CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: Rahah

[MBC/Disney+ 2022] DOCTOR LAWYER - So Ji Sub, Shin Sung Rok, Im Soo Hyang

  [Copy link]
Post time 6-6-2022 05:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Mesti watak shin sung rok tu yg ambik jantung seokju. Nmpk serabai lak tgk penampilan dia dlm cerita ni.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-6-2022 11:19 PM | Show all posts
i think sape yg tengok again, my life akan nampak prosecutor Jang Il Hyun tukaq profession daripada lawyer kepada heart surgeon pulaksss heheheheh...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-6-2022 04:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Rahah at 12-6-2022 04:06 PM

Best drama ni... sebab iols tak pernah lagi tengok legal drama yang fokus pada medical crime... lepas kena revoked medical license tu Yihan tukar profession as a lawyer specializes in medical malpractice so semua case dalam drama ni berkaitan dengan medical malpractice... the reason dia jadi lawyer sebab dia nak buktikan bukan dia yang bunuh Seok Ju...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-6-2022 04:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Actually still curious la pasal heart Seok Ju... sebab dia baru je heart transplant... macam mana pulak boleh transplant ke vip patient tu... so new heart Seok Ju  transplant pada vip patient tu... gila betul buat surgery macam tu... dah la high risk...

Maybe vip patient tu Jayden Lee... tapi salah sorang yang suka dengar lagu2 tu Dr Gu... tengok dia healthy je... sebab Director Gu kata vip patient tu antara orang penting... so Jayden Lee la kot sebab dia lobbyist... deal nak invest kat Banseok hospital...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-6-2022 04:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Rahah at 12-6-2022 04:28 PM

As usual... acting Shin Sung Rok memang daebak... sesuai sangat watak Jayden Lee... pelakon teater so extra sikit...

So Ji Sub nampak macam muda pulak... effect makeup ke...
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2022 04:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Selain kat disney + ade kat mne lagi tayang?mcm best je
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-6-2022 05:05 PM From the mobile phone | Show all posts
amira_adlina replied at 12-6-2022 04:50 PM
Selain kat disney + ade kat mne lagi tayang?mcm best je

Iols tengok kat dramacool sebab tak subscribe Disney+...

Kalau minat genre legal memang best... interesting sebab drama ni fokus pada kes2 medical crime... sebab hero jadi medical lawyer...
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2022 09:26 AM | Show all posts
watak shin sung rok tu villain kan....tapi adakah dia akan sama2 ngn han yihan utk jatuh kan Dr Gu...eeee...sakit ati ye tgk pakcik beruban ni....jahat manjanggg....

Park kitae mati tu iols frus betul laaaa....geram nyaa...

tapi kesian kan Yihan..dr kena tangkap smpi la bebas...x terkata apa pasal kes dia tu....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-6-2022 09:28 AM | Show all posts
Rahah replied at 12-6-2022 04:21 PM
Actually still curious la pasal heart Seok Ju... sebab dia baru je heart transplant... macam mana pu ...

iols smpi skang duk confuse lagi pasal jantung seokju...hahhahah

adakah jantung yang patut bagi seokju tu vip patient yang amik...so jantung yang masuk dalam badan seokju adalah jantung rosak (jantung vip)..?

sbb masa yihan masuk dada patient dah bukak kan?
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2022 05:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Adei. Mati pula doctor tu. Dah la dia nak ngaku dah yg statement dia dlu tu tipu jek.

Tp banyak lgi episod kan. Harus la byk cabaran n onak duri yg yihan kena tempuhi dlu utk tumpaskan org jahat, gtuuuu.
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2022 05:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Rahah replied at 12-6-2022 05:05 PM
Iols tengok kat dramacool sebab tak subscribe Disney+...

Kalau minat genre legal memang best... i ...

Ok thanx chuolss
Nanti iols usha dramacool
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2022 05:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by hijau88 at 13-6-2022 05:23 PM
lynn_dmm replied at 13-6-2022 09:28 AM
iols smpi skang duk confuse lagi pasal jantung seokju...hahhahah

adakah jantung yang patut bagi s ...


Aku rasa la kan, mesti pengarah spital tu bedah semula seokju utk ambik jantung tu.
Jantung tu utk pesakit vip yg aku rasa mmg jayden lee tu yg ambik.


