CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: Rahah

[MBC/Disney+ 2022] DOCTOR LAWYER - So Ji Sub, Shin Sung Rok, Im Soo Hyang

  [Copy link]
Post time 18-7-2022 07:09 AM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 18-7-2022 09:08 AM

By the way , Prosecutor Geum Seokyeong tu , Prosecutor Baek tahu kan dia sakit and bagi masa 7 hari je untuk wrapping up the case....so...adekah Yi Han akan membuka OT semula and bedah his ex fiencee?
dan Jayden akan derma balik jantung dia kat SeokYeong  macam nak tebus  kesalahannya/kekesalan atas seok ju? yg tak pun salah dia pun?

woud the drama end like this?

open , happy ending...???camne pulak???

anyway i puas sampai takat la ni sebab nampak Yi Han macam memang ke atas Gu Jingyi dah, nampak fight satu lawan satu dan medepani lawan dia ..kalau dalam agin my life, Hee wee tu hanya lawan Dr K  konco Choi Tae Soeb...so punchy tu aee tapi ummpp taklah ade banyak....
kali ni Cho Tae soeb/ GU Jingyi dipunahkan ..nampak ade direct konflik dengan watak utama..masa sesi viva candicady tu.

but Jayden Lee ni menarik....ape punca dia dendam sangat kat GU and Banseokwan...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-7-2022 12:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Citer ni berapa ep ya..dah habis ker
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2022 01:12 PM | Show all posts
piahsemah replied at 18-7-2022 12:27 PM
Citer ni berapa ep ya..dah habis ker

16 ep, sekarang kat Korea main ep 14 dah. next week dua ep terakhir.citer ni best. tengoklah
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2022 01:30 PM | Show all posts
citer ni lagu OSt dia yg opening theme tu nice cume tang chorus , tapi bait lirik dia tu......i masih tak faham sama ada mesej , tema and lirik dia tu sepadan tak dengan mesej dan makna drama ni heheheh
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2022 01:38 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 18-7-2022 01:12 PM
16 ep, sekarang kat Korea main ep 14 dah. next week dua ep terakhir.citer ni best. tengoklah

Kamsahamida uols..dah lyn sampai 14 ep..iols igt dah tamat..hahahahahha..tasabar nk tgu finale
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2022 05:09 PM | Show all posts
padan muka Gu Jingi...dpt pun rakam dia bunuh Lee Do Hyung....tapi Lee tu adakah dia tka sangka dia akan mati..sbb sure la dia buat pasal duit Jayden tuuu...tapi dia mcm terang2 tayang pen tuu...nasib la..

so rasanya hampir pasti la Jayden sebenarnya penerima hari Seok Ju...cuma belum ada pengakuan kan....bijak la Han Yi Han...myb sbb dh nak abis takyah nak drag2 je...terus je teka...and tekaan betul...

iols tak paham part Lim Yuna tu...maksudnya dia tukar ubat ayah dia suh jadi gitu ke? myb i tak fokus kat sini...

tengok preview mmg Jayden nk balas dendam pasal pembedahan dia...tapi pasla apa? suspen laa..
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2022 06:41 PM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 20-7-2022 04:35 PM
lynn_dmm replied at 18-7-2022 05:09 PM
padan muka Gu Jingi...dpt pun rakam dia bunuh Lee Do Hyung....tapi Lee tu adakah dia tka sangka dia  ...

i kan tertanya ape ke perbuatan Gu Jigyi selamatkan dia tu satu benda yg perlu didendami oleh Jayden Lee ke?

awat Jayden Lee , ni berndendam melebih lagi daripada Yi Han sedangkan hidup Yi Han yg paling teruk porak , punah perandak habis diperlakukan oleh Gu Jingyi ni dan sekutunya?

i mean ??? any thoughts on this?

atau Jayden Lee adalah pedang bermata dua - yakni boleh jadi penolong Gu atau pemusnah sebab dia adalah end game pada semua teka teki , siapa penerima janting seokju and JUGA ade perkaitan nanti dengan Gu Jingyi - pembedahan bunuh seok ju , dia keluarkan jantung SeokJu and - Yi Han.

Jayden Lee adalah bukti yg bernyawa and boleh jadi double edged sword pada GU Jingyi lah , sebab Yi han dah terima hukuman pun.


atau Jayden Lee ni secret child Gu Jingyi...tu je i terfikir


atau Gu ni sengaja keluarkan jantung jayden nak bagi alasan supaya ank dia Dirctor Gy uh tak kompeten and budus itu developing V - rock - robot AI yg boleh buat procedure jantung kat US....atas dasar membalas budi


itu yg i terfikir..?


any thoughts?

pasal Yuna Lim buat begitu kat ayah dia...

okay - Yuna Lim adalah seorang wanita yg bijak, independent and berhati hati dalam setiap tindakannya. Dia taklah percaya Jayden 100% walaupun i think she really fonds of Jayden ( well who doesn't kan ? pelobi kaya and smart ) , anyways, dan ep last week membuktikan pada dia yg dia kena bertindak sendirian , sebab dia bebetul tak nak ayah dia diperbadutkan oleh GU jingyi and pihak lain...sebab dia masih lihat Jayden berminat dengan ayah dia untuk jawatan president.

