CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: AKAZ85

Pernikahan Man Bedul (keris) dan Kuin Kepam sebelum bulan puasa V64

   Close [Copy link]
Post time 13-3-2022 12:30 PM From the mobile phone | Show all posts
MarryPottet replied at 13-3-2022 12:28 PM
Shopee affiliate terpaling kah itttewww?

Checkin innnn bawak gambo mulut lopong & lobang idong se ...

oemji… mata pun sama
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-3-2022 12:33 PM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 12-3-2022 06:06 PM
I x habis lg baca benang lepas. Baru tau pau comel tu budder beli dari co lain. Patut lah lawa sgt2  ...

kat fb Happy Cart nama nya princess mantou… i tkde fb . so limited view kat bila click search. tapi ada baca kat ig customer happy cart comment yg benda tu “imported from malaysia”

i suspect pengilang asal ialah “zoey homemade”. Yes, they also sell pork by product
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2022 12:39 PM From the mobile phone | Show all posts
kepompong replied at 13-3-2022 12:33 PM
kat fb Happy Cart nama nya princess mantou… i tkde fb . so limited view kat bila click search. ta ...

I dah tgk website zoey. Mmg ada jual pork, ada wine montou. Terus kembang tekak. Patut lah rasa x sedap bila tgk roti tu haritu. Usually yg beria buat cantik2 utk mantou ni chinese je sbb dessert diaorang. Klau dgn jakim sah xlepas halal. Tlg la jgn beli bun tu. Sah2 owner dah campur aduk halal haram
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2022 12:46 PM From the mobile phone | Show all posts
MarryPottet replied at 13-3-2022 12:28 PM
Shopee affiliate terpaling kah itttewww?

Checkin innnn bawak gambo mulut lopong & lobang idong se ...

hahahhaha wpun wajah mu tidak ku kenali… tapi lubang hidungmu tetap menjadi pojaan hatiku

huduhnya lubang hidung kakpam. mmg the one and only. i tak penah jumpa orang lain ada lubang hidung mcm kakpam ni.
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2022 12:47 PM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 13-3-2022 12:39 PM
I dah tgk website zoey. Mmg ada jual pork, ada wine montou. Terus kembang tekak. Patut lah rasa x  ...

kita tak tuduh dia ambik drp situ u. tapi dah mmg sebijik2 saling tak tumpah… takkan tkde copyright dari kilang .. ada je org buat mantou princess yg sama tapi tkla sebijik2 sama sgt sgt… budder ada mention org2 nak jatuhkan dia u … kat igs Hi budder… kitorang bukan nak jatuhkan. kitorang nak tengok penambahbaikan

ni contoh pao(mantou) https://www.instagram.com/p/CEVbpO4pOtT/?utm_medium=copy_link
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2022 12:48 PM From the mobile phone | Show all posts
miracle_forever replied at 13-3-2022 12:46 PM
hahahhaha wpun wajah mu tidak ku kenali… tapi lubang hidungmu tetap menjadi pojaan hatiku:lo ...

kalau org lain tkde … ni nama nya exclusive u… lobang idung exclusive
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2022 12:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by kepompong at 13-3-2022 01:02 PM

budder… alang2 u ada cloud kitchen / central kitchen, why not u buat sendiri mantou tu… confident sikit lah org nak beli sbb uols akan ada design sendiri yg exclusive.

OT sikit… i ada nampak tiktoker owner kilang iks buat apam comel… dia terima je custom design ikut kehendak customer… tapi ada minimum order la yg custom design. i pernah je order dgn dia design yg i nak… utk event special2, contact dia,  tkde gebang dia  ceo bagai. Dia bahasakan diri dia makcik jual kuih je. padehal production ada hari2 ….. tak menang tgn pekerja2 kilang dia… sbb ada 2 je pekerja mahir lelain part timer… tapi owner tu tkde gentel pun kuih2 dia.. semua pekerja buat… kalau nak grow kan kampeni Taiwanis…  buat la option utk customer halal nak order boleh cari u.  
Tiktok tu nama @aintupper https://vt.tiktok.com/ZSdJT1yEu/ best tiktok dia sbb tak kedekut ilmu. masa i pegi kilang dia nak ambik kuih, i nampak resepi pun dia letak kat whiteboard besar2… i gurau nak ambik resepi, dia kata ambik laa …
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2022 01:07 PM From the mobile phone | Show all posts
omg… kessah la pulak i kat ceo terpaling nak kasi grow kampeni gah dia tu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-3-2022 01:40 PM From the mobile phone | Show all posts
MarryPottet replied at 13-3-2022 12:28 PM
Shopee affiliate terpaling kah itttewww?