Sbb klu jantung tu mmg rosak, takkan yihan x perasan masa buat pbedahan seokju tu.

Sbb seokju pun stabil slps pbedahan.
Awal pagi selepas pbedahan pesakit vip tu yg tetibe seokju ada problem.

Masa tu lak yihan dah terlelap kat hotel. Tak psl2 dia xdpt nak pantau seokju.

Masa post mortem pun doktor tu ckp jantung seokju tu rosak teruk kan. Ntah2 bertukar ngan jantung jayden lee tu.
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2022 01:17 AM | Show all posts
oh best plot development and also character development

now....semua jadi complex...degan kehadiran Jayden Lee..de gan gaya dia yg slick and sly gitu..

hmm...camner Dr LAwyer ni nak siding belah siapa?

Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2022 07:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Jayden lee tu lebih kpd pihak yg menguntungkan dia jek. Mcm sekutu pengarah spital tp bleh pula mcm nak bkerjasama ngan yihan.

Agaknya sepa la jdi doktor hantu utk dr gu tu ey. Masa guna v-rock tu pun nmpk mcm x mahir jek apatah kalu bedah mcm besa jek.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-6-2022 10:09 PM From the mobile phone | Show all posts
lynn_dmm replied at 13-6-2022 09:26 AM
watak shin sung rok tu villain kan....tapi adakah dia akan sama2 ngn han yihan utk jatuh kan Dr Gu.. ...

Ahjussi tu memang asyik jadi villain je... sesuai sangat... realitinya memang dia ada kes dulu2... knetz komen lagi pasal ni... tapi still laku ahjussi beruban sebab acting bagus...

Tula pasal... tapi mestilah Director Gu awal2 dah bagi warning kat Yihan... Dr Park jadi 1st victim...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-6-2022 10:21 PM From the mobile phone | Show all posts
lynn_dmm replied at 13-6-2022 09:28 AM
iols smpi skang duk confuse lagi pasal jantung seokju...hahhahah

adakah jantung yang patut bagi s ...

Tapi Yihan tengok sendiri jantung baru Seokju tu... kalau  jantung vip tu kan dah rosak iols rasa Yihan mesti tau... macam tak logik plak sebab dia best specialist...

That's why iols curious macam mana jantung baru Seokju jadi jantung vip... sebab masa tu Yihan sedar lagi... maksudnya memang diorang transplant semula both jantung baru Seokju & jantung vip tu masa Yihan tak sedar... tu yang iols kata giler... tak make sense pulak kan... sebab high risk... tapi iols rasa logik sebab tu mungkin reason Seokju meninggal...

Yup masa masuk OR tu Yihan just transplant jantung baru tu kat vip...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 14-6-2022 10:23 PM From the mobile phone | Show all posts
hijau88 replied at 13-6-2022 05:15 PM
Adei. Mati pula doctor tu. Dah la dia nak ngaku dah yg statement dia dlu tu tipu jek.

Tp banyak lgi ...

Ye... baru 4 episode... hehehe...
Jauh lagi perjalanan...

Dr Park simpan kat mana la bukti tu... Hopefully Yihan jumpa...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-6-2022 10:26 PM From the mobile phone | Show all posts
amira_adlina replied at 13-6-2022 05:16 PM
Ok thanx chuolss
Nanti iols usha dramacool

No problem...
Tapi kena bertabah ads banyak...
Kalau nak tengok online uols try xstreamcdn...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-6-2022 10:29 PM From the mobile phone | Show all posts
hijau88 replied at 14-6-2022 07:02 PM
Jayden lee tu lebih kpd pihak yg menguntungkan dia jek. Mcm sekutu pengarah spital tp bleh pula mcm  ...

Jayden Lee tu confirm ada plan nak jatuhkan Yihan... tu pasal dia nak 'bekerjasama'...

Iols speku belum ada doktor hantu lagi kot sebab dah ada v-rock tu... Dr Gu harap kat v-rock tu je...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-6-2022 10:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Bijak la Yihan jadi lawyer pulak... nak fight dengan higher ups... dah la Director Gu ada cable presidential candidate... Director Gu tu plak candidate health minister...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-10-2022 11:54 PM GMT+8 , Processed in 0.087236 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list