Ayah dia nyanyuk ade Alzheimer, dan kesan kerosakan daya fikir and minda dilewatkan dengan pengambilan ubat dalam kajian Lim Yuna yg sekarang ni. Ubat tu ayah dia juga ambil lebih lama, so apabila Yuna nak ayah dia out dari semua permainan politik ni , dia tukaq ubag tu dengan health supplement lain, dan selama sebulan dah , Yuna jangkakan kesan alzheimer tu dah boleh nampak tapi ubat dalam kajian tu berjaya melewatkan kesan alzhimer tu  dan hanya pada masa press conference ayah dia jadi macam tu.

Ini kesan yg Yuna Lim nak org semua lihat betapa ayah dia tak layak menjadi presiden, kalau jadi pun  - akan jadi badut.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-7-2022 09:31 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 17-7-2022 11:11 PM
yes about GU using his final card and then Jayden said , do u think i didn't know what was happenin ...

Yup... boleh je speku secret child... tapi I rasa macam bukan pasal ni je...

Is it family Jayden Lee pun kena frame macam Yihan's father... I think berkaitan dengan family jugak ni... kalau tak kenapa Jayden Lee dendam sangat dengan Director Gu...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 18-7-2022 09:36 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 18-7-2022 07:09 AM
By the way , Prosecutor Geum Seokyeong tu , Prosecutor Baek tahu kan dia sakit and bagi masa 7 hari  ...

Prosecutor Baek tu alasan dia just tak percaya kat Yihan je... it's funny...

I thought dia taking bribes ke apa... rupanya tak... plus dia percaya Director Gu sebab dia ingatkan Yihan yang bunuh Seokju...

Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2022 09:42 PM | Show all posts
Rahah replied at 18-7-2022 09:36 PM
Prosecutor Baek tu alasan dia just tak percaya kat Yihan je... it's funny...

I thought dia  ...

hahah funny alaaa dia ( Baek ) tu minat kat Geum Seokyang jugakssss...tu yang i speculate. Dia pun tak betul, pi paksa Yi Han ngaku je time tu..kesian. walhal dia pun corrupt jugaks.
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2022 09:44 PM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 18-7-2022 09:48 PM
Rahah replied at 18-7-2022 09:31 PM
Yup... boleh je speku secret child... tapi I rasa macam bukan pasal ni je...

Is it family Jayden ...

hmm possibly though, i tak terfikir hal ni...that means ...ade ke ahli family jayden yg jadi medical doctor yg dianiayai oleh Gu ? hmm plausible theory ni...
sebab even the real reason of his revenge pun Michael pun tak tahu kan? his aide tu Michael tu kan? dia punbagi tahu Yi Han , dia speculate ma be sebab accident , so wow family + personal issues - wow....wowlah...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-7-2022 09:51 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 17-7-2022 11:11 PM
yes about GU using his final card and then Jayden said , do u think i didn't know what was happenin ...

I repeat preview tu... tiba2 terfikir sama macam ni jugak sebab ayat Jayden Lee... tapi takkan Director Gu tu saja2 nak transplant kat Jayden Lee... dari segi logik memang tak logik... tapi sebab Director Gu ni tamak apa pun dia sanggup buat... Director Gu punya plan supaya dia ada card kalau Jayden Lee backstabbing dia... tu yang dia buat heart transplant...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-7-2022 09:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Rahah at 18-7-2022 09:56 PM
mbhcsf replied at 18-7-2022 09:44 PM
hmm possibly though, i tak terfikir hal ni...that means ...ade ke ahli family jayden yg jadi medica ...


Yup... Michael tak tau pasal ni... plus heart transplant tu pun Michael tak tau... yang tau pasal VIP heart transplant tu just Director Gu...

Pasal family tu speku dulu...

Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2022 10:10 PM | Show all posts
Rahah replied at 18-7-2022 09:55 PM
Yup... Michael tak tau pasal ni... plus heart transplant tu pun Michael tak tau... yang tau pasal  ...

