CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
1234Next
Return to list New
View: 3804|Reply: 63

PU Syed tegur retis berani berlakon aksi ranjang dalam drama!

  [Copy link]
Post time 17-1-2022 08:20 PM | Show all posts |Read mode
Edited by xanderz at 17-1-2022 08:33 PM

“Dia Perlu Ingat Dia Berada Dalam Negara Islam”-PU Syed Tegur Jasmine Suraya Isu Adegan Ranjang.


PU Syed turut mempersoal peranan agensi dan jabatan agama yang terlibat dalam penapisan drama dan filem di Malaysia.


Pendakwah bebas terkenal, Pencetus Ummah (PU) Syed Mohd Bakri atau lebih dikenali sebagai PU Syed tampil mempersoalkan agensi penapisan filem yang tidak membendung budaya yang melanggar syariat dan menegur aktres terkenal, Jasmine Suraya Chin berhubung isu adegan ranjang yang dilakonkan dalam drama bersiri Villa Kristal.


“Mana Peranan Agensi Yang Libatkan Penapisan Drama & FilemDi Malaysia”-PU Syed


Menerusi posting di Instagram,PU Syed turut mempersoal peranan agensi dan jabatan agama yang terlibat dalam penapisan drama dan filem di Malaysia.

“Di mana peranan agensi-agensi yang melibatkan penapisan drama dan filem di Malaysia. Apakah fungsi jabatan agama dalam membendung budaya melanggar syariat ini! Atau ianya gagal dihidu dari awal.”-Soal PU Syed.




Tambahnya lagi, PU Syed memberitahu bahawa walaupun drama tersebut tidak ditayangkan di televisyen. Namun, ianya mudah diakses dan menjadi salah satu punca drama-drama mengarut akan terus direka dan dilakonkan. “Sutaradara rakus mencari syariat Allah. Para artis sanggup menerima watak sebegini walau apa agama yang anda anuti sekalipun. Walaupun cerita ini tidak ditayangkan di tv arus perdana,namun ianya mudah diakses bahkan menjadi salah satu punca drama-drama mengarut seumpama ini akan terus menerus direka dan dilakonkan.”-PUSyed


Beri Teguran Pada Jasmine Suraya



Selain itu, PU Syed turut memberi teguran terhadap aktres terkenal,Jasmine Suraya Chin mengenai isu adegan ranjang yang dilakonkan dalam drama tersebut bahawa dia harus sedar dia sedang berada dalam negara Islam walaupun dia seorang beragama Kristian.“Artis ini walaupun dia seorang Kristian, dia perlu ingat, dia berada dalam negara Islam…Manakala pengarah dan seluruh krew juga perlu tahu batas- batas dan norma sosial yang lebih bertanggungjawab kepada anak bangsa. “-PU Syed


Di akhir hantarannya di Instagram, PU Syed menitipkan harapan kepada pihak terlibat untuk menggarap cerita-cerita yang lebih memberikan nilai-nilai positif dan bukan kepada sensasi serta kedurjanaan.

sumber : murai




Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2022 10:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Memang deme ni sibuk kritik donya laghooo je kaaa?
Yang memang in real life rasuah, makan rete orang besar2an takmo kritik?
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2022 02:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku kan tak faham apa pentingnya scene2 ranjang ni. Baru ni aku layan cite Thai, drama series. Deme tu lg ensem lawa lawa tp xde lansung adegan ke arah seks ni. Ada pun dia buat in comedy way. Wpun rate 16+ xde pulak dorg tu berbogel ke malah cium mulut pun xde weh kagum btl aku padahal all non muslim.. Berbalik kes pu syed meroyan ni aku rasa takde keperluan pun org msia nak bt cite ada adegan mcm tu wpun kamera trick.
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2022 03:46 PM | Show all posts
PU Syed ni tegur based on posting JSC ke dah tgk sendiri scene tu hehe
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2022 03:56 PM | Show all posts
annoying dia ni.. diam je lah, jangan mencapuk dalam dunia seni lagi nobody wants you around lah bodo.
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2022 04:48 PM | Show all posts
ooo rupanya kerja dia dok review drama adingan ni...........
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2022 04:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Setuju kne tapis. Sbb tu mmg tugas finas. Netflix pun iol stuju je tapis scene2 yg prlu ditapis tu. Klu tgk dgn anak ke..tetiba kluar scne xpatut..kalut jgak.
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2022 04:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Si Jasmine suraya ni non Muslim Kan ..Nama je macam Melayu kan
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2022 07:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Taknak tengok, tak payah tengok. Simple.

Tapi sebenarnya… Sex / bed scenes semua ni kalau tak add to the story tak payah ada pls…
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2022 07:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Mulut longkang. Ko tu sapa nak tegur JS? Sheols bukan muslim pun utk ditegur. Baik ko tegur hanis haizi, lagi banyak faedah - someone must cnp ni bagi kat pushit ni.
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2022 07:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Mesti kaki cikcap penonggeng agama ni
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2022 08:01 PM From the mobile phone | Show all posts
nakkomenjugak replied at 18-1-2022 10:16 AM
Memang deme ni sibuk kritik donya laghooo je kaaa?
Yang memang in real life rasuah, makan rete oran ...

Kenduri rahmah heliza itu hari mamat ni ada bunyi tak eh
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2022 08:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Aktress terkenal hahahaha.....
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2022 08:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by ninnamina at 18-1-2022 08:12 PM

Iols setuju je scene2 macam ni x patut pun ada. Dari dulu cerita macam lumba kereta, gengster la, asyik2 nak ada scene rogol, kelab malam, sexy..  
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2022 08:23 PM From the mobile phone | Show all posts
ninnamina replied at 18-1-2022 08:10 PM
Iols setuju je scene2 macam ni x patut pun ada. Dari dulu cerita macam lumba kereta, gengster la, as ...


The everyday lifestyle that viewers can relate to...takkheun nak buat jln citer ikan berlaga..kura kura berlumba?
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2022 08:25 PM From the mobile phone | Show all posts
zeitabaei replied at 18-1-2022 04:50 PM
Si Jasmine suraya ni non Muslim Kan ..Nama je macam Melayu kan

Sama Mahzab dgn cliff umar keww suraya ini?

Separa melayu?
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2022 08:28 PM | Show all posts
js dh ckp kan tkde sentuhan.. camera technic katanya.. anyway, baik PU ni komen janna nick .. dh mcm laki bini aku tgk dia ngan dini.. ke sebenarnye diorg mmg dh menikah..? nad zainal pun ade adegan peluk ngan bkn mahram .. pi la tegur... dia ni spesis ustazah asma ke..
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2022 08:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Semua x boleh.. pastu layan movie omputih korea japan yg banyak tut leh pulak..  

Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2022 08:45 PM From the mobile phone | Show all posts
chocobozhere replied at 18-1-2022 02:35 PM
Aku kan tak faham apa pentingnya scene2 ranjang ni. Baru ni aku layan cite Thai, drama series. Deme  ...

Thai korea japan byk lah... ya ampunnn ko ni.. husnuzon
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2022 08:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by umbut at 18-1-2022 08:58 PM
Drmu replied at 18-1-2022 04:49 PM
Setuju kne tapis. Sbb tu mmg tugas finas. Netflix pun iol stuju je tapis scene2 yg prlu ditapis tu.  ...


Kan ada parental control. Ko control lah. Kejadah semua nak tapis cam telibennn.. ada rating pg bagai.. tgk ler ngan anak2 citer camtu je..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

19-5-2022 01:15 AM GMT+8 , Processed in 0.182576 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list