CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
123
Return to list New
Author: CARI-MRO

Normala Samsudin Dituduh Tak Pedulikan Ibu Di Kampung

[Copy link]
Post time 19-1-2022 10:10 AM | Show all posts
gigahertz replied at 19-1-2022 09:35 AM
Total sebenarnya 13 tahun. tapi yang betul betul dia perform 6 tahun.
Dalam tempoh 6 tahun tu kat  ...

kalo dah macam gitu sekali, mestilah teringat-ingatkan dia dah dia takde ni.


Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 10:38 AM From the mobile phone | Show all posts
KBW2 replied at 19-1-2022 02:10 AM
kalo dah macam gitu sekali, mestilah teringat-ingatkan dia dah dia takde ni.

Mesti la. tapi dia mati timing sangat tepat :
a) rumaj sewa i dia x pernah pergi
b) rumah kat kg dia not too much walk
    so not much memory avaiable.
c) nasib baik i tak follow mak i dok kg
    if yes i wajib pindah.
d) i wajib pindah kalau dia dah sampai
    rumah sewa i.
e) i cuma x boleh lalu kawasan rumah lama
    sebab mmg ternampak2.

i tak bagitau lagi uncle sebelah rumah lama tu.
dia mmg layan kucing i ni. rumah dia pulak besar
lapang. setiap kali pukul 8 mlm klau dia hilang
dia kat rumah uncle cina tu la.
lepas tu buat buat lupa tgk muka kita.
dia buat buat muka "who are you"
kita panjat masuk baru dia nak gelabah balik rumah

Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 10:46 AM From the mobile phone | Show all posts
KBW2 replied at 19-1-2022 02:10 AM
kalo dah macam gitu sekali, mestilah teringat-ingatkan dia dah dia takde ni.

kalau tengok gambar2 dia kan
pastu background pasang lagu
di mana kan ku cari ganti.
mmg auto teriak.
pastu smbung lagu
pelangi petang
" engkau tiba bagaikan pelangi "
" tak bercahaya lagi kau berseri"
"tapi cukup menghiburkan hati ini"
"seharian waktu bersama mu"
" tak terasa saat yang berlalu"
"bagai pelangi petang yang pasti"
"pergi jua"


rumah sewa i ni tingkat 19
ada suara suruh i terjun.
i cakap dgn suara tu balik
kucing tu mati confirm gi syurga
kalau aku terjun confirm aku gi neraka
mana nak jumpa bodo !
terus suara tu xde dah
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 10:59 AM | Show all posts
best betul rumah mak dia
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 11:00 AM From the mobile phone | Show all posts
theotherfriend replied at 18-1-2022 02:23 PM
Kesian kaka Mala. Apala senteng sgt nurtizen ni. Ko tanyala org tua mana pun takkan mahunya dia ting ...

Jap, kak Mala bukan duduk bandar kan? Dia duduk dgn tok laki nye kat Perlis ni ha. Dok kat Wang Ulu nun. Kawasan kampung tenang damai. Sory i tak baca caption dia panjang lebar ????

I pernah tengok rumah dia, luas seluas petak bendang. Pagar batu keliling & lampu keliling. Cantik rumah tema kