CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: Rahah

[MBC/Disney+ 2022] DOCTOR LAWYER - So Ji Sub, Shin Sung Rok, Im Soo Hyang

  [Copy link]
Post time 24-7-2022 06:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku bru baca komen2 korg. Cerita ni aku lum tgk dr epi 13. Masi dlm mood why her lgi.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 24-7-2022 02:56 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 24-7-2022 12:35 AM
Ep 16..

ok , wow what a finaleeeee....

As expected... usually memang berkaitan family... that's why Jayden memang nak jatuhkan Director Gu... i thought kisah lama... rupanya masa dia nak deal investment dengan Banseok tu & at the same time dia jumpa his mom... first time plak tu... sedih betul tengok Jayden...

I pun tak faham apasal salahkan Jayden pasal heart transplant... sedangkan Director Gu yang curi Seokju's heart tu... salah Jayden just rahsiakan pasal heart transplant tu je... that's all... bukan Jayden suruh Director Gu curi Seokju's heart... Jayden pun tak sedar masa tu sebab accident...
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2022 03:16 PM | Show all posts
Rahah replied at 24-7-2022 02:56 PM
As expected... usually memang berkaitan family... that's why Jayden memang nak jatuhkan Director G ...

so Jayden ni dipenjarakan sebab ape? sebab kalau membunuh Gu Jingyi - doktor kat penjare tu tak kene pulak? kan? sedangkan dia juga accomplice kan?
tu yang i fikir pelik benar , kalau Jayden tu dihukum atas kesalahan menerima jantung seokju? like what? kat situ i tak clear ...
tapi kalau jayden membalas dendam dengan apa yg Gu jingyi buat kat dia tu i rasa itu adil.adik sesangat sebba Gu ni keji.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-7-2022 03:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols rasa Director Gu panggil Yihan & sebut nama Dr Gu tu maybe his last will... sebab dia dah nak mati so dia suruh Yihan care pasal Dr Gu... Dr Gu ni kan spoiled brat... dia tak boleh fikir rasional... e.g dia tikam Jayden kat airport... kalau Yihan tak panggil dia & halang dia masa kat airport tu dia dah jadi murderer...

Now baru iols faham kenapa Jayden Lee pegang rantai tu... biasanya kat rantai tu letak gambar family... gambar omma dia la tu...

Overall I puas hati dengan drama ni... finally Yihan dapat bersihkan nama dia...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-7-2022 03:39 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 24-7-2022 03:16 PM
so Jayden ni dipenjarakan sebab ape? sebab kalau membunuh Gu Jingyi - doktor kat penjare tu tak ke ...

I think atas kesalahan illegal heart transplant... dia penerima jantung tu... plus dia rahsiakan... Seokyeong sebut pasal ni jer...

Pasal kematian Director Gu tu takde pulak disebutkan dalam ni... Dari segi logik I rasa Jayden tak bunuh pun Director Gu... dia just cucuk untuk pengsan je... Let's say Jayden bunuh Director Gu lagi berat kes dia... tak boleh appeal...

Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2022 06:35 PM | Show all posts
Rahah replied at 24-7-2022 03:39 PM
I think atas kesalahan illegal heart transplant... dia penerima jantung tu... plus dia rahsiakan.. ...

hmm gitu ke...naya jugak mamat ni, tapi mamat ni pun tak nak appeal kan sedangkan dia mangsa...dia nak jalani hukuman tu sendiri , sebab i think dia dah rasa bersalah juga walaupun this is not entirely his fault though.

so, GU jingyi tu mati bukan sebab induced atau poisoned yg Jayden cucuk tu ke, dia nak Gi Jingyo alami apa yg di alami slow iand painful death...
??? masa dia cakap ni ketika dia nak keluar dari bilik tahanan Gi Jingyi.

tapi tu la...akhirnya...still , tak tahu pun director kat banseokwan tu kan? depa tak tunjuk pun kan?
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2022 06:52 PM | Show all posts
Rahah replied at 24-7-2022 03:39 PM
I think atas kesalahan illegal heart transplant... dia penerima jantung tu... plus dia rahsiakan.. ...

rahah this
drama ganti Why Her

https://asianwiki.com/Today%27s_Webtoon

https://www.youtube.com/watch?v=G3CxugGFigE

Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2022 06:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku dah start rindu kat jayden dah. Watak Shin SR kali ni betul2 tangkap jiwa aku la. Hahaha
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 24-7-2022 07:06 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 24-7-2022 06:35 PM
hmm gitu ke...naya jugak mamat ni, tapi mamat ni pun tak nak appeal kan sedangkan dia mangsa...dia ...

Based on apa yang iols faham macam tu la... sebab dia terima heart tu still kena hukuman... sebab illegal...

