CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: Rahah

[MBC/Disney+ 2022] DOCTOR LAWYER - So Ji Sub, Shin Sung Rok, Im Soo Hyang

  [Copy link]
Post time 19-6-2022 03:54 PM | Show all posts
Ep 6
ókay , now dah tahu le sape tu the VVIP patient - rupanya patient yg terima jantung curi daripada Seokju tu adalah anak prof Nursing tu and bapanya banduan yg suke bunuh org dalam penjara.

Baguslah Dr Choi tu sebab ade kesedaran moral untuk jelaskan apa yg terjadi, dan semuanya terungkailah , tentang kewijudan "ghost'doctor  yg sering jadi hamba surgeon  Gu yg suke  suke je buat bedah tak siap..semualah...

I hope he is ok ...tak kene tindakan atau apa apa  sebab dia rela jadi saksi.

siap minta maaf lagi, baguslah.

Amboi Yuna Lim and Jayden Lee ni , secocok je dengan each other ..sam sama level nakal depa tu,...well i cant entirely blame her for she is forced to engage with Dr Gu tu...haha siap tunjuk lagi anting anting ...

Next week semakin menarik...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 19-6-2022 09:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols rasa VIP patient tu bukan anak head nurse tu... sebabnya Yihan bagitau anak head nurse tak buat transplant surgery... Director Gu bagi expensive new drugs... mula2 okay ada improvement tapi bila relapse symptoms get worse...

Still tak sure lagi kena tunggu next episode sebab ada preview pasal VIP patient tu...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-6-2022 09:21 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 19-6-2022 03:31 PM
i dengaq balik dia macam sebut : dope and coke??? ape ye? ni illicit drugs bukan medicinal / thera ...

I Google kaitan opioid dengan e.g drugs pun tak jumpa apa Jayden Lee sebut tu... tapi ada sebut coke tu kan... maybe la dope & coke... coke tu short form cocaine ke...

Yup... detail kan writernim tulis naloxone & opioid... kalau Google pun memang betul apa treatment Yihan bagi kat Jayden Lee & Yuna...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-6-2022 09:28 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 18-6-2022 10:30 PM
tu lah dengar ngeri tapi bukan sakit , sebb deria  sakit tu ditumpulkan cuma pressure kot pada pisa ...

Macam dalam drama ni Ms Gil tu kelip2 mata... nurse tu perasan tapi anesthesiologist tu buat tak tau jer...

Masa kat court tu pun anesthesiologist tu kata hypothesis jer... geram betul... realitinya memang ada je kes awareness under anaesthesia... dia tak rasa memang la dia tak tau...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-6-2022 09:33 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 19-6-2022 03:54 PM
Ep 6
ókay , now dah tahu le sape tu the VVIP patient - rupanya patient yg terima jantung curi dari ...

Dr Choi tak kena tindakan sebab takde bukti dia jadi ghost doctor... dia just mengaku jer... Banseok kena bayar kat Ms Gil...

Dr Choi ni trustworthy... lagipun kalau dia tak continue surgery tu iols rasa dia juga yang disalahkan... padahal dia tak tengok pun ct scan patient... masuk OR tetibe kena continue surgery...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-6-2022 09:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Annoying betul la tengok Dr Gu... kalau tak nak jadi doctor berhenti la... keje lain... geram betul... or treat jela VIP patients...
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2022 10:04 AM | Show all posts
Rahah replied at 19-6-2022 09:35 PM
Annoying betul la tengok Dr Gu... kalau tak nak jadi doctor berhenti la... keje lain... geram betul. ...

kan....bedah sendiri pun teruk..pakai vroks pun teruk...padan muka girlfriend pun berskandal....
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2022 10:06 AM | Show all posts
tak sangka plak Yihan nak bukak hospital kan...bagus betulll...ni pun dia dh suh Jayden Lee mnta lesen dia balik...Jayden tu apa la lagi muslihat diaaa...

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-6-2022 07:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Itu la. X sangka yihan nak buka spital dia sendiri lak. Bagus la fikir jangka panjang gtu.
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2022 07:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku nak tau... Klu ada yg leh jwbkan la.
Kan masa pembedahan gil seo yeon tu separa sedar, so, sepatutnya doktor perlu tambah ubat anesthesia ke mcm mana?