Pelik sebab, kalau sebelum ni citer lawyer ,  kan macam si lead protagonist tu tentunya yg akan ade reason yg valid sesangat untuk balas dendam, tapi dalam hal ni...a very ambiguous, mysterious character...kan, mula jinak dengan Gu Jingyi ala jinak jinak sinikal , masa memule dia masuk dalam scene , dia kan potong steak kan...hmm..then dia bertembung Yi Han , hmm...i tak tahu sama ada ini tembungan yg dirancangkan atau memang terancang..dan dia estblished partnership...sanggup trap Yi Han and assess Yi Han lagi...time Yuna makan dadah tu...wow lah ..then dengan begitu  free fleeting watak Jayden lee ni...apa ye yg punca dendam yg meluap luap ...jayden kan dah nak ansuhkan cardiothoracic team / dept terus  jika banseokwon ni diambil alih Honours Hand yg ingin jadikan hospital uni tu as for profit hospital bukan lagi macam standard operasi sekarang...hahahapadan muke gang cardiothoracic yg teruks kat situ , susah sangat korang ni , banyak drama , issues and masalah , buangkan saje. hahahaha , habis  citer . hahaha i tergelak yang ini. hah dendam berbalas if that happened.


now , bila Yi Han tanya pasal motif dia ni, dia macam tersentak and annoyed , terkilan pulak dengan Y Han and mula kritik yg rekod bersih Yi Han , you are being too clean and that is an arrogant initself  ( eh pada I baguslah Yi han ni sensible , tak segiler you ) ...so kan..dia macam lagi bengang bila Yi Han menyatakan bahawa , kalaupun tanpa bantuan Jayden pun , Yi han boleh taking Gu Jingyi down ( i rase susah and lama but he could do it )

Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2022 08:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Rahah replied at 18-7-2022 09:36 PM
Prosecutor Baek tu alasan dia just tak percaya kat Yihan je... it's funny...

I thought dia  ...

Dia nak kat prosecutor geum tu. Nmpsk sgt
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-7-2022 09:49 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 18-7-2022 10:10 PM
Pelik sebab, kalau sebelum ni citer lawyer ,  kan macam si lead protagonist tu tentunya yg akan ad ...


Agree!
Curious kan... is it Jayden Lee memang plan dari awal @ coincidence dia tag team dengan Yihan... memang sangat2 misteri... macam mana dia kenal dengan Director Gu & dendam nak jatuhkan Director Gu... kena tunggu finale baru dapat jawapan... Hopefully writernim explained pasal ni dalam 2 episode terakhir...

Leader Cardiothoracic team (Dr Gu) tu pun unskilled doctor... better buang je... buat surgery pun tak habis... annoying betul...

But preview next episode Yihan tolong Dr Gu...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 19-7-2022 09:53 PM From the mobile phone | Show all posts
wikedsaikel replied at 19-7-2022 08:35 PM
Dia nak kat prosecutor geum tu. Nmpsk sgt


Tu la reason dia kan... tapi dia still corrupt jugak sebab tolong cover case Guk Kwang... tak pasal2 kena resign...
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2022 10:14 PM | Show all posts
Rahah replied at 19-7-2022 09:49 PM
Agree!
Curious kan... is it Jayden Lee memang plan dari awal @ coincidence dia tag team dengan Yih ...

watak Jayden ni kan dark , mysterious, smart , calculative etc dia kan bil ai tengok gaya style dia ..semua u know , i teringat  Kang Yo Han - Ji sung dalam Devil's Judge tu ...macam tu , it 's like an appealling aura mamat ni, charming...but hmm...macam dark hero ? cant say he is a hero kan?

huh? ye ? Yi han tolong Gu...well with skills macam Gu tu, i think kenelah tolong kot , kalau tak mati satu lagi nyawa. I speku tu Lee Taemon kot  yg Assembly man, MP Lee Teemon ke

i takut ni seokyeong yg jatuh sakit and terpaksa jalani heart operation  or may be akan ade transplant ke , u know....fuhhh i mean ...k drama ni ade element simetri ..so...ntahlah


Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2022 04:56 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 19-7-2022 10:14 PM
watak Jayden ni kan dark , mysterious, smart , calculative etc dia kan bil ai tengok gaya style di ...

Simetri tak simetri. Jgn pulak nak mintak balik jantung dari jayden hokeh!
Aku x puas hati satu je drama ni. Mcm takleh teka langsung kenapa Gu Tua tu tukar jantung Jayden. Takde lead pon ni.
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2022 07:55 PM | Show all posts
wikedsaikel replied at 20-7-2022 04:56 PM
Simetri tak simetri. Jgn pulak nak mintak balik jantung dari jayden hokeh!
Aku x puas hati satu je ...

yesszaaa itu masih misteri , tak pe this week finale. kita akan tahu jue kenape, insya ALLAH.setakat ni spekulasi je.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-10-2022 11:04 PM GMT+8 , Processed in 0.080515 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list