CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: Rahah

[MBC/Disney+ 2022] DOCTOR LAWYER - So Ji Sub, Shin Sung Rok, Im Soo Hyang

  [Copy link]
Post time 14-6-2022 10:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Rahah replied at 14-6-2022 10:23 PM
Ye... baru 4 episode... hehehe...
Jauh lagi perjalanan...


Itu pun geram. Sj tau buat skrip yg dr park x sempat bgtau katne dia simpan apa yg dia rakam tu. Xpsl yihan kena cari benda tu. Kot2 leh membantu dia kan.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-6-2022 10:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Rahah replied at 14-6-2022 10:29 PM
Jayden Lee tu confirm ada plan nak jatuhkan Yihan... tu pasal dia nak 'bekerjasama'...

Iols spek ...

Malas aku dr gu tu... Pakai v-rock pun mcm x dpt buat pbedahan dgn baik.
Tp kesian pun ye jgk. Sbb mcm x yakin dgn diri sendiri.
Insecure kat yihan.
Insecure kat jayden sbb takut jayden rampas gf dia tu.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-6-2022 10:52 PM From the mobile phone | Show all posts
hijau88 replied at 14-6-2022 10:33 PM
Itu pun geram. Sj tau buat skrip yg dr park x sempat bgtau katne dia simpan apa yg dia rakam tu. X ...

Baru nak tengok box Dr Park tu assistant Jayden Lee plak call... ada kes baru... sabar jela... entah2 dah kena ambil dengan team lawyer Banseok...

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-6-2022 10:56 PM From the mobile phone | Show all posts
hijau88 replied at 14-6-2022 10:35 PM
Malas aku dr gu tu... Pakai v-rock pun mcm x dpt buat pbedahan dgn baik.
Tp kesian pun ye jgk. Sbb ...

Dr Gu tu tak layak jadi doctor... fullstop...
Kalau la patient tau dia ni unskilled memang confirm patient tu pergi hospital lain... dah berapa ramai patient hampir2 mati sebab dia... Yihan yang ganti...

Tak tau la apa jadi kat Yoona tu... macam awal pulak dia mati...
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2022 03:54 PM | Show all posts
Rahah replied at 14-6-2022 10:29 PM
Jayden Lee tu confirm ada plan nak jatuhkan Yihan... tu pasal dia nak 'bekerjasama'...

Iols spek ...

bole jadi gitu kan....yang penting si jayden tu sure pentingkan diri....takkan la plak nak jadi baik plak kan...alahai...mesti mendebarkan...harap yihan berhati2 je laaaa...director Gu tu sure akan buat apa saja jgak tu...
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2022 04:05 PM | Show all posts
Rahah replied at 14-6-2022 10:52 PM
Baru nak tengok box Dr Park tu assistant Jayden Lee plak call... ada kes baru... sabar jela... ent ...

andweee...dr park mati pun iols dah frust tauuu...sbb x smpt cakap dengan Yihan...polis tu pun x nyabo2 nak kuarkan dia masa tuuu....



Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2022 06:37 PM | Show all posts
Tak sabar nak tengok citer ni , sebab best walaupun case case dia tu a bit macam  not so common walaupun boleh berlaku...maca rhabdomyolisis tu , wowo man...i mean case sebegitu pernah dilihat oleh manusia yg ada kecederaan otot yg oarah and otot tu tengah healing baik pulih semua dan wowlah mesti otot perut?abdomen budak tu ruptured damaged gier s gilers ni sampai kena macam tu  wow..

otot kite ni ade protein  yg memberikan warne merah iaitu myoglobin , sejenis protein yg sangat tinggi affinity pada oxygen dalam darah  , dalam darah kite ade haemoglobin yg merupakan unsur Ferum/ besi yg mengikat oksigen dalam darah...so...bila otot kita rosak artau damagedlah so muscle ita termasuk myoglobin ni mengurai so benda ni dilepaskan dlm salur darah ...bile darah kita nak dibersihkan oleh kidneys . bebahan ini akan damaged the kidneyss sebab tu ...budak dalam drama ni dapat kidney , acute renal failure i think...
tapi wowlah teruk betul budak tu kene belasahan ayahnyee..
adeh...

tapi  yg i best ni person jayden lee ni , nampak macam evil , devilish grins ye macam pandai dia manipulate Choa TAe soeb atau Dr GU...tu

wow best ep 4 sebab nak tengok sama ade Dr LAwyer ni nak dirinya jadi macam mane? dipergunakan atau menggunakan segala apa yg dia tahu untuk membersihkan fitnah and mengahdap pihak yg salah ke pengadilan...

ni best...



Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-6-2022 09:48 PM From the mobile phone | Show all posts
lynn_dmm replied at 15-6-2022 03:54 PM
bole jadi gitu kan....yang penting si jayden tu sure pentingkan diri....takkan la plak nak jadi ba ...

Kalau tengok character Jayden Lee tu memang villain... iols tak rasa ada plot twist dia tag team dengan Yihan nak jatuhkan Director Gu... dia kan invest kat Banseok...