Nmpk naw doktor2 jahat kat banseok tu keja sambil lewa klu rawat pesakit rakyat marhaen.
Klu mcm tu bagus terima pesakit vvip jek.
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2022 12:40 AM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 21-6-2022 12:47 AM
Rahah replied at 19-6-2022 09:14 PM
Iols rasa VIP patient tu bukan anak head nurse tu... sebabnya Yihan bagitau anak head nurse tak buat ...

oh ye ke , i silap ye...okay
tapi i still confused  lah Rahah sebab

i confused bila Dr Yi Han pi jumpe Prof Nursing tu ketika babak dia dok ajaq advance life support CPR / resus course kat students  ke ape ke

babak ni  dalam julat minit 52 dan ke atas , ep 6.

sebab macam ni apa yg you tulis tu i faham, yes simptoms tu improved dan kali ni ia datang balik, you are right

cuma ade conversation dalam masa tu yg macam ni :

bila Dr Yi Han tu sebut nama Nam Juhnwan ( minit ke 55:16) ...dia bagi tahu history Nam Juhnwan tu ,  wajah  prof nursing tu  berubah, Dr Yihan pun dedahkan  yg Nam juhnwan , 19 years old boy, when he was 11 years old, the boy was diagnosed with  HOCM, ( rare but okaylaaa ni drama kan) dan , dia diberi ubatan  yg mahal  kan  oleh cardiologist kat Banseok for years, yg itu insurance tak cover ( i think dia tak register pun ubatan dlaam experiment tu )  dan as you said benar, ia improved dan tak perlu heart  transplatation.

lepas tu Dr YiHan menambah , dia pun tengok new drugs tu dan dia pun cakap as you said , pesakit tunjuk respon yg baik daripada aspek simptoms etc pada mulanya...tapi kalau depa dah developed tolerance  pada drugs tu simptom heart failure mula jadi teruk...

the he said you son had to be readmited to the VIP room makes a good example ( masa ni i dah mule confuse and terfikir  ini nam junhwan at 19 years ke? or org lain? ke  u know...?)

then prof nursing to ckp , are yoy here to gloat macam nak berbangge bange ke gitu acah acah hey padan muke ke ..
then yo han cakap : No. you will have to face the conseqeunces of killing Seok ju.  Not your innocent son

so i kan bila tang ni i jadi confuse  tau : sebab selama ni i ingat yg VVIP politician yg tue tu yg dengar lagu ramanichoff yg penerima the transplanted hear tu, yg ep sebelum ni kan , yg depa demo robot AI bedah janting mitral valve tu...

kat sini i confuse dah ... sebab then Yi Han setuju untuk selamatkan Nam Juhwan juga?

so......kalau nurse tu salah i mean , kenape ye , Yi Han tu nak kaitkan atau cakap ,  nak cakap hal ni dan kaitkan dengan anak Progf nursing tu nyer medical history ye? kat sini i musykil...dan dia cakap bukan anak you yg terpaksa menanggung kesalahan dalam kes Seok ju , so kenape dia kaitkan

sebab tu i confused. Yi han nak nurse prof tu pujuk Nam Hankyul untuk confess GU Jingi tu  yg arahkan dia bunuh Ki Tae and etc tu...itu i faham , cuma awat dia pi sebut Nam Juhnwan???
i pun 50-50 dah sama ada penerima tu pesakit tue politician tu  atau org lain...


so i terima pendapat you yang cakap di atas, cume i masih confuse, siape actually penerima heart tu. sebab kalau Yi han setuju nak selamatkan anak depa  Nam Juhnwan tu , eh dah berape kali mamat ni nak terima heart yg baru ( jkalau kena transplant lagi????)





Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-6-2022 09:57 PM From the mobile phone | Show all posts
lynn_dmm replied at 20-6-2022 10:04 AM
kan....bedah sendiri pun teruk..pakai vroks pun teruk...padan muka girlfriend pun berskandal....

Geram kan... benci betul... heartless... sesuka hati dia je tinggalkan patient lepastu suruh ghost doctor ganti dia... kalau VIP patient je dia treat betul2...

Yuna tu bukan suka kat dia pun... tapi sebab appa je kan... tu pun appa dia tak bagi kawin dengan Dr Gu dulu...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-6-2022 10:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Rahah at 21-6-2022 11:04 PM
mbhcsf replied at 21-6-2022 12:40 AM
oh ye ke , i silap ye...okay
tapi i still confused  lah Rahah sebab



Nope... I just speku je tu... tak tau betul @ tak... so kita kena tunggu next episode...

Mod MB ada point tu semua... maybe VIP patient tu Nam Ju Hwan...  tapi macam I komen sebelum ni Director Gu sponsor new drugs... so iols agak skeptical Director Gu nak transplant new heart untuk anak head nurse tu pulak... sebab sebelum tu dia dah sponsor expensive new drugs...
Except anak head nurse anak VVIP... ada kepentingan dengan Banseok Hospital... just tengok circle Director Gu... semua ada kepentingan...

Lagi satu if not mistaken Nam Ju Hwan ni belum pernah transplant surgery lagi...

Plus lagu tu pun memang clue siapa VIP patient tu... tapi ni speku jer...

Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2022 08:32 PM | Show all posts
Rahah replied at 21-6-2022 10:17 PM
Nope... I just speku je tu... tak tau betul @ tak... so kita kena tunggu next episode...

