CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 28377|Reply: 363

Lana Nordin Dah Balik Malaysia, Bakal Buka 'One Stop Bakery Centre'?

  [Copy link]
Post time 19-3-2022 11:35 AM | Show all posts |Read mode
Pelakon Lana Nordin yang pernah dikecam kerana dikatakan anti vaksin kelihatannya telah pun berada di Malaysia jika dilihat melalui hantaran-hantaran di laman Instagram miliknya.

Diminta 'mereput' dan dihalau balik ke USA, pada September 2021 Lana telah memuat naik video dia bersama keluarganya dalam perjalanan pulang ke negara asal suaminya.


"Adios, selamat tinggal," katanya.





Foto : Lana Nordin




Kira-kira enam bulan kemudian, pada Mac 2022 ketika Malaysia bakal memulakan fasa endemik, Lana memuat naik video suaminya, Daud Mackenzie yang menyertai kejohanan bola tampar mewakili Sabah di Shah Alam.


Dan menerusi hantaran terkini di IG, Lana memaklumkan yang Lana's Bakery Land, 'one stop centre' untuk produk-produk bakeri, dari bahan bakeri sehinggalah kepada produk bakeri siap dimasak yang juga merupakan air tangannya sendiri bakal dilancarkan pada bulan sama.


Menjawab soalan Rita Rudaini yang bertanyakan sama ada artis sendu sepertinya yang belum divaksin boleh atau tidak masuk ke premis Lana's Bakery Land' ataupun Lana bakal menggantung papan tanda "hanya yang berdose-dose saja dialu-alukan", Lana berkata, kedainya tidak mengamalkan diskriminasi, vaksin atau tidak, boost atau tidak, semua dijemput datang.


"Rezeki jangan ditolak, musuh jangan dicari," katanya. - CARI




  



  


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-3-2022 11:40 AM | Show all posts
laaaa apsal tak meniaga kat USA sana ? apsal balik Malaysia nak niaga ?
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2022 11:44 AM | Show all posts
laah bukan dah bahagia hidup kat US sana. Hadap jugak balik Malaysia ke sis?
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2022 11:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Lakinya pun dah start aktif join sabah team...
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2022 12:15 PM From the mobile phone | Show all posts
tak takut kena tindas ke duduk kat negara ni?
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2022 12:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Apasal tak buka kedai kt US? Nak juga balik Malaysia

Btw apa maksud initial MMDG&W
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2022 12:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Halal ke idok? Dia amik barang dari Mana?
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2022 12:27 PM | Show all posts
Besaunya kedai
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-3-2022 12:28 PM From the mobile phone | Show all posts
dah vaksin lah tu kan ?
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2022 12:33 PM From the mobile phone | Show all posts
akuchenta replied at 19-3-2022 12:19 PM
Apasal tak buka kedai kt US? Nak juga balik Malaysia

Btw apa maksud initial MMDG&W

Me Myself Daddy Gia & William....agaknye lah
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2022 12:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Aik..masa balik us duk beria live..laki tgh call sapa ntah..katanya nk beli tanah beso tu nk buat tpt latihan bola tampooo..adehh...last2 msia jgk yg blh survive..hr tu beria2 kata us lebih memahamii..alalalaalla..terlampau beriaaa
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2022 12:49 PM From the mobile phone | Show all posts
MisXoXo replied at 19-3-2022 04:47 AM
Aik..masa balik us duk beria live..laki tgh call sapa ntah..katanya nk beli tanah beso tu nk buat tp ...

Ntahnya. Kata mak mertua kaya banyak tanah. Akhirnya balik juga ke tanah air yg diskriminasi sangat ni kan?
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2022 12:49 PM | Show all posts
Tiada kata secantik bahasa  
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2022 12:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Laaaa… hadap jugak Msia ni utk cari rezeki??? Takleh survive ker kat US sana? Kata US far more better than Msia???
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2022 12:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Sapa yg beli support mmg bodoh. Patut la org mcm kaklong boleh survive dkt malaysia. Org melayu gitu la jd mangsa buli & kena pijak selamanya. Lana ni dah hina mcm2 last2 kat sini jugak ko nk cari rezeki??? Mmg kulit babi betul xtau malu
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2022 01:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Masa p us ucap adios
Now welkam back msia ka
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-3-2022 01:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Akhirnya hujan batu jgk yg ko pilih ye... Tu la lain kali jgn mendongak langit sangat...
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2022 01:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Sbb husbang main bola tampar utk sabah kettew?
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2022 01:11 PM | Show all posts
siapa support manusia macam si lana hidung ni memang BODOH

antivaks je la pi kedai hang

menyampah gila bila teringat dia kutuk2 Malaysia

hujung2 kat Malaysia ni jugak ko sibuk nak meniaga

yg paling bodoh ritrude la tanya boleh ke tak vaksin masuk kedai dia? Dah sah2 org tu  meniaga. kalau dia buat polisi yg tak vaksin je boleh masuk memang menempah rugi la.
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2022 01:15 PM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 19-3-2022 12:58 PM
Sapa yg beli support mmg bodoh. Patut la org mcm kaklong boleh survive dkt malaysia. Org melayu gitu ...

Betul!!! Takde masa iols nak sokong orang macam ni. Yang bodoh bangang jer yang membeli daripada manusia yang dah buruk-burukkan negara sendiri lepas tu tak habis-habis nak menghanjeng rakyat Malaysia! #saynotothisbakery
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-12-2022 05:21 PM GMT+8 , Processed in 0.158746 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list