CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: Rahah

[MBC/Disney+ 2022] DOCTOR LAWYER - So Ji Sub, Shin Sung Rok, Im Soo Hyang

  [Copy link]
Post time 28-6-2022 09:02 PM | Show all posts
lynn_dmm replied at 28-6-2022 12:15 PM
scene Yuna and Jayden tu bestt!!! Tp pengakuan Jayden tu betul ke tak tak tau laaa..kot la dia nak ...

Jayden and Yuna tu make the best couple. dedua adrenaline junkies, suke cabaran ....non conformists ...haha tak conventional... Hmm Jay den macam laid back easy going but very observant , dia tak lah macam sibuk sibuk nak  ganggu Yuna and nak control insecure macam Director Gu tu..dia relax je sanggup beli the same set of ear rings for Yuna..tapi tu la kan sama ade dia serious atau yuna tu mcm part of his strategy nak cintrol research and dev team kat banseok tu ...hmm boleh jadi juga..
yuna ni ikut etika penyelidikan klinikal , yg teruk ialah CEO Gu tu ...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-6-2022 09:07 PM | Show all posts
lynn_dmm replied at 28-6-2022 12:12 PM
mlm td dpt dah tengok episod 7&8 weekend lepas agak bizi...

tengok 2 episod ni penuh debaran ye.... ...

siape the actual recipient of seok ju's  transplanted heart?

well , this laaa thingy very  confusing,  i ingat the diplomat atau MP Im tu yg sama sama dinner dengan depa masa ep 2 tu..then i confuse dengan context Yi Han tu masa last week yg i discuss dengan Rahah kat thread atas tu...then i think lepas ep lepas, reporter yg keje dengan Yi Han kasi geledah tong sampah dekat depan rumah satu vip ni , jumpa  ubat anti rejection drug - cyclosporin tu , an immunosuppresant tu i rasa  ade Politician yg terima tu
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-6-2022 09:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Rahah at 29-6-2022 08:58 PM
mbhcsf replied at 25-6-2022 08:32 PM
hi Rahah

ep 7


Yup...
That's why iols speku bukan Nam Ju Hwan VIP patient  yang dapat Seokju's heart tu... sebab dia belum heart transplant lagi...Director Gu just bagi expensive drug je...

Im Tae Moon tu appa Yuna... presidential candidate... Possible jugak dia yang dapat Seokju's heart... sebab masa awal2 tu Im Tae Moon ada cakap pasal heart transplant... dia nak Dr Gu jadi surgeon masa heart transplant tu... that's why reporter tu jumpa ubat Cyclosporine...

I think Yuna tu bukan typical anak VIP macam Dr Gu... dia ada dream... that's why dia suruh buat clinical test sekali lagi untuk cure for Alzheimer tu... tapi appa dia tak bagi sebab kepentingan politik... Director Gu jadi candidate minister health & welfare...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-6-2022 10:02 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 25-6-2022 08:35 PM
eh Rahah you tengok drama cool kan ade k drama ni best tak ade thread lagi

u know pelakon dia pun ...

I tengok kdrama kat dramacool kalau takde kat Netflix @ viu...

Tapi I tak tengok drama ni sebab follow drama lain... nanti iols tolong buka thread drama ni...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-6-2022 10:05 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 25-6-2022 11:35 PM
Ep 8

wah, satu lagi cabaan menanti tapi memang tak akan jadi mudah, sebab the stakes are high..ama ...

I think Jayden Lee lagi sesuai dengan Yuna... plus Yuna pun macam suka dengan dia... maybe Jayden Lee ni faham dia...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-6-2022 10:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols rasa bagus jugak ada Jayden Lee... tak kisah la dia ada kepentingan lain pun tapi so far apa yang dia janji kat Yihan dia tunaikan... give & take... of course bukan free sebab Yihan pun jadi lawyer dia sebab Jayden Lee nak beli share Banseok tu...dia tunggu stock price drop... that's why dia sanggup tolong Yihan...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-6-2022 10:15 PM From the mobile phone | Show all posts
lynn_dmm replied at 28-6-2022 12:15 PM
scene Yuna and Jayden tu bestt!!! Tp pengakuan Jayden tu betul ke tak tak tau laaa..kot la dia nak ...

Bosan betul la Dr Gu tu...
Compare dengan Jayden Lee ni iols rasa Yuna lagi suka berbual dengan dia... bila stress je dia jumpa Jayden Lee...  

Better la Yuna couple dengan Jayden Lee... tapi iols rasa appa Yuna tu mesti tak restu... maybe la kot... tapi appa Yuna tu pun tak bagi Yuna kawin awal dengan Dr Gu...
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2022 10:19 PM | Show all posts
Rahah replied at 28-6-2022 10:15 PM
Bosan betul la Dr Gu tu...
Compare dengan Jayden Lee ni iols rasa Yuna lagi suka berbual den ...

Jayden lee is more fun laaa , Director Gu tu macam skema kayu je, not so brilliant as Yi Han and  Jayden.....cheh...

kalau tang bab love match ni Yi HAn okay jugak dengan Yuna ...part matang tu  tapi jayden lah sesuai kan dengan Yuna ...dedua suke cabaran...Dr Yi Han ni macam wise, reserved ketue pengawas sket ...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-6-2022 10:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Masuk list la drama ni, lama abam Ji Sub x berlakon.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-6-2022 10:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Rahah at 29-6-2022 08:59 PM
mbhcsf replied at 28-6-2022 10:19 PM
Jayden lee is more fun laaa , Director Gu tu macam skema kayu je, not so brilliant as Yi Han and  J ...


