CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 968|Reply: 20

[Tempatan] Gaji min 1500 belum start, ron95 masih kekal, kedai mamak dah start naik harga

 Close [Copy link]
Post time 20-3-2022 12:46 PM | Show all posts |Read mode
Pagi ni aku pi beli tosei dekat kedai mamak rumah aku, harga dah naik siut, sebelum ni tosei kosong rm2 je, skang ni naik 2.50 dah, roti nan lagi cam haram, sebelum ni sekeping RM2, semalam beli dah jadi sekeping RM3. Memang mamak cakap kenaikan ini tidak dapat dielakkan lagi.

So kedai makan dekat area anda bagaimana?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-3-2022 01:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Tahun 2016 roti nan baru RM1.50 di TTDI. Garlic nan rm2 jikalau tak silap.
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2022 01:15 PM | Show all posts
engkauorang pun satu hal jugak..mamak ni selagi boleh boikot, boikot...makanan dia bukannya jenis kategori mati kalau tak makan..
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2022 01:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Anney, teh tarik wunnek!
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2022 01:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Takkan order satu saja, orderlah dua, nanti insha alla saya boleh temankan adimanisssss
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2022 01:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Normabaru at 20-3-2022 03:29 PM

Skrg ni minyak naik n food naik..jimat lg beli online guna food delivery klu ngidam pape..murah pn murah..xsakit hati nk kena beratur etc..

Cth smlm teringin lasagna.. beli online baru 8.5..n lemak plak penah dpt 10sen je masa promo...

Klu buat cost brgn nk beli byk..sbb kaka nk mkn sikit je..plus kaka sorg yang kepingin..benda2 yang jimat beli online..so better lg order online

Us being small family mmg lebih save bila beli food instead masak..lgpon kaka xbpe minat nk masak

Ps: disclaimer bkn xreti masak ye..cuma bkn passion kaka memasak..passion kaka membawanghaha
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2022 01:27 PM From the mobile phone | Show all posts
anney! kira...

wunnek, rendek, yenna, amma, serey, anjiwalley anjiwalley purtu malley, kari walley muttek, koli kari, minna kari, kuru yenna amma, ombotti ombotti anjiwalley muttek nallek, nenenenenenene, semua RM25 abang
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2022 01:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Normabaru replied at 20-3-2022 01:27 PM
Skrg ni minyak naik n food naik..jimat lg beli online guna food delivery klu ngidam pape..murah pn m ...

GrabUnlimited tersenyum sinis dengan free delivery
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-3-2022 01:31 PM From the mobile phone | Show all posts
kakikuDibibirmu replied at 20-3-2022 03:28 PM
GrabUnlimited tersenyum sinis dengan free delivery

Hahahaha kaka skrg pki shopeefood..benda blh dpt free bt apa byr lebih
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2022 01:39 PM From the mobile phone | Show all posts
~boolean replied at 20-3-2022 01:15 PM
engkauorang pun satu hal jugak..mamak ni selagi boleh boikot, boikot...makanan dia bukannya jenis ka ...

kalo,mkn kat luar..pilihan hanya ada 3 jer..mamak,melayu atau indon.Melainkan ko sanggup makan kat kedai cina...yg murah tu.
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2022 01:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by FOTHER-MUCKER at 19-3-2022 09:46 PM

Semenjak c19 ni saya 99% masak minum makan di rumah dan tidak pergi outstation bercuti lepak cafe beli pakaian baru., etc dan setiap 4 bulan saya boleh simpan £5000++, £5000 tidak termasuk sebelum c19. Sebelum c19 duit banyak dibazirkan dengan bermacam macam tak apa apa. Sekarang baru saya nampak betapa membazirnya selama sebelum c19
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2022 04:57 PM | Show all posts
naik harga pun
tetap mamak tu jadi pilihan no 1 kebanyakan netizen
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2022 05:02 PM | Show all posts
kakikuDibibirmu replied at 20-3-2022 01:28 PM
GrabUnlimited tersenyum sinis dengan free delivery

Masak sendiri


Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2022 05:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Super ring tempat meols rm1.50 jur.. kalau sale rm1.20 kdg rm1 pn hado.. sejak2 acik makan super ring buat demo.. dgn kpop mkn jd viral.. dah sama harga dgn cheezel.. rm2

Tu mknn ruji meols time bporem
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2022 05:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Normabaru replied at 20-3-2022 01:27 PM
Skrg ni minyak naik n food naik..jimat lg beli online guna food delivery klu ngidam pape..murah pn m ...

Aku pun x minat masak and x cerewet bab2 makan ni
And i'm so lucky sbb makan sikit pun dh rs full sgt2 and opkozz,jaga kalori intake.
So kalo rege makan naik pun, akak x bising mana pun
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2022 05:39 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_premierleag replied at 20-3-2022 07:30 PM
Aku pun x minat masak and x cerewet bab2 makan ni
And i'm so lucky sbb makan sikit pun dh rs full ...

Ko ni mmg jelmaan kaka di kehidupan ini.kahkahkahhhh virtual hi 5 jom
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-3-2022 05:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Normabaru replied at 20-3-2022 05:39 PM
Ko ni mmg jelmaan kaka di kehidupan ini.kahkahkahhhh virtual hi 5 jom

hi5
Tp mmg iols bukan spesis makan byk
Kdg2 makan nasi putih panas2 tu hanya amik 2 sudu je nasi..tu pun bleh rs kenyang + lauk + air kosong je dah...mmg full satu hari.
So kalo travel sana sini pun, iols x cerewet bab makan.kowser aih nk angkut periuk nasi la,TM6 la bagai kalo travel sana sini.
Aku bwk quacker oat 3in1 tu,stakat nam cari hot water je le.
Makan small portion mcm tu pun mmg dh rs full sgt.
Worst is kdg2 rs mengantuk pun ada wehpadahal makan sikit je portion dr org lain.
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2022 06:05 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_premierleag replied at 20-3-2022 07:42 PM
hi5
Tp mmg iols bukan spesis makan byk
Kdg2 makan nasi putih panas2 tu hanya amik 2 sudu je nasi ...

Kaka mkn nasi mmg blh Lena tido.xperlu ubat tido.makan je nnt nyenyak mlm nk tdo.hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2022 06:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Dulu masa pkp macam-macam alasan mamak ni bagi nak suruh orang datang makan fan lanjutkan masa perniagaan konon terjejas teruk. Bila bagi berniaga macam biasa buat perangai lama jual harga yahudi mabokk. Tu pun ramai bingai masih lagi sokong dan beli kat restoran mamak ni. Lepas meroyan harga mahal. Supportla lagi. Padannnn!
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2022 07:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Normabaru replied at 20-3-2022 06:05 PM
Kaka mkn nasi mmg blh Lena tido.xperlu ubat tido.makan je nnt nyenyak mlm nk tdo.hahaha

mmg pun.sbb tu kalo time keje, mmg ms lunch aku x makan nasi...sbb nanti meeting kul 2pm or 3pm ke mmg konfem ngantuk weh
So kalo dah tahu mmg nak kene drive to somewhere lps lunch.ke,ada meeting ke, or ada bende ptg nk kene buat, mmg takde le aku amik nasi
Sbb nanti mesti nk tido
Kalo ada org tlg drive ke takpe la jugak
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-11-2022 11:33 PM GMT+8 , Processed in 0.219131 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list