CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: Rahah

[MBC/Disney+ 2022] DOCTOR LAWYER - So Ji Sub, Shin Sung Rok, Im Soo Hyang

  [Copy link]
Post time 2-7-2022 08:37 PM | Show all posts
Rahah replied at 28-6-2022 10:33 PM
Agree!
plus Dr Gu tu unskilled... teruk sangat attitude dia as a doctor... dah la buli Dr Choi... ...

i pun tertanya tanya whether Dr Choi is still having the cheek to show his face at The NEW HOPE clinic owned by Dr Yi Han..., I mean Dr Choi ni mangse keadaan lah , cuma i terkilan dia tak jujur... dan dia tak bagi tahu Yi Han awai awai...last last ape jadi  kan...
I mean pandai betul Dr GU Jingyi ni main kotr , dia tahu di akalah tapi dia nak cube juga tak nak  Dr Yi Han fefeeling the victory of saving Nam Junhwan all his 100% efforts, jahat betul so...dia bagi Dr Choi ni dengan cara ugutan assignment tu  , jahat sebijik macam Choi Tae Soeb, i think mamat Kyong Hee ni dia dapat naskah scripts untuk Again, My life , Why Her and Doctor Lawyer ni sebab dia rasa role dia tak banyak akan berubah atau varied from one drama to another - all white collar villain, scheming, ruthless etc etc.

hahahahaah
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-7-2022 03:20 AM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 3-7-2022 10:05 AM

Ep 10

i am quite surprised!!! jayden tak tahu sepenuhnya the real events ye....pasal seokju 's heart ...tapi dia sedia mendengar  pendapat prosecutor geum and Han Yi Han...

dia pun tahu depa ni semua nak musnahkan Gy Jingyi hahaha...wow interesting

tang bab Sunae tu i tak pay attention sangat  something like dia akan jadi macam seok ju? huh? tapi minah tu ade lung disease IPF, idiopathic pulmonary fibrosis, due to some reasons peparu dia tu , yakni sel dan tissue  yg menjadi barrier  atau lapisan yg nipis yg kita namakan embrane pertukaran gas dalam pundi udara tu yg dalam peparu tu dalam alveoli tu  dah tukaq sifat jadi tissue fibrosis dia macam digantikan tissue penghubung yg bukan sesuai untuk menjadi membrane atau selaput pertukaran gas tu ( we are talking about tissues / sel  dalam alveolus tu ) so lama kelamaan  paparu tu tak berfungsis lah sebagai organ pertukaran gas dan kandungan oksigen dalam darah pesakit akan terjejas atau kuranglah and boleh matilah.

dr choi pi juga ketemu yi han....adeii..

i puji sikap realistic Yuna Lim, dia kata dah kat jayden dia nak lari dari belenggu bapanya tapi dia juga wanrning jayden yg ayah dia bukan candidate yg baik ...wah bagusz

suke tengok jayden menjalankan percaturannya...dia beli amboi vintage oak ? bottled whiskey
cheh
whiskey je  ke kekaye kayangan ni suke , ingatkan wine yg macam pinot noir ke sauvignon ke chardonnay ke


Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-7-2022 02:33 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 2-7-2022 08:37 PM
i pun tertanya tanya whether Dr Choi is still having the cheek to show his face at The NEW HOPE cl ...

Yup...
Dr Choi ni terpaksa... sebab dia takut dengan future dia as a doctor... sometimes I kesian jugak kat dia tapi Yihan tak dapat nak buktikan Director Gu tu bersalah kalau dia still backstabbing Yihan... sebab Dr Choi ni pun ikut arahan Director Gu... reward pangkat lagi...

Ahjussi ni memang kat mana2 drama pun villain kan...
Tapi banyak job dia ni... ada je kat mana2 drama... tapi acting dia tak macam villain lain... nampak macam soft tapi jahat...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-7-2022 02:37 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 3-7-2022 03:20 AM
Ep 10

i am quite surprised!!! jayden tak tahu sepenuhnya the real events ye....pasal seokju 's hea ...

Sanggup Jayden Lee habiskan duit untuk whiskey tu...
Orang kaya kan... duit tak tau nak buat apa... tapi dia ada plan... bukan saja2 join auction tu...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-7-2022 02:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesian tengok anak Assemblywoman Yoon... dari kecik dah kena buat surgery sebab Assemblywoman Yoon nak anak dia cantik... sampai kaki pun dia suruh buat surgery untuk tinggi...
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2022 04:00 PM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 4-7-2022 07:41 PM
Rahah replied at 3-7-2022 02:33 PM
Yup...
Dr Choi ni terpaksa... sebab dia takut dengan future dia as a doctor... sometimes I kesian ...

tu lah yg i geram sket kat Dr Choi ni, kalau dah tertekan macam tu , just quit jelah kat Banseokwan tu and masuk je kat new hope tu...atau kalau dia tahu GU Jingyi dok scheming on certain things lagi , bagi tahu le Dr Yi Han dalam cara senyap ke , secretly ke , ala dia kan Dr so pepandailah, ni tak takut sangat punya pasal , lesen kene revoked so, naya Dr Yi Han...tu yg nurse Yi Han yg male tu marah sangat, bukannye dia ckp pasal injury kene ssepak terajang org2 CEO GU Jingyi tu tapi sebab kene khianat..


Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2022 04:07 PM | Show all posts
Rahah replied at 3-7-2022 02:37 PM
Sanggup Jayden Lee habiskan duit untuk whiskey tu...
Orang kaya kan... duit tak tau nak buat ...

u know , i am more interested sebenarnya  to see , ape plan Jayden sebab my gosh, selama ni i ingat dia tahu dah ape exactly happened 5 years back..nampak macam tahu tapi bila Prosecutor Geum and Yi Han bagi  input yg Lee Teemon  ( mcam  The lion king je, teemun and pumba hahaha) ...sebab ingat tak masa first time dia terserempak dengan Dr Yi Han , Dr Yi Han kate banseokwon ni bermasalah and many more too come, so masa tu Jayden was like , tertanya , have i missed something ? makna kate pada I , mamat ni dia teliti dah , dia buat homewrok cume ade lah satu dua benda yg agak signifikan dia missed ? so ...nasib lah kebetulan Yi han ni jenis tak suke duniawi habuan dunia sangat and baik...trustworthy , and smaer jugak...tapi selalu kalah
nampak next week tu macam something je jugak ..


ni so and so...dia baru nampak gelabah sket , nak letak sapa, pengaruh dia kuat ye, macam dia allow je Yi Han and Geum ni...macam dia serasi je  nak kawan kawan dengan depa dua ni sebab dia tahu dedua ni ade something strong against Gu Jingi motivation wise...depa ade deep , reason...

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-7-2022 10:09 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 3-7-2022 04:00 PM
tu lah yg i geram sket kat Dr Choi ni, kalau dah tertekan macam tu , just quite jelah kat Banseokw ...

Yup... Dr Choi takut medical license revoked...
Kalau ikutkan better la dia keje kat clinic Yihan tu... tapi dia masih nak keje kat Banseok lagi... plus Director Gu offer dia dengan pangkat lagi... ada title associate professor...

Staff Yihan yang nurse tu bagus... maybe sebab Yihan pernah tolong dia sebelum tu... so dia memang percaya dengan Yihan... that's why dia keje kat New Hope tu...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 3-7-2022 10:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Rahah at 3-7-2022 10:28 PM
mbhcsf replied at 3-7-2022 04:07 PM
u know , i am more interested sebenarnya  to see , ape plan Jayden sebab my gosh, selama ni i ingat ...


Of course Jayden Lee tak tau u... sebab info2 yang dia tak tau tu top secret antara Yihan, Director Gu & beberapa staff Banseok dalam OR tu...

Jayden Lee invest kat Banseok sebab dia tau Banseok ada potential in the future... cuma tak tau apa jadi lepasni... maybe sebab tu dia start plan  berkawan dengan Director Gu's brother in law... suppose brother in law ni yang jadi Chairman Banseok foundation...
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2022 11:55 PM | Show all posts
Rahah replied at 3-7-2022 10:21 PM
Of course Jayden Lee tak tau u... sebab info2 yang dia tak tau tu top secret antara Yihan, Directo ...

oh yes!!! ade juga wife  Gu jingyi dari overseas , i think HK kan, balik ke Seoul dan bawa sorang lady ni , shadow chairman juga...and that lady tu was a meical forensic expert yg tak beretika , dia palsukan laporan , hmmm...so now ade seteru di mana Jayden akan bawa another guy and Gu Jingyi akan bawa his wife atau that lady?? ke?  

Gu jingyi tu nak jugabagi Director Gu tu ye ganti dia ??? seriously  ? walhal wife dia pun tahu kan his ability tu kureng...
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2022 11:57 PM | Show all posts
Rahah replied at 3-7-2022 10:21 PM
Of course Jayden Lee tak tau u... sebab info2 yang dia tak tau tu top secret antara Yihan, Directo ...

yeah, true  though, Jayden couldn't have known everything under the dirty carpet in Banseokwan...
tapi memadai juga mamat ni tahu yg Gu Jingyi ni bukannya baik kan from the start , even  Yuna could sense that.
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2022 08:45 AM | Show all posts
menyampah betul la Dr Gu tu.....bertahun2 pun tak pandai2...buat keje x pnah abisss...sbb bapak tu pengarah je la ko tu bertahan...baik takyah jadi doctor...bagus pun Yuna tkanak ngn diaa...
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2022 08:47 AM | Show all posts
episod 9 & 10 ni nsb jgak la ada perkembangan pasal family Han YiHan ...bagus nurse tu bukak cerita...and siap hyukchul certita dgn seokyong...