Iols rasa Yihan dah berubah sekarang... tak naive macam dulu... that's why la dia nak jatuhkan Director Gu... cuma sekarang ni dia perlukan evidence...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 17-6-2022 09:51 PM From the mobile phone | Show all posts
lynn_dmm replied at 15-6-2022 04:05 PM
andweee...dr park mati pun iols dah frust tauuu...sbb x smpt cakap dengan Yihan...polis tu pun x n ...

Awal lagi uols... banyak halangan nak cari kat mana evidence Dr Park simpan...
Tapi rugi la sebab dia mati awal...
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2022 06:56 PM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 18-6-2022 07:56 PM

ep 5

woww ..can i say  that I like Jayden Lee, he is cunning, smart and calculative.
dia bukan jenis yg buat bebende sesaje gitu, semua ade makna..i think he knows all about Dr LAwyer ni , just that he wanted to see his true attitude, character  himself.

i suke  watak devilish , smart Jayden lee ni..yes dia dark and slick very cunning yeah...cool

cuma I suke lagi the wisdom and  professionalism shown by Dr Lawyer tu.. i'm drawn towards his wise, decisive action tu ...kebaikan dia tu ...

u know part mane?
part di mana Jayden Lee , realised yg Dr Lawyer ni tak mudah di'makan tipu dah... and pada masa yg sama dia tahu dia ditipu tapi atas dasar kemanusiaan dia lakukan apa yg terdaya walaupun ia breching ethics jugaklah  - well he doesn't have his medical practising license babe!! bahaye...tapi nak buat camner the Yuna Lim tu dah overdose with opiods and untuk lawan kesan opiods tu pada otak , receptor otak kita , bhn bhn seperti heroin, morphine , dadah psycoactive yg dok seserengah org guna boleh tembusi blood brain barrier iaitu salur darah otak yg memang special khas ALlah jadikan dalam otak untik filter bebenda yg toksik dalam darah daripada masuk ke dalam otak , walau bagaimana pun, toksin yg larut lemak atau anything yg larut lipid boleh je masuk dalam otak..so...dalam citer ni ubat naloxone diberikan untuk lawan counter effect the oipiods tu, ntah ape ubat / ? dadah yg minah and mamat ni ambik...sampai teruk gitu
so dialysis tu  . i tak sure dah lupe seslauny org yg nak kene dialysis kene buat fistula atau saluran darah buatan ke atas  artery bukan veins tapi dia guan vein untuk emergency ...wow la, boleh pulak ...main dadah kat penthouse hospital and then bila overdose senag senang je ambik dialysis and etc adehhhhhhh senang je hidup...

and i suke script dia ketika Jayden Lee berjabat tangan dengan Dr Lawyer tu  he realised this person is true to himself and good...

and bila Dr lawyer tu nak ikat perjanjian dengan Jayden Lee...di mana ada barter bargain kan
If Dr Lawyer tu setuju siding his side of the fence maka license medical practising dia akan diluluskan , dan dia akan dapat balas dendam ( makna kata Jayden Lee tahu  dah ke ? maksud I dia selidik dah ke sapa Dr lawyer ni???)

dan Dr Lawyer tu kate  ape, ni yg best : dia kata ade syarat , JANGAN MAIN NAJIS DADAH , bagsu kan mamat ni, because as a doctor he said this , and lawyer second...masa ni pandai Jayden - he said , and ....i also have my personal doctor  now...and a lawyer, baru jabat tangan..
well i tak tahu apa akan jadi , sebab Jayden Lee nampak memang tak suke gang gang CEO  Gu ( Cho Tae Soeb ni hahahah)
adeh Choa Tea soeb ni lepas keluar penjare  agak tunggi ye tawaran berlakon dia jadi politician jahatlah, CEO yg cunning jahatlah semue WHY HER pun dia ada, Dr alawyer  pun dia,  Again, my life pun dia laaaa..wah wah ...i baru tau dia ni ex convict


wah tak gituuuu

aaah classy

two smart , strategists  working out the best part of their deals before striking any ...wah ini brilliantly,  appealing betul...
paling i less keen and annoying sikit watak  emotional betul lady prosecutor ex gf dr lawyer tu... tu , sesikit nak marah Dr Laywer tu ..tak boleh ke bagi dia ruang kat mamat ni untuk ceritakan elok elok , ni tak, masa tu jugak kau attack , masa tu jugak kau macam sibuk2 nak lawan lah , bagilah ruang  sikit..


Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-6-2022 09:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Sabar jela tengok Jayden Lee ni... dia lepaskan gelas alcohol tu...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-6-2022 09:51 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 18-6-2022 06:56 PM
ep 5

woww ..can i say  that I like Jayden Lee, he is cunning, smart and calculative.

