CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: Suke-dono

Jom Kongsikan Jdrama Yang Paling Akhir Anda Tonton

  [Copy link]
Post time 13-3-2022 10:11 AM | Show all posts


TODOME NO KISSU / KISS THAT KILLS
Tahun : 2018

Lakonan:
Kento Yamazaki , Mugi Kadowaki , Mackenyu Arata , Yuko Araki

Sinopsis:
Otaro Dojima (Kento Yamazaki) works as a popular host. Because of a past incident, he believes that love makes people unhappy. He now only pursues money and power.A mysterious woman appears in front of Otaro Dojima. The mysterious woman has a pale face with red lips. She kisses him and he dies, but the next moment he regains consciousness. He realizes he is now 7 days in the past. The mysterious woman also follows him. Due to her kiss, Otaro Dojima dies and goes back to the past over and over again. - asianwiki

My review:1st time suka lakonan kento . Jln crita tak boring dan ending pun ok. Tu jalah , dh lama tgk nk tulis lebih2 pun dh tak igt sgt.


This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 13-3-2022 06:56 PM | Show all posts
Edited by Suke-dono at 13-3-2022 06:58 PM

Wah thanks lah Uols sudi datang singgah kat thread yg tak sebarapa ni...hehe

Ohhh Todome no Kiss eh? ramai jugak yg minat drama ni... I tak berapa kenan sgt dgn Yamaken ni tapi tu personal preference I je la... BTW, tak tgk Alice in Boderland ke? Yamaken jugak heronya..


PS: thanks for your review! @borrow  terbaik siap letak gambar


Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2022 07:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by AeriSha at 13-3-2022 07:30 PM

OMG thread Jdrama baru..like2..
Eh jap2 iols tak jumpa butang like..

Iols parking dulu nanti iols tengok & review..
Terima kasih uols..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-3-2022 09:15 PM | Show all posts
AeriSha replied at 13-3-2022 07:28 PM
OMG thread Jdrama baru..like2..
Eh jap2 iols tak jumpa butang like..

Ha jemput2 thread tak seberapa ni....ada butang like ke? tak pernah perasan lak maklumlah newbie

Ok take your time Sis, nanti bila dah ready boleh lah post apa2 yg patut.


Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2022 08:10 PM | Show all posts
Suke-dono replied at 13-3-2022 06:56 PM
Wah thanks lah Uols sudi datang singgah kat thread yg tak sebarapa ni...hehe

Ohhh Todome no  ...

hehe welkem   Alice tu cam best , mmg minat genre thriller/misteri. Tp tak tgk . Now bukak astrogo ja. Apa yg ada kat situ , tgk je la huhu. Klo 3-4 thn lepas mmg gigih cari dorama , siap scroll bc review/komen2.
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2022 09:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Sekarang tengah mencari jdrama baru nak tengok.. Seronok juga tengok review sini...
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2022 09:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by chesfa2 at 15-3-2022 10:14 PM



Ore no Ie no Hanashi
Nagase tomoya, toda erika, eguchi noriko, nagayama kento dan lain2
2021

Kalau nak gelak2, fokus kat mimik muka nagase tomoya dan pelakon yang jadi dr hiruma tu. Kalau nak nangis2, tengok sampai abis, nescaya akan mengalir air mata itu Good and heart-warming family drama, recommended 11/10

if you're still not heartless

Fuhhh lama betul nak cari edit kat mana
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-3-2022 10:11 PM | Show all posts
KauAhho replied at 15-3-2022 09:24 AM
Sekarang tengah mencari jdrama baru nak tengok.. Seronok juga tengok review sini...

Ha cantik lah tu...nanti dah tgk bolehlah tinggalkan review kat sini!
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 15-3-2022 10:15 PM | Show all posts
Edited by Suke-dono at 15-3-2022 10:17 PM
chesfa2 replied at 15-3-2022 09:57 PM
Ore no Ie no Hanashi
Nagase tomoya, toda erika, eguchi noriko, nagayama kento dan lain2
2021

Yes, cerita ni mmg best! Ni antara drama yg best I tgk tahun lepas.

Anyway, thanks for joining and thanks for leaving your review!


EDIT: Oh siap letak GIF....mantap pak abu!!


Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2022 10:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Suke-dono replied at 15-3-2022 10:15 PM
Yes, cerita ni mmg best! Ni antara drama yg best I tgk tahun lepas.

Anyway, thanks for joining and ...

Nak cari dorama terbaru yang lawak2 santai, tapi jumpa cite ni. Asalkan ada nagase tomoya Ada recommmendation cite yang rilek2 tak?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-3-2022 10:49 PM | Show all posts
Edited by Suke-dono at 15-3-2022 10:53 PM
chesfa2 replied at 15-3-2022 10:22 PM
Nak cari dorama terbaru yang lawak2 santai, tapi jumpa cite ni. Asalkan ada nagase tomoya Ada ...

