CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: CARI-MRO

Normala Samsudin Dituduh Tak Pedulikan Ibu Di Kampung

[Copy link]
Post time 17-1-2022 05:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku suka ayat dia ni. Matang.


“Saya jawab di sini demi memuaskan hati saya yang runsing dengan andaian dan buruk sangka itu. Pertama, Jika hantaran mengenai ibu dan keluarga saya ada tanda-tanda riak dan menunjuk-nunjuk, saya mohon jangan ikut contoh itu, moga Allah ampuni saya.
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 09:44 PM | Show all posts
nitijen komen mcm ni semua anjengg..mmg org tua x suka duduk kt bandar lah! depa lg bahagia sihat bila di rumah sendiri..brckp dgn bunga, ayam itik..pengalaman meols sendiri! biasanya mak2 ni akan jwp..selagi mak sehat mak nk duduk kg, kecuali kalau dh terletak (sakit) mak serah la sapa nak jaga.
Bukan anak2 x nak jaga mak.

natey bodoh nitizen ni pon!
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 10:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku yang belom tua pun tak suka kehidupan bandar. 3 hari berturut2 last semalam aku g KL. Rasa dah berbulan tak jejak. Rasa serabut pulak tengok bangunan tinggi2 makin banyak. Rasa bahang kenderaan atas jalan raya. Panas.
Nak cepat2 balik rumah.
Apatah lagi orang tua..biarlah dia pilih nak duduk mana hari tua nya. Janji selalu jenguk. Pesan kat jiran2
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 10:32 PM | Show all posts
ellejo replied at 17-1-2022 06:51 AM
tak pedulikan tu macam aku.

aku biorkan aje bapak aku tu. dia mesej aku buat bodoh je

kenapa weyyy? ko gaduh dgn bapak ko ke?
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 11:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Bestnya umur dia dh 58 pun mak dia masih hidup lagi.. Berapa umur mak dia ni. Ni mesti jnis kawen awal zman muda dulu. Anak dh tua pn dia steady lg.. Acik pun harap acik dapat tua bersama emak ku.. Huwaaa
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 11:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Pelik netz yg pertikaikan hidup korang x aman ke at least mak dia hidup selesa jarg la org tua nk duk bndar baik duk kg aman hidup
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2022 06:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Mak aku pun sama, lepas abah aku meninggal dia taknak langsung tinggalkan rumah dia. Selesa duduk rumah sendiri katanya. Puas semua adik beradik pujuk, sampai mak aku kata siapa yang paksa2 dia nanti jadi anak derhaka. Aku nak upahkan maid duduk dengan dia pun dia taknak. Time pkp hari tu aku cukup ghisau sebab kitorang adik beradik tak boleh nak balik jenguk dia n belikan groceries.
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2022 02:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Mmg ramai org tua mcm ni... Depa dh serasi dgn rumah sendiri sampai sanggup sorang2xpon xpa... Depa sanggup... Bukan time depa dah nak kalut2x dok dgn anak2x.. Cucu2x... Hadap karenah anak2x.. Cucu2x.. Ramai ja mcm ni...nak aman2x saja dok kat kg... Masa ikut time depa sendirik.. Tp ade jua parent yg lain plak.. Suke dok dgn anak... Suke cucu2x besau depan mata..
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2022 02:04 PM | Show all posts
gekkou: benarlahrumah sendiri lebih selesa dan bahagiaduduk dengan anakkalau rumah besar, ada bilik sendiri, ada tanah nk bercucuk tanam okay lahitupun belum  ...

mak i guru pencen. pencen mak i RM 3000 .
u tau mak i cakap apa ? dia duduk bandar / kl takde nak dapat rasa pencen RM 3000
so dia balik la kg dia bulan Disember 2021.
pastu kucing i yang berusia 13 tahun duduk
dengan i dan mak i selama 6 tahun dulu
mati bunuh diri 1/1/2022

Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2022 02:09 PM | Show all posts
Megikari replied at 17-1-2022 10:25 PM
Mak aku pun sama, lepas abah aku meninggal dia taknak langsung tinggalkan rumah dia. Selesa duduk ru ...

biasanya kalau groceries orang tua tak banyak sangat.
biskut kering , mee pama , kopi ahseng ,
kalau duduk bandar boleh beli groceries setin dua.
sebab kedai dekat
tapi kalau duduk kg kena stok utk sebulan dua terus.
sebab kedai jauh.
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2022 02:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesian kaka Mala. Apala senteng sgt nurtizen ni. Ko tanyala org tua mana pun takkan mahunya dia tinggalkan rumah sendiri, duduk hotel sehari dua pun dah mengelupur nak balik.

Lainla nurtizen yg pakej duduk rumah sewa 3 bilik kongsi 5 orang, dapur satu bilik air ada dua je, yang tu mmg seronok la nak pergi duduk menumpang rumah kaum keluarga yang lebih selesa, bil pun tak payah bayar.

Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2022 06:00 PM From the mobile phone | Show all posts
rilek2 sudah netizen pon.. bukan semua parent tua2 suka duk dekat bandar.. lgpon bukan maknya duk rumah buruk ke apa.

mak abah iollsss setiap kali pergi rumah abg dekat kl nung, panas bontot deme nak balik rumah sdri walhal baru seminggu duk sane. risau iollsss pedajal bunga2 dekat kg x siram.. hahahhaha
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2022 09:01 PM From the mobile phone | Show all posts
haku duduk semban n parents duk rwg dekat je la mak haku ok je kalo dtg umah Kat semban x pun g umah adik badik haku, tp kalo bapak haku x suka g umah ank2 lama2 sgt sbb die selesa umah sendiri,  risau ayam itik, risau daun2 gugur byk n bapak haku ade ocd Bab kemas luar rumah n x boleh tgk daun kering gugur rimas katanyer Kat kebun blkg umah..
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2022 09:05 PM | Show all posts
gigahertz replied at 18-1-2022 02:04 PM
mak i guru pencen. pencen mak i RM 3000 .
u tau mak i cakap apa ? dia duduk bandar / kl takde nak  ...

what kucing mati suicide? how?
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2022 11:51 PM | Show all posts
KBW2 replied at 18-1-2022 01:05 PM
what kucing mati suicide? how?

maincoon. jenis pandai cakap.
umur sudah 13 tahun. duduk dengan i sudah 6 tahun
suddenly my mom buat keputusan nak balik kg. disember 2020
tapi PKP. so postpone la sampai disember 2021 baru balik
so 22/12/2021 dah angkut dia balik dulu
i tak ikut balik that time sebab nak urus barang kat rumah lama.
24/12/2021 lori sampai. i ikut lori balik kg . dia hidup lagi tapi dah ada laporan dia tak nak makan minum.
25/12/2021 i balik K.L balik. i pun dah menyewa rumah sendiri. duduk sendiri.
26/12/2021 dia x nak makan minum
27/12/2021 dia x nak makan minum
28/12/2021 dia x nak makan minum
29/12/2021 dia x nak makan minum
30/12/2021 dia dah tenat . i dah balik kg
31/12/2021 dia dah nazak mata je bukak
1/1/2021 sekitar 3 petang dia dah mati. cara dia mati serupa macam manusia mati
               suhu badan turun , pastu nadi dah takde , pastu last sekali dia menggelupur. baru mati.

actually kucing ni dia ada masalah suka kencing sepah2 kat rumah lama.
tapi i tak pernah la tengok dia kencing bersepah2 depan mata. mak i kata dia kencing merata.
so mak i la yang cuci semua. mmg rumah lama dah takde bau apa sebab bau kucing sahaja.
Dia asalnya kucing indoor. tapi semenjak kencing bersepah. dah di outdoorkan. kalau kat rumah lama
mmg pagi2 lepas keluar. pusing2 depan rumah je. maghrib masuk balik. biasanya tepat 12 malam
i akan lepaskan dia balik pusing2 bagi tengok moon sun ant snail semua pastu masuk balik.

kenapa i kata dia bunuh diri ? sebab i dah terpikir lama. since disember 2020 tu
kalau mak i balik kg. i duduk sewa sendiri. kalau kucing tu kencing atau hilang lompat rumah sebelah.
siapa pulak nak mencarik dia balik ? Rumah i kat kg tu. sebesar besar alam. kanan semak samun.
belakang sikit hutan. jarak rumah dengan gate rumah sejauh seluas gelanggang badminton tau.

Nasib baik i tak sempat bawak ke rumah sewa i duduk sekarang. kalau tak i kena pindah lagi sekali.
sebab bila setiap kali lalu kat rumah lama i terbayang-bayang dia masih ada lagi.
tapi kan sebelum dia mati 1/1/2022 tu. pada 31/12/2021 ada kejadian pelik berlaku kat rumah lama.
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 12:08 AM | Show all posts
Adik beradik kat kampung tu buat apa.
Bila dah macam ni,adik beradik pun mula nak jadi musuh hasad dengki.
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 12:19 AM | Show all posts
biasa lah org tua mmg mcm tu
tp jiran aku dia tak blh duduk sorang takut katanya
suami dia meninggal dah
skrg ni duduk dgn anak2
rumah terbiar je kadang2 je ada balik sekejap

aku pulak klu blh nak duduk bandar
bkn apa duduk kampung ni susah nak keluar dating
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 04:32 AM | Show all posts
gigahertz replied at 18-1-2022 11:51 PM
maincoon. jenis pandai cakap.
umur sudah 13 tahun. duduk dengan i sudah 6 tahun
suddenly my mom bu ...

alahai kesiannya dia. yelah dah 6 tahun bela lama dah tuh.
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 09:35 AM | Show all posts
KBW2 replied at 18-1-2022 08:32 PM
alahai kesiannya dia. yelah dah 6 tahun bela lama dah tuh.

Total sebenarnya 13 tahun. tapi yang betul betul dia perform 6 tahun.
Dalam tempoh 6 tahun tu kat rumah lama
setiap kali i balik dari kerja. dia akan dtg sambut.
kalau dia tido dia akan bangun.
rumah lama i 2 tingkat.
kadang2 adik i dia datang dia lepaskan kucing tu dalam rumah.
bila i turun bawah tengahari elok tiba-tiba kucing tu "bercakap"
sibuk kejar i . punya ramai orang kat bawah takde dia nak kejar.
sampai satu tahap. i kena menyorok bila nak turun.
mmg dia x nampak. tapi bila i bercakap kat dapur
tetiba dia datang. padahal tak panggil dia pun.
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 09:42 AM | Show all posts
theotherfriend replied at 18-1-2022 06:23 AM
Kesian kaka Mala. Apala senteng sgt nurtizen ni. Ko tanyala org tua mana pun takkan mahunya dia ting ...

I ni sebenarnya confius dengan hari tua.
Kalau kita dah bersara.
KWSP ada. rumah habis bayar. kereta habis bayar.
so lepas tu mmg tak payah kerja ke ? hadap duit KWSP je ke ?

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Forum Hot Topic



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-7-2022 08:49 PM GMT+8 , Processed in 0.086939 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list