Tak faham apa entah Jayden Lee tu sebut nama drugs tu... dengar 2x pun tak faham...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-6-2022 10:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Rahah at 19-6-2022 09:29 PM

Interesting kes Ms Gil... pasal awareness under anaesthesia... kawan iols pun pernah kena... tapi doctor/nurse tu realised... tak ingat kawan iols communicate macam mana... so  anesthesiologist tambah dose lagi...

Lawyer Banseok cakap Ms Gil ada delusional disorder... tapi apa yang Ms Gil cakap masa dalam OR tu betul...

Mujur Dr Choi ada jadi witness... rupanya dia jadi ghost doctor ganti Dr Gu... sebelum ni Yihan jadi ghost doctor...

suppose Dr Gu tu kena revoke medical license dia... teruk betul attitude dia ni...
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2022 10:13 PM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 18-6-2022 10:27 PM
Rahah replied at 18-6-2022 10:03 PM
Interesting kes Ms Gil... pasal awareness under anaesthesia... kawan iols pun pernah kena... tapi do ...

hehee kawan i citer mase tu .dia HO kat satu hospital ini citer dekad dah ,dia dah kahwin and pregnant , so masa dia buat check up baby masa time tu dia ade appointment antenatal check up lah ...dapat  tau ade masalah pada baby yg perlukan dia kena emergency caesarian scetion so , dia ade citer dia masih rasa pisau/scalpel  tu gerak atas kulit masa tengah bedah tu  ...huhuhu...i tak sure dia GA ( general anesthesia ) ke atau epideural saje ke ( regional ) tapi apa yg berlaku anaesthetist tu tahu ke tak  pdia tak citer plaks hehehe ...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-6-2022 10:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Yihan dah bagitau pasal heart Seokju... tapi pada iols not make sense... sebab Yihan jadi surgeon untuk both surgery, Seokju & vip... bila masa heart Seokju tu dikeluarkan... Yihan masih sedar lagi...
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2022 10:17 PM | Show all posts
Rahah replied at 18-6-2022 09:51 PM
Tak faham apa entah Jayden Lee tu sebut nama drugs tu... dengar 2x pun tak faham...

which part ye ?

i tengok bergaya betul Dr lawyer tu just buat assessment untuk tengok level kesedaran Yuna Lim tu...
nampak tak dia tanya suruh squeeze picit tangan dia , then dia periksa mata ( dilate pupil tanda opiods toxicity) , then dia dok exaiine level kesedaran subject tu , dia respon tak pada arahan verbal? dia respon tak guna otot ( masa dia squeeze tu)...ade rating tu ....

pandai sapa penasihat medical dalam drama korae ni ? wow teliti lah ..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 18-6-2022 10:20 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 18-6-2022 10:13 PM
hehee kawan i citer mase tu .dia HO kat satu hospital ini citer dekad dah ,dia dah kahwin and pregn ...

Same u... kawan iols pun kena C-section... dia citer kat I pasal rasa pisau tu... eiiii... scary dengar... tapi I lupa macam mana entah dia bagitau doctor & nurse... lepas tambah dose baru okay...
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2022 10:30 PM | Show all posts
Rahah replied at 18-6-2022 10:20 PM
Same u... kawan iols pun kena C-section... dia citer kat I pasal rasa pisau tu... eiiii... scary d ...

tu lah dengar ngeri tapi bukan sakit , sebb deria  sakit tu ditumpulkan cuma pressure kot pada pisau tu ...i dunno . si speculate saje sebab

wire wiring deria sakit dan suhu ( pain and temperature ) depa nyer wire  share satu laluan saraf  ( kalau nak baca boleh rujuk spinolathalamic tract )
wiring pressure and other sensory crude touch satu laluan lagi ...

kalau sakit , anaes boleh detect dia nyer BP naik le , yes le sakit kot babe takkan autnomic sistem kite tak fx heartbeat function lagi ... u tanye Ipes  hahaha i lupe dah
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-6-2022 10:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Rahah at 19-6-2022 10:30 AM
mbhcsf replied at 18-6-2022 10:17 PM
which part ye ?

i tengok bergaya betul Dr lawyer tu just buat assessment untuk tengok level kesed ...


Part awal tu masa dia terbaring... timestamp 1:32... sebelum Yihan tanya Yuna... kalau faham bagitau eh... tak faham slang Jayden Lee...

Biasanya writernim memang akan ada penasihat dengan real doctor, lawyer... iols tau ni sebab ada one writernim, yang tulis drama Jirisan tu... dia memang kenal prosecutor & forensic... so rasanya drama Doctor Lawyer ni pun sama... nowadays writernim memang agak details tulis drama...
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2022 03:31 PM | Show all posts
Rahah replied at 18-6-2022 10:32 PM
Part awal tu masa dia terbaring... timestamp 1:32... sebelum Yihan tanya Yuna... kalau faham bagit ...

i dengaq balik dia macam sebut : dope and coke??? ape ye? ni illicit drugs bukan medicinal / therapeutic type of drugs i tatau   tapi ade elemen opiods sebab tu dia bagi naloxone.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-10-2022 12:08 AM GMT+8 , Processed in 0.084717 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list