Ni recommendation based on apa yg I dah tgk je dan drama dari 2021... abaikan kalau mana2 yg uols dah tgk
  • Hakozume - lakonan Nagano Mei dan Toda Erika tentang polis perempuan yg duduk kat dalam "police box". ok lah kelakar dan lite2
  • Kazoku Boshu Shimasu - lakonan Shigeoka Daiki, Kimura Fumino, Nakano Taiga tentang found family. Oklah lite2...kelakar lite2...tak sampai pecah perut
  • Bank Over - dua episod je tentang rompakan
  • Miyako ga Kyoto ni Yattekita - tak kelakar tapi relaxing ttg bapak dan anak. juga boleh enjoy scenery tempat2 menarik di kyoto
  • Dragon Zakura 2 - tak lite tapi very entertaining dah tak perlu nak tgk S1 utk tgk season ni
  • Keishicou Zero Gakari S5 - kalau ada follow boleh lah tgk season yg ni jugak...
  • No Activity - kelakar tapi style lawak yg tumpu pada dialog...ala2 manzai komedi....haha...kalau minat boleh jugak tgk. bukan utk semua
  • Mushoboke - kalau nak try boleh, tapi dia agak berat sikit di pertengahan dan dekat ujung2
  • Kotaro wa Hitorigurashi - rasanya cerita ni agak famous


Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-3-2022 11:48 PM | Show all posts
Judul: Miseinen
Tahun: 1995
Episod: 11
StesenTV: TBS






Pelakon:
Ishida Issei, Katori Shingo, Sorimachi Takashi, Hamasaki Ayumi

Sinopsis:
Kisah 5 remaja dari latar belakang berbeza menghadapi suka-duka kehidupan sebagai warga bawah umur (miseinen). Sebuah drama nukilan Nojima Shinji yang telah merangkul beberapa anugerah di Television Drama Academy Awards.

My Review:
Sebenarnya dah abis tgk drama ni dalam 3, 4 hari lepas. Tapi tak sempat nak update kat sini...hehe.

Secara keseluruannya, drama ni mempunyai plot yg unik tetapi sukar untuk "dihadam" oleh fikiran rasional. Konsep keseluruhannya jelas. Diskriminasi terhadap bebudak bawah umur. Kat jepun pulak bawah umur ni maksud dia bawah 20 tahun...kalau kat malaysia dah macam2 benda dah boleh buat tu...haha. Tapi tu lah disebabkan mereka ni bawah umur, jadi ada beberapa kekangan terutamanya dari segi kongkongan mak bapak itu sendiri. Dalam drama ni ditekankan yg org dewasa selalu tak adil terhadap budak bawah umur. Senang2 ditipu dan dipermainkan org dewasa. Yes...lebih kurg camtu lah yg Nojima Shinji nak highlight dari drama ni.

So, sekarang masalahnya...plot dia berubah secara drastik selepas setengah jalan (lepas episod 6). Mula2 cerita macam biasa bebudak rebel, isap rokok, minum arak, pecah teruna dan dara. Tapi tetiba jadi cerita adventure pulak. Dan adventure dia jenis malapetaka yg tak masuk akal. Ditambah pulak dgn misunderstanding yg membawa kepada malapetaka yg lain....haha. Mungkin uols kena tgk sendiri kalau nak tau betapa 'f**ked-up" nya dia punya jalan cerita.

Dari segi rating, 6.5/10 lah lebih kurg. Masih boleh enjoy jugak sebab feeling 90's dia kuat dan OST pun best sebab diorg ambik lagu Carpenters. Lagi satu drama ni ada Ayumi Hamasaki...tak byk beliau berlakon, so peminat beliau mungkin nak tgk drama ni.



Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2022 12:27 AM | Show all posts
can you keep a secret tetsuya kimura ...sebeum tu
Anchor woman

semua ni> 10 thn lepas.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-3-2022 12:40 AM | Show all posts
mbhcsf replied at 16-3-2022 12:27 AM
can you keep a secret tetsuya kimura ...sebeum tu
Anchor woman

Cerita apa tu? Tajuk lagu tertukar jadi tajuk drama ke?
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2022 07:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Suke-dono replied at 15-3-2022 10:49 PM
Ni recommendation based on apa yg I dah tgk je dan drama dari 2021... abaikan kalau mana2 yg uols d ...

Ooo kotaro lives alone.tertengok kejap, drop lepas beberapa minit intro sebab a 5yo kid should NOT live alone! Bukan cite jenis depressing rupanya,patut ramai yang promote taknak kawan dia stress sorang2


Thanks, siap kasi links. Harap ada yang menepati citarasa dan boleh tengok sampai abis especially cite nakamura tomoya tu. Nah kopi (dulu ada emot secawan kopi, sekarang dah takde)


Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2022 07:53 AM | Show all posts
My fav J-dorama of course la From 5 to 9 !!

Cerita pasal monk fell in love dgn English tutor, lakonan Yamapi and Satomi Ishihara. Ishihara is my fav, other drama yg dia berlakon yg I suka jugak, Pretty Proofreader and Takane no Hana
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-3-2022 09:25 AM | Show all posts
Emergency Interrogation Room S2. Tak tahu la bila nak sambung pulak sebab 2 episod terakhir tu macam bosan sikit, tapi kena tengok gak sebab nak habis dah
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-3-2022 07:20 PM | Show all posts
chesfa2 replied at 16-3-2022 07:52 AM
Ooo kotaro lives alone.tertengok kejap, drop lepas beberapa minit intro sebab a 5yo kid should NOT ...

Kotaro tu slice of life...ringan2 dan agak positif....walaupun kesian kat Kotaro kena duduk sorang2, jiran2 dia baik hati

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-3-2022 07:24 PM | Show all posts
HelgaPataki replied at 16-3-2022 07:53 AM
My fav J-dorama of course la From 5 to 9 !!

Cerita pasal monk fell in love dgn English tutor, lakon ...

oh drama ni mmg ramai yg minat....thanks for sharing!

BTW, drama mana yg uols last tgk?



Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-3-2022 07:27 PM | Show all posts
heythere123 replied at 16-3-2022 09:25 AM
Emergency Interrogation Room S2. Tak tahu la bila nak sambung pulak sebab 2 episod terakhir tu macam ...

Oh thanks for sharing!

Mmg follow ke cerita ni? Sekarang dah S4 kan?



Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-2-2023 05:05 AM GMT+8 , Processed in 0.214355 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list