Agree!
plus Dr Gu tu unskilled... teruk sangat attitude dia as a doctor... dah la buli Dr Choi...

Haah... sesuai jugak cuma Yuna jarang jumpa Yihan... so impossible diorang couple... tapi Yuna ni anak VIP I think appa dia mesti nak son in law macam Dr Gu tu...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-6-2022 10:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Scheherazade replied at 28-6-2022 10:25 PM
Masuk list la drama ni, lama abam Ji Sub x berlakon.

Comeback dia lepas beberapa tahun...
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2022 10:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Rahah replied at 28-6-2022 10:36 PM
Comeback dia lepas beberapa tahun...

Best x drama ni so far? Ada byk lg drama aku dah ketinggalan ni. Huwwaaa, bila la dpt catch up
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-6-2022 09:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Scheherazade replied at 28-6-2022 10:43 PM
Best x drama ni so far? Ada byk lg drama aku dah ketinggalan ni. Huwwaaa, bila la dpt catch up

Pada iols best... kalau minat genre legal & medical...

tengok mana yang sempat je uols... nanti kalau free boleh catch up...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-6-2022 10:23 PM | Show all posts

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-6-2022 10:24 PM | Show all posts

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-6-2022 10:25 PM | Show all posts

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-6-2022 12:50 AM | Show all posts
kalau sapa noticed , kan dalam Dr Ghost yg Kim Bum ( Dr Go ..?)  and  rain ( Prof Cha Min Young ) tu rare heart condition atrial myxome depa dok gune istilah , dalam Dr Lawyer Hocm pulak ...
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2022 01:09 AM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 2-7-2022 07:26 AM

Ep 9

Ep ni memang sakit hatilah. Teruk betul  Nam HyukChul tu , mudah je broke his promise,  nak tahu kenape hmm tengoklah sendirik , memang sakit hati...sebab org macam set set ni senang dimanipulasi.

Ape lagi Prosecutor Geum memang dah hilang sabar dah,and dia hentam mamat ni lepas court adjourned and rightly so...  
menarik sekali ialah Jayden Lee ni...menarik apa yg dia buat ...hmm dalam ep ni dia tahu yg Yi Han ni deep down manusia yg baik, beretika. so, i tak sangka betul apa yg i nonton masa  the last , very last scene ...tak sangka betul...situasi yg seakan akan samakah dengan situasi Seok Ju ?>> hahaaaaaaa jeng jeng jeng...apakah ini tamparan hebat juga pada Gu Jingi...??? sebab ade somenone having trust issues dengan Gu Jinggi..

Wah DR CEO GU Jingi , perangai 100% macam sebijik karakter Cho Tae Soeb, sebijik, dia ni kalau main villain sebab dia pun ex convict jugak , so dia memang berbakit jadi villain kolar putih ...ni

tapi yg paling best ialah the background story of Dr Yi Han 's father ...rupanya Gu Jingi memang jahat sejak azali lagi dah...pandai je dia escaped things...kesian bapa Yi Han han Jihyuk dia bunuh diri sebab angkara Gu Jingi and Nam Hyukchul....ini head nurse , ibu kepada Nam Jokhwan and Nam Hyukchul tetiber je serentak agi tahu kejahatan Gu Jingyi yg lepas. Kesain Yi  Han.  itu pun dia tak berminat pun segala jawatan yg ditawarkan Jayden Lee kat dia until...pandai Jayden ni..


by the way - Jayden Lee ni , siape sebenarnya, i mean kita tahulah dia Korean american investor tapi masa ep 3 tu kat dlm flight, hmm menarik , mamat ni is not stupid, macam dia tahu yg  banseokwan ni ade masalah berbangkit tapi dia tak lah ambil pusing sehingga bertembung dengan Dr Yi Han ni...tapi tu lah dia may be dig further and deeper ...revenge ialah motivation yg dia priming atau pre - conditioned minda dr yi han untuk joined his plan...


Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-7-2022 04:30 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 2-7-2022 01:09 AM
Ep 9

Ep ni memang sakit hatilah. Teruk betul  Nam HyukChul tu , mudah je broke his promise,  nak t ...

Memang sakit hati tengok episode ni... Nam Hyuk Chul, Director Gu, Dr Gu & lawyer Banseok tu...

Nam Hyuk Chul tu terpaksa sebab anak dia kat Banseok... tu yang dia berlakon hallucination plak...

So far takde lagi backstory Jayden Lee... just tau dia nak beli share Banseok jer... nak take over Banseok...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-7-2022 04:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesian Yihan... baru sekarang dia tau the real story pasal appa dia... based on head nurse & ex husband (Nam Hyuk Chul) diorang citer Director Gu tu masa muda pun jahat... dia tak kisah pun father in law dia mati sebab dia nak berebut jawatan... masa appa Yihan hidup berebut jawatan head cardiothoracic surgeon... lepastu plan supaya appa Yihan terima rasuah...

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-10-2022 05:42 AM GMT+8 , Processed in 0.078699 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list