suruh rakam video... tak sangka rakaman tu rupanya ada plot twist... ingatkan Dr Lee tu selamat...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-10-2022 11:01 PM GMT+8 , Processed in 2.212840 second(s), 24 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list