CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
View: 2489|Reply: 10

Apa Jadi Israel 4X Cucuk Tapi Ramai Mati Pulak Ni?

  [Copy link]
Post time 10-2-2022 06:24 PM | Show all posts |Read mode
Edited by Lagubestbest at 10-2-2022 07:08 PM

Kenapa ramai yang meninggal pulak kat Israel sekarang ni? Bukan semua dah cucuk 4 dos ke?







Graf tunjuk sejak omicron ni, kes naik mendadak. Yang meninggal pun naik 10 kali ganda. Rupa-rupanya 90% yang meninggal adalah orang tua 60 tahun ke atas. Dia seiring, sakit teruk berkadar terus dengan kematian. Dan bagi graf bawah tunjuk unvaxx kalau kena omicron memang risiko sakit teruk tu tinggi sangat. Yang tak booster pun kes teruk meningkat tapi tak seteruk unvaxx. Yang dah 4x cucuk steady. Kata Omicron tak teruk kan? Teruk ke tak teruk, kalau kena covid memang ada je yang akan goodbye, lagi-lagi orang tua. Jadi keliru.. eh kena covid tak? tau-tau tak sembuh dah teruk. Sila sedar diri dan pepandai la jaga diri.

Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 10-2-2022 06:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Ok la tu..umo mcm tu meninggal..takkan nk tunggu umo 80 90 100 baru nk meninggal..duit epf pun dh 0, nak bergerak sana sini pun duk kena papah..kalau bedridden lagi kesian...
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2022 11:26 PM | Show all posts
Edited by lurkingaround at 11-2-2022 12:13 AM

.
Data ini "Covid deaths and Serious Illness per 100,000 people among unvaccinated vs fully-vaccinated" macam nak mengabur mata pembaca. Apakah angka kematian Covid sebenar, iaitu berapa orang umur >60 tahun unvax vs fully-vax yang mati Covid.? .......

https://www.haaretz.com/israel-n ... -reveals-1.10586137 - Unvaccinated vs. boostered: What the COVID death toll from Israel reveals - 7 Feb 2022
... The numbers show that while only approximately 12 percent of Israelis over 60 are either unvaccinated or partially vaccinated, together they account for 43 percent of COVID deaths in their age group in the previous month. ...

Over the past month, 679 people died from COVID in Israel.  ....


Ini bererti 57% dari 679 orang umur >60 tahun yang mati Covid itu (di Israel) adalah lengkap vaksin dengan dos penggalak = lebih kurang 387 orang. ... 292 orang yang mati Covid itu adalah unvax atau tak lengkap vaksin dengan dos penggalak.

Perlu ingat, Israel adalah 88% populasi lengkap vaksin dengan dos penggalak - kebanyakkan mereka adalah orang2 muda dan/atau sihat (= tak berisiko tinggi mati Covid) dan mereka terpaksa ambil vaksin supaya boleh terus bekerja atau belajar. Kebiasaannya, di Israel ataupun lain2 negara, orang2 tak sihat atau yang berpenyakit/"comorbid" tak bekerja, berkemungkinan tak lengkap vaksin dengan dos penggalak dan berisiko lebih tinggi mati Covid.
.
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2022 02:52 AM | Show all posts
vaksiin expired tu menatang ape plak
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-2-2022 08:24 PM | Show all posts
Edited by Lagubestbest at 11-2-2022 11:20 PM
musangbodoh replied at 11-2-2022 02:52 AM
vaksiin expired tu menatang ape plak

tak amek booster kot. kira vaksin tak lengkap.
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2022 10:37 PM | Show all posts
israel dapat cash?
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2022 10:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Malaysia pun nampak gaya nak ikut israel je ni. Katanya booster ke 3 april ni. Dok hentam tapi ikut juga negara tu
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2022 11:21 PM From the mobile phone | Show all posts
schabella replied at 15-2-2022 10:38 PM
Malaysia pun nampak gaya nak ikut israel je ni. Katanya booster ke 3 april ni. Dok hentam tapi ikut  ...

Bukan booster baru 1 je ke?
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 16-2-2022 09:21 AM From the mobile phone | Show all posts
krustykrab replied at 15-2-2022 11:21 PM
Bukan booster baru 1 je ke?

Hahahahaha silap ke 3 pulak. Ke 2 ????
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2022 02:34 PM | Show all posts
TT tak pandai baca graf ke ??? terang2 situ dh nyatakan vaccinated vs unvaccinated punya data
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2022 12:20 PM | Show all posts
Edited by copy_paste at 20-7-2022 12:23 PM
Orix replied at 22-2-2022 02:34 PM
TT tak pandai baca graf ke ??? terang2 situ dh nyatakan vaccinated vs unvaccinated punya data

betul la kata TT,
nampak x graf merah tu menunjukkan unvaccine, lebih byk kematian dari yg tak vaksin,
hahahahhaha,
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

13-8-2022 04:40 AM GMT+8 , Processed in 1.067808 second(s), 26 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list