CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 8184|Reply: 117

[Tempatan] Pulis siasat kes suami isteri tak puas hati layanan pemilik penginapan

[Copy link]
Post time 11-5-2022 12:35 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by YgBenar at 11-5-2022 12:37 AM



Polis telah membuka kertas siasatan berhubung rakaman video memaparkan rasa tidak puas hati sepasang suami isteri terhadap layanan pemilik sebuah penginapan di Taiping, Perak baru-baru ini.

Ketua Polis Daerah Taiping, Asisten Komisioner Osman Mamat berkata kes itu di bawah Seksyen 500 Kanun Keseksaan dan Seksyen 233 Akta Komunikasi dan Multimedia 1998.

Menurutnya, pihak polis menerima laporan mengenai penularan video berdurasi 2.56 minit itu di laman media sosial TikTok, pada Sabtu lalu.

“Siasatan sedang dijalankan dan Polis Diraja Malaysia (PDRM) menasihatkan agar orang ramai tidak membuat sebarang spekulasi yang boleh menjejaskan siasatan,” katanya dalam kenyataan pada Selasa, lapor Astro Awani.

Dia turut menggesa orang ramai agar menjadi pengguna media sosial yang bijak, berhemah dan elak menggunakan platform media sosial sehingga boleh mendatangkan kegusaran awam serta menggugat keharmonian masyarakat.

Terdahulu tular di media sosial sebuah video dipercayai dirakam pasangan terbabit yang tidak berpuas hati dengan layanan diterima ketika menyewa tempat penginapan di kawasan Taman Tasik Taiping. Mk

Sumber Astro Awani

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2022 12:57 AM From the mobile phone | Show all posts
untung la orang kaya buat bisnes suka²
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2022 01:23 AM From the mobile phone | Show all posts
LoveSungmin replied at 11-5-2022 12:57 AM
untung la orang kaya buat bisnes suka²

Dato Kamal tu sendiri cakap kan?  Memalukan ongmelayu.  Customer is alwez right la bangang.
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2022 02:30 AM From the mobile phone | Show all posts
tiru alep sokri kah. atau jijang mikimaus bagi idea nak bagi pemes???

kat perak kan ni. kihkihkihhh
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2022 03:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Dato tu selamba aje silang kaki
Yang bini dia pulak nampak boleh bawak bincang

Kat ig kena serang
Booking dot com kena tutup
Trip advisor kena block review

Tengok gambau biliknye idok ler mewah mana
Gaya macam bisnesman hotel 6 bintang
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2022 03:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Kemain filter pasangan leluhur ni
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2022 08:41 AM | Show all posts
nampak mcm bukan seorang bisnesman handle masalah service... tapi nampak macam orang tengah gaduh, someone that refused to address problems
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2022 08:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Bimbo jah golongan ni
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2022 09:18 AM | Show all posts
dah salah tu minta maap je la dato oi..ni jenis ego melangit. kau nak buat bisness, buatlah betul2, bila org kata melayu tak reti buat bisness tau merempan2, ada peluang tak nak ambil... bisness tak maju tuduh jin..sendiri yang rosakkan bisness tak nampak..
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2022 09:20 AM | Show all posts
Ok boleh blacklist. Nampak tempat menarik tp mmg tgk review sblm ni ramai komplen air slow.
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2022 09:45 AM | Show all posts
sombong betul dato tu..
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2022 10:04 AM | Show all posts
Semoga melingkup!  Dato tu looked so arrogant!  Dia rasa dia berpengaruh kat Taiping, tu yang perangai mcm tu.  
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2022 10:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Resort buruk owner ada hati nk berlagak dan rasis...bodoh dlm bisnes ko nk berlagak...taoi kebanyakan resort mmg buruk2 x caya pi terengganu nun...kebanyakan teruk2..
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2022 10:15 AM | Show all posts
Very bad semoga melingkup.
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2022 10:18 AM | Show all posts
iolls penah pergi resort ni...tempat cantik sejuk tepi bukit ...resort pon cantik

tapi banyak semut, towel kotor, malam malam terasa macam angker je tempat ni
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2022 10:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Ni yang iosl tgk 2 3 hari lepas...
Mula2 iols igt kenapa la..
Tgk2 owner mmg sombong gila
Laki iols ckp naseb la.kita tak book tmpt tu..hahahahah
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2022 10:20 AM | Show all posts
air asia polis xmo siasat ka? banyak gak dengar komplen
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2022 10:20 AM | Show all posts
macam muka mintak di sihir
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2022 10:25 AM From the mobile phone | Show all posts
s@s@ replied at 11-5-2022 10:20 AM
air asia polis xmo siasat ka? banyak gak dengar komplen

itu namanya 'antara 2 darjat'...kalo politik...aku jual tanah...betul...ko jual tanah...salah'...kekdahnya.
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2022 11:17 AM | Show all posts
kiranya ni datuk tu yang buat report polis ke sebab couple tu viralkan?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-6-2022 08:41 AM GMT+8 , Processed in 0.095666 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list