CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
Author: Cari-Saiful

Aisar Khaled Gigih Tunjuk Solat Di Gim, Bengkel, Tepi Jalan- Stesen Minyak Kan Ada Surau?

  [Copy link]
Post time 18-1-2022 08:19 AM | Show all posts
meols dulu kt luar negara pernah shalat dlm pagar church smbil kawan meols berjaga kt belakang takut apa2 jadi. sbb masa winter waktu zohor asar maghrib rapat2 so xsempat dh nk amik bas ke masjid.

weols juga pernah shalat di kawasan emergency exit dlm shopping mall, fitting rooms etc.

but honestly, sikit pun xterdetik nk record sbb shalat tu dlm keadaan berjaga2 n kejar masa.

this babi?? so noreeen...
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 18-1-2022 08:22 AM | Show all posts
fairy_fairy replied at 17-1-2022 10:42 PM
Teringat pula iols dengan cerita my friend. Kakak ipar sheols solat kat ruang tamu masa deols ada  ...

sheols segan nk mintak solat kt bilik ke? tu rumah mak mentua or mak kandung sheols?

confirm mintak puji pujian dari orang ramai... habis shalehah la tu solat kt ruang tamu
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2022 08:28 AM From the mobile phone | Show all posts
princessmiang replied at 17-1-2022 01:28 PM
moga telur ko tersepit dalam seluar ketat ko tu

Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2022 08:36 AM From the mobile phone | Show all posts
beta_carotene replied at 18-1-2022 08:22 AM
sheols segan nk mintak solat kt bilik ke? tu rumah mak mentua or mak kandung sheols?

confirm mint ...

Jawapannya dalam second paragraph

Nak malu apanya? Deols adik beradik 4 orang, sorang satu bilik bila balik rumah mentua. Saja nak pujian. Bayangkan solat dengan keadaan bising and bebudak berlari kat ruang tamu
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2022 08:46 AM From the mobile phone | Show all posts
since ramai dah bagi berbakul2 makian dan cercaan kt sini, I reserve my comment jer la
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2022 02:05 PM | Show all posts
bodo la sek2 ning, ingat dapat pujian sekali bergunung makian dapat..
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2022 02:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak pernah stalk youtube dia..
Aku layan isaac osman dan princemeed jer
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2022 02:32 PM From the mobile phone | Show all posts
beta_carotene replied at 18-1-2022 08:19 AM
meols dulu kt luar negara pernah shalat dlm pagar church smbil kawan meols berjaga kt belakang takut ...

Understood.
Iols pernah solat dlm smoking room dan bilik menyusu. Like you, semua pun dlm keadaan berjaga2 sbb takut jadi apa. Xder kejadah nak merekod bagai.
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 18-1-2022 03:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Surau dan masjid takder ker
Malaysia masih negara islam
Ribuan masjid dan surau ader
Orang lain pun bergerak kesaner sini dan tetap tunaikan solat
Tapi.................takder ler peel macam ngko..........sendiri rekod sendiri upload tunaikan kewajipan solat
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2022 04:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Geleng kepala tengok perangai noreen main2 agama nih. Mak bapa takde ke nak tegur perangai noreen dia tu
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2022 04:47 PM From the mobile phone | Show all posts
KENAPA MASUK TREAD ARTIS? DIA ARTIS KAAAAAA
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2022 04:54 PM From the mobile phone | Show all posts
TabletSusu replied at 17-1-2022 01:22 PM
scene akhir solat kat masjid tu.. kopiah dah tutup dahi dah. mcmn ko solat tp kopiah ko x terletak e ...

Yg kopiah Tu heol still sah kot sebab kna sebahagian dahi heol.

SOALAN
Jika masa sujud hanya sebahagian sahaja dahi kena pada lantai kerana sebahagian lagi tertutup dengan rambut adakah sah sujud?

JAWAPAN
Di antara syarat sah sujud ialah kena sebahagian dari dahi pada lantai dengan tidak berlapik tetapi yang afdhal ialah kena semua bahagian dahi yang hadapan.

Walau pun sah tetapi sujud dengan hanya mengenakan sedikit dari dahi itu makruh melainkan ada uzur seperti ada pembalut atau ada luka misalnya.

Berkata Imam Nawawi:

Ada pun hukum sujud atas dahi itu adalah wajib tanpa khilaf disisi kami.

Dan yang afdhal ialah sujud atas sekelian dahi.

Maka jika seorang itu sujud hanya kena sedikit dari dahi nescaya sah tetapi hukumnya makruh tanzih.

Inilah pendapat yang benar yang telah menaskan atasnya oleh Imam Syafie dalam kitab Al-Umm dan telah memutuskan dengannya oleh jumhur ashab.”

(Kitab Al-Majmu’)
https://akuislam.com/fekah/sujud-dahi-tertutup-rambut/

Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2022 10:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Demi content, demi lapar attention n puji!
Siap record dr pelbagai angle ye..
Betul2 tonggang nie..
Geram betul tgk bbnu skrg byk buat content mcm nie.. Alhamdulillah la solat takde la tinggal terus apa motif ehh siap record n upload? Lapar puji? Lapar viral?
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2022 10:30 PM | Show all posts
Zack8hunter replied at 18-1-2022 08:46 AM
since ramai dah bagi berbakul2 makian dan cercaan kt sini, I reserve my comment jer la

Same. Rasa macam semua nak cakap dah diluahkan oleh forumer yang lain
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2022 10:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Kebulur perhatian
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2022 10:58 PM | Show all posts
apahal ada org minat babi muka senget ni
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 19-1-2022 12:51 AM From the mobile phone | Show all posts
cikpisang replied at 17-1-2022 01:48 PM
Budak mental ni jugak yg wartawan cari nak sibuk bagi clout

Snapped


Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2022 02:16 PM | Show all posts
Zack8hunter replied at 18-1-2022 08:46 AM
since ramai dah bagi berbakul2 makian dan cercaan kt sini, I reserve my comment jer la

Aiol pun brpendapat yg sma hahahaha.
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2022 02:17 PM | Show all posts
makita replied at 17-1-2022 11:13 PM
Tak mustahil pon apa yg chuols tulis.  Btw, ketat sungguh seluar...time sujud, tak menjerit ke tes ...

Trgelak iol bca komen uol ni sbb btul hahahaha.
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2022 02:19 PM | Show all posts
Login_ID replied at 18-1-2022 08:15 AM
baru nak kutuk did di IG, tengok2 comment dah limited

Dh bnyk yg kutuk bliau lah tu nmanya.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

17-8-2022 01:13 AM GMT+8 , Processed in 1.171793 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list