Nanti iols repeat part dia cucuk Director Gu tu... I pun tak sure poison @ tak... sometimes terlepas pandang...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-7-2022 07:07 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 24-7-2022 06:52 PM
rahah this
drama ganti Why Her


Okay nanti iols buka benang...
Tapi I tak layan drama ni...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-7-2022 07:11 PM From the mobile phone | Show all posts
wikedsaikel replied at 24-7-2022 06:56 PM
Aku dah start rindu kat jayden dah. Watak Shin SR kali ni betul2 tangkap jiwa aku la. Hahaha

Dah tengok Kairos tak?
Shin Sung Rok jadi main lead...
Drama ni lagi best... plot interesting... perfectlah...
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2022 07:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Rahah replied at 24-7-2022 07:11 PM
Dah tengok Kairos tak?
Shin Sung Rok jadi main lead...
Drama ni lagi best... plot interesting... ...

Dah. Ada vibe Jayden. Tapi Jayden lagi hensem. Ehehe. Aku suka gak dia dalam vagabond. Satu lagi drama yg ada kim soo hyun tu.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-7-2022 07:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Rahah at 24-7-2022 09:14 PM
wikedsaikel replied at 24-7-2022 07:14 PM
Dah. Ada vibe Jayden. Tapi Jayden lagi hensem. Ehehe. Aku suka gak dia dalam vagabond. Satu lagi d ...


Jayden kaya dalam Doctor Lawyer... tu nampak hensem...

Haah... dia dalam Vagabond pun best... iols tunggu season 2... Hopefully ada la... drama dia dengan Kim Soo Hyun tu drama lama ke? My Love From The Star...
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2022 08:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah habis ker,i tamau baca komen,hahahah..nk ambil feel sambung final..i dah sampai ep14
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-7-2022 09:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Rahah at 24-7-2022 09:49 PM

Okay dah faham...
Jayden cucuk drugs yang sama macam Director Gu cucuk dia dulu... tapi higher dosage... itu penyebab kematian dia... memang Jayden nak dia mati painfully & slowly... take revenge sebab omma dia mati...

Tapi dia masuk jail tu kes illegal heart transplant bukan kes bunuh Director Gu... sebab takde yang report dia bunuh Director Gu... takde evidence & takde siapa yang tau... plus dia punya baju color biru... kalau kes bunuh color coklat... kat courthouse tu pun kes illegal heart transplant tu jer...

Yihan & Dr Gu tau kenapa Director Gu mati... sebab diorang tau kenapa Jayden buat tindakan macam tu...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-7-2022 09:44 PM From the mobile phone | Show all posts
piahsemah replied at 24-7-2022 08:46 PM
Dah habis ker,i tamau baca komen,hahahah..nk ambil feel sambung final..i dah sampai ep14

Yup ada spoiler...
Finale semalam... boleh la uols habiskan 2 last episode tu...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-7-2022 07:43 AM | Show all posts
hijau88 replied at 24-7-2022 06:35 AM
Aku bru baca komen2 korg. Cerita ni aku lum tgk dr epi 13. Masi dlm mood why her lgi.

masih  dalam mood why her ...so jae dah bahagieeee...tapikan i kelat sikit lah dia kematian anak dia JaeYie

i iwsh SO jae bela anak dia and happily ever after

ni tak dia dengan Kim dong Gu......hmmmm okaylah asal bahagia

i wish she could be with Yong Se Pil , Jae Yi ....
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2022 07:44 AM | Show all posts
wikedsaikel replied at 24-7-2022 07:14 PM
Dah. Ada vibe Jayden. Tapi Jayden lagi hensem. Ehehe. Aku suka gak dia dalam vagabond. Satu lagi d ...

oh tak suke yi han...ke?  intai Jayden ke dalam drama ni ....
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2022 03:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by hijau88 at 7-8-2022 03:51 PM

Mmg director gu tu keji orgnya. Jayden tu mangsa je. Dia pun awalnya xtau rupa2nya jantung tu jantung seokju.
Tp tu la apa bleh buat tetap jgk terima hukuman. Senang keja writer, asal watak jahat je ending kena mati. Tp ok laaaaa kan. Dpt balasan jgk.
Cuma, bosan tgk scene director gu kat final epi, menyampah tgk elok je tenang bagai, sedangkan dia tu bersalah. Siap minta tlg yihan bagai psl bansoekwan.
Dia yg salah, dia lak nak bw2 jayden sekali utk terima balasan bagai. Tp padan muka la sbb jayden dah balas dendam balik.

Yihan pun dah dpt bersihkan nama dia akhirnya.
Finally.
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2022 03:52 PM From the mobile phone | Show all posts
N tpaksa bayangkan yg lps seokyoung buat pbedahan jantung, rasanya yihan n seokyoung akan bkahwin. .
N yihan maintain jdi dr n lawyer, bkn jdi dr shj.

Ok la, happy ending jgk kan.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-10-2022 02:49 PM GMT+8 , Processed in 0.084842 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list