Checkin innnn bawak gambo mulut lopong & lobang idong se ...

Eeeiiiiii sejibik haiwan pink itewww
Gmbr bler ni?!! Win laaa
Bkn la nk face shaming tp mmg lain mcm eh pattern lubang idung dia tu, mak dia terkenan ke apa dlu
Ooppssss!!
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2022 02:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2022 02:28 PM | Show all posts
MarryPottet replied at 13-3-2022 12:28 PM
Shopee affiliate terpaling kah itttewww?

Checkin innnn bawak gambo mulut lopong & lobang idong se ...

Wahahaha hadoi lawak gila gambar ni.
Kepam dont play play,lain kali amik video takpayah nak tayang sgt lobang hidung,kan dah kena screen grab at the wrong time
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2022 02:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Dulu ms pkp, kepom kata keris orderkan dia food panda...tp we know that FP mmg tag geolocation.so kalo kt US, tak boleh pun nk order utk msia.nmpk sgt menipu.
Now kepom tunjuk Grabfood order CBTL utk anak2 dia,so Grab mmg takde geolocation restriction ke?
Or kepam just texting to herself only since dia mmg ada 2 phone..acah2 ibu mithali
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2022 02:34 PM From the mobile phone | Show all posts
MarryPottet replied at 13-3-2022 12:28 PM
Shopee affiliate terpaling kah itttewww?

Checkin innnn bawak gambo mulut lopong & lobang idong se ...

OMG..sama!!! mmg hidung hexagon ni kepam patut patent kan sbb dia je ada lubang hidung hexagon nih
And kalo dia tgh tunjuk lobang hexagon tu means dia tgh rs happy sgt2.acik2 porem dah hafal sgt la body language si gemok nih
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2022 02:41 PM From the mobile phone | Show all posts
kepompong replied at 13-3-2022 02:13 PM
kalau momod rasa inappropriate , i delete….
https://www.gettyimages.com/detail/photo/pig-with-blue ...

Hahahaa siap rege pix piggy tu
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2022 03:04 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_premierleag replied at 13-3-2022 02:33 PM
Dulu ms pkp, kepom kata keris orderkan dia food panda...tp we know that FP mmg tag geolocation.so ka ...

Grab tak boleh lah order from overseas. I dekat UK ingat nak order for my nephew sebab ada banyak credit, memang tak boleh. Tak tahulah kalau dia on her local sim but tak make sense nak bayar roaming kan
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2022 03:13 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_premierleag replied at 13-3-2022 02:33 PM
Dulu ms pkp, kepom kata keris orderkan dia food panda...tp we know that FP mmg tag geolocation.so ka ...

Grab xbole order dr jauh
Sbb adik i nk orderkn utk makabah kt Tganu pn x boleh dr KL… klu foodpanda boleh
Xtau lah klu Grab skang x boleh tp setakat bln lepas x boleh lg lh.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-3-2022 03:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Posh67 replied at 13-3-2022 03:04 PM
Grab tak boleh lah order from overseas. I dekat UK ingat nak order for my nephew sebab ada banyak  ...

Plot twist sbnrnya kepam dh kt Mesia
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2022 03:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Saya pun rasa kuin kepam dah balik kat Malaysia....up gambar dari folder lama kot.
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2022 03:55 PM From the mobile phone | Show all posts
cinta tak kesampaian?
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2022 04:15 PM | Show all posts
Posh67 replied at 13-3-2022 03:04 PM
Grab tak boleh lah order from overseas. I dekat UK ingat nak order for my nephew sebab ada banyak  ...

Eh i pernah ja order from oversea to kl..
Both panda and grab,just pergi kat setting,then choose grab/panda.

then pergi "location"
kat allow location access  pilih "never"

So pastu order cam biasa
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-11-2022 12:41 AM GMT+8 , Processed in 0.428718 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list