Jayden Lee dh tau cite sebenar...mmg nampak muka dia terkejutkan...so harap plan dia pun akan menguntungkan YiHan nanti...
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2022 01:35 PM | Show all posts
lynn_dmm replied at 4-7-2022 08:47 AM
episod 9 & 10 ni nsb jgak la ada perkembangan pasal family Han YiHan ...bagus nurse tu bukak cerita. ...

itulah pasal, selama ni i ingat bila jAyden dok cakap , inilah masanya Yi Han , kau dapat balas dendam blabla, i ingat dia tahus emua perkara yg berlaku kat Yi Han rupanya bila ep 10 , dia terkejut haaa kau, best bila Yi Han collab dengan Prosecutor Geum tu so, la ni dedua bagi input kat dia...cume tu lah , Jayden tahu kot deep down Yi Han ni baik...so that 's why ep next week tu ...akan ade sinar... Director Gu tu  hahaha lawak je mamat tu...Dr Choi tu pun ngoks, dah tahu kene bully macam tu just get out je lah ni tak , dia ok ok kan je teriam semua assignment GU Jingyi tu sebab takut lesen medical practising dia ditarik balik..apalaaa - kan kekawan dia yg pihak belah jayden tu banyak lawyer ...geram i ..

kehidupan Yi Han ni penuh dengan org sekeliling ygberahsia, khianat and tak mebantu , yg setia male nurse tu and 2 kawan dia lagi , then prosecutor Geum tu
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2022 01:38 PM | Show all posts
By the way, lagu OST yg utama ni freedom tu catchy kat chorus tapi lyrics dia kan...tak hmm masuk dengan meaning citer tu, tapi melodi dia best lah ...kat you tube i couldn't find clip yg best , tak macam Again, ,my life , lirik tu memang masuk dengan the main theme of the drama...sayang le...
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2022 03:18 PM | Show all posts
so adakah jantung seokju tu appa yuna yang amik,....or sbnarnya bodyguard yoon tuu...? mula2 dah rasa appa yuna...tapi bile yoon tu bkak baju assistant dia tu nmpk mcm bekas pembedahan..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-7-2022 07:40 PM | Show all posts
lynn_dmm replied at 4-7-2022 03:18 PM
so adakah jantung seokju tu appa yuna yang amik,....or sbnarnya bodyguard yoon tuu...? mula2 dah ras ...

Untuk Yuna Lim , Lim  teemon confirmed ade heart transplanted 5 years ago and dia seorang VIP , ep 1 kan  yg Yi Han noticed
so pada pendapt i , it is highly likely to be Lim Teemon, ade imlikasi plot drama
boduguard Yoon? ini i tatau le pulak , nape ye ? sebab ape ye?
dia memang org kepercayaan MP lady Yoon tu kan?
may be

cer kite kaji balik profile heart recipient ep 1

dia VIP
Dia suke dengar ramanichoff  
org yg GU Jinggi berdamping dengan
tapi again i could be wrong though ...
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2022 12:24 AM | Show all posts
Ep 11

Alamakkkkkkk...best semua babak  dari 1st minute till sebelum 5 - 10 minit yg terakhir ...alaaaa....but...i dunno apa jadi part last ep 11, jahat betul lah sesiapa yg sekongkol dengan  Gu Jingyi...seriously.

I hope things are working out for  Yi Han...

Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2022 12:25 AM | Show all posts
cantik pakaian Yuna Lim masa pergi sesi mesyuarat tergempaq tu...nice....and she is doing her job ethically...
something best daripda Park Kitae...
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2022 04:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by hijau88 at 9-7-2022 07:21 PM

Aku bru tgk ep 8.
Wpun dah tau jayden tu bkn side ke pengarah gujingi tp risau lak bila dia bgtau pengarah gu psl yihan nak bw kluar juhwan tu dr banseokwon.
Ingtkan betul2 dia belot. Rupa2nya dia sj bgtau pengarah gu, utk lengahkan masa. So, dlm masa yg sama nnti juhwan tu kena bw masuk ke heli sbnrnya. Sj, nak alihkan perhatian. Nervous dah tgk. Dah la lengan yihan dipukul oleh samseng2 tu.


Hrp2 xde apa2 la.

Seokyoung pun dah side ke yihan. Dia pun dah sus ke senior dia, pendakwaraya baek tu. Mmg xleh percaya. Sedar diri la dah mmg bertepuk sebelah tgn pun kan.

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-10-2022 10:39 PM GMT+8 , Processed in 0.091182 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list