CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 2517|Reply: 37

AFDLIN SHAUKI LAWAN NIK NAZMI. HANS ISAAC LAWAN ALTIMET.

[Copy link]
Post time 11-4-2022 09:02 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by annadonna at 12-4-2022 06:05 PM


PETALING JAYA: Pengarah dan pelakon, Datuk Afdlin Shauki Aksan menawarkan diri untuk bertanding sebagai calon Ketua Cabang Setiawangsa pada Pemilihan PKR 2022.

Dalam satu kenyataan, Afdlin Shauki menyifatkan Parlimen Setiawangsa perlu menjalani satu rejuvenasi bagi mengekalkan kemenangan yang dimenangi pada Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU-14) lalu.

Nak baca berita penuh nengok sini https://www.utusan.com.my/nasional/2022/04/pkr-setiawangsa-perlu-nafas-baharu-afdlin-shauki-tawar-bertanding/

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-4-2022 09:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Apakata kalau semua MP gaji mereka adalah basic rm1500 sajok. Adakah akan berkhidmat?
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2022 10:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by orkidorkido at 11-4-2022 10:08 PM

Aku happy dia bertanding untuk parti ni, berani jugalah dia. Keluarkanlah manifesto tu kita nak buat istikharah dulu.

Your pren hans isac tu parti mana? kat pandan ke ampang? Lama duk melobi di pandan nampak
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2022 10:10 PM From the mobile phone | Show all posts
kakigojes replied at 11-4-2022 09:49 PM
Apakata kalau semua MP gaji mereka adalah basic rm1500 sajok. Adakah akan berkhidmat?

I dah lama bg cadangan mcm ni. Xdilayan uols. Tgk kelulusan. Kalau spm mcm mat sabu walau pangkat menteri, gaji 1,500. Yg ada degree gaji 2.8k. Lepas tu elaun dpt kalau KPI capai. Contoh attendance ke parlimen rm300 elaun. Lain2 tgk berapa byk masalah rakyat yg berjaya diselesaikn. Hidup biar based on elaun je. Dan x ada elaun tetap.
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2022 10:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Sejenis lalang utk survive
Dulu dgn umno
Pastu join PKR
pasni join la PAS lak.bleh sarung serban ketayap kopiah sume tu
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2022 10:53 PM | Show all posts
orkidorkido replied at 11-4-2022 10:07 PM
Aku happy dia bertanding untuk parti ni, berani jugalah dia. Keluarkanlah manifesto tu kita nak buat ...

Dia mmg dh lama melobi di Ampang
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2022 10:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia memang duduk area setiawangsa kan. Macam pernah nampak dia
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2022 11:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Better kau jaga hak2 artis dulu sebelum nak jaga dun n parlimen. Badan kau pun tak jaga.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-4-2022 11:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Gemuk ni pun org nak jadi politician ke?
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2022 12:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Baik undi babi jah choi...
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2022 05:29 AM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 11-4-2022 10:10 PM
I dah lama bg cadangan mcm ni. Xdilayan uols. Tgk kelulusan. Kalau spm mcm mat sabu walau pangkat  ...

I agree. Tapi chuols. Kalau boleh, semua sama je basic hahah, nanti karang, makin banyak pulak menipu cert… lol
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2022 08:21 AM From the mobile phone | Show all posts
undi parti gajah jelaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2022 11:15 AM | Show all posts
artis yg cerdik2 semua join pkr,tinggal yg bodoh2 mcm zed zaidi je yg masih jadi penjilat setia umno
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2022 12:26 PM | Show all posts
PKR ni ada masa depan lagi ke?? Aku tanya ikhlas bukan nak menganjing atau probok2.
Bang Non still menang tak bertanding.
Sejujurnya, aku rasa PKR ialah parti reformasi yang sangat mengharapkan reformasi dlm parti itu sendiri..

Mcmana nak reformasi negara bile parti sendiri pun tak ter reform? Dan mengikutkan trend PRN dan PRK sebelum2 ini.. nampak mcm PKR dah kurang relevan.. Orang lebih pegi ke Bersatu / DAP dan Muda. Aku nampak Amanah dan PKR is the biggest loser sekarang ni.. Pejuang takyah cerita la...
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2022 01:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Ayahanda Rani Kulup pulak nak bertanding kt Bndr Tun Razak katanya.
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2022 01:22 PM From the mobile phone | Show all posts
orkidorkido replied at 11-4-2022 10:07 PM
Aku happy dia bertanding untuk parti ni, berani jugalah dia. Keluarkanlah manifesto tu kita nak buat ...

Tokhans lawan Altimet untuk jawatan ketua cabang Ampang. Meriah pemilihan PKR kali ni ramai artis masuk bertanding
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-4-2022 01:24 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_premierleag replied at 11-4-2022 10:28 PM
Sejenis lalang utk survive
Dulu dgn umno
Pastu join PKR

Kuat membodek Afdlin ni, geli tengok heols

Tokhans nampak ikhlas nak join politik. Sama macam Altimet. Altimet tu turun temurun, dari emaknya mmg ahli PKR
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2022 01:27 PM | Show all posts
Dia baru bertandig ketua cabang ke (ketua bahagian kalau Umno), Altimet & Hans cabang Ampang. Belum tentu lagi dicalonkan untuk Parlimen pun. Apa yang tak relevannya PKR ni parti pertama buat undi secara online. Berani berdebat secara terbuka. Kalau nak tengok okay ke tak cubalah sesekali tgk perbahasan parlimen.
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2022 01:28 PM From the mobile phone | Show all posts
For real afdlin?? So cancel lahhh ko ngn hans..
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2022 01:38 PM | Show all posts
berapa tempoh lama jadi ahli pkr ni boleh bertanding?rasa macm tak sampai setahun
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-12-2022 06:02 PM GMT+8 , Processed in 0.216375 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list