Mod MB  ...

hi Rahah

ep 7

i dah tengok semalam  hahaa pakse mate sebab curious tang identiti heart recipient Seok Ju tu, okay  confirm bukan Nam Juhwan , yups, sahih ni.
Yg penerima ialah seorang VIP i think politician nama Im .something , Yg reporter Ban So Hee tu datang report kat Dr Yi Han yg dia jumpa ubat cyclosporin ( immunosuprresant , anti - rejection drug ) kat tong sampah rumah VIP tu...

okay so okay,now  Jahatnya Dr Goo Jingi nak jugak ambil alih kes Anak Nam Hychul tu adeh...

lagi satu , agak bodoh Director Gu tu nak engaged dengan Yuna Lim tu sedangkan dia oun suspicious about this lady ...aiyooo...

wow lah ep ni ...things getting warmed up a bit now... yg best babak last sekali , Dr Yihan buat ape kat leher Dr Goo Yingi ? dia kelar ke slit his carotid artery ke...
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2022 08:35 PM | Show all posts
Rahah replied at 21-6-2022 10:17 PM
Nope... I just speku je tu... tak tau betul @ tak... so kita kena tunggu next episode...

Mod MB  ...

eh Rahah you tengok drama cool kan ade k drama ni best tak ade thread lagi

u know pelakon dia pun best

Na In woo ...Jinxed at First  b
best best citer ala ala legend of the blue sea cuma tak lah se gempaq tu..tapi best !! la ni ep 4 ...i follow
https://asianwiki.com/Jinxed_at_First

dia citer best ...

Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2022 11:35 PM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 28-6-2022 09:04 PM

Ep 8

wah, satu lagi cabaan menanti tapi memang tak akan jadi mudah, sebab the stakes are high..amazingly enough , Dr Yi Han ni kira rezeki dia lah sebab Jayden tu percaya kat dia, dia macam pemerhati kaya  like an acute philantrophist - observer gitu dan dia percaya akan upaya Dr Yi Han ..

i hope pembedahan Nam Junkhwan ni berjaya - wow  lah begitu adventirous betul misi depa...
cool..

oh ya , i suke pulak scene Yu na Lim and Jayden at car racing circuit tu so fresh . dedua  adrenaline junkie ni , jenis yg go for the sky  ni , sky is the limit ni...depa troll kan aje Director Gu tu..
hahaha

what Jayden says about wanting  Yuna to be herself , free from her father's and anyone's shadow tu best...

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-6-2022 11:36 PM | Show all posts
gaya cardiotheracic surgeon yg non nonsense srious ni eloklah Dr Yi Han tapi i suke Rain lagi sebab cool je, bergaye je...
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2022 12:12 PM | Show all posts
mlm td dpt dah tengok episod 7&8 weekend lepas agak bizi...

tengok 2 episod ni penuh debaran ye....akhirnya Dr Han dapat balik lesen dia..Jayden Lee mmg kotakan janji dia...tapi risau betul la dengan Jayden Lee ni...

adakah jantung seokjoo tu ayah si Yuna yang amik?

dr Han beraninya duk kelar leher Director Gu...suspen betul..tapi dia betul2 kelar tu mmg best laa...padan muka Director Gu...bior dia takut ngn Yihan...

Lagi satu padan muka juga masa kena tipu ngn Yihan n Jayden masa nak bawak kuar Junwan.,..masa ni iols dahh...alaaa..Jayden betray Yihan keee...upenya Yihan yang suruh..

semoga operation ni berjaya laaa...nsb la Dr Choi datang...tp risau jgak ngn Dr Choi ni...sama ada dia mmg side Yihan or Director Gu...si Gu ni dah psiko dia sblm tu...x sabo nak tgk
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2022 12:15 PM | Show all posts
mbhcsf replied at 25-6-2022 11:35 PM
Ep 8

wah, satu lagi cabaan menanti tapi memang tak akan jadi mudah, sebab the tstakes are high..am ...

scene Yuna and Jayden tu bestt!!! Tp pengakuan Jayden tu betul ke tak tak tau laaa..kot la dia nak pikat Yuna jee...tapi Yuna pun mcm belum percaya...tapi Dr Gu mmg takde harapan laaa..duk kena gelak je la ngn Yuna and Jayden...Yuna siap berlakon nak surprise terkejut dgn lamaran dr Gu...hahhaha
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2022 09:02 PM | Show all posts
lynn_dmm replied at 28-6-2022 12:15 PM
scene Yuna and Jayden tu bestt!!! Tp pengakuan Jayden tu betul ke tak tak tau laaa..kot la dia nak ...

Jayden and Yuna tu make the best couple. dedua adrenaline junkies, suke cabaran ....non conformists ...haha tak conventional... Hmm Jay den macam laid back easy going but very observant , dia tak lah macam sibuk sibuk nak  ganggu Yuna and nak control insecure macam Director Gu tu..dia relax je sanggup beli the same set of ear rings for Yuna..tapi tu la kan sama ade dia serious atau yuna tu mcm part of his strategy nak cintrol research and dev team kat banseok tu ...hmm boleh jadi juga..
yuna ni ikut etika penyelidikan klinikal , yg teruk ialah CEO Gu tu ...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-10-2022 12:23 AM GMT+8 , Processed in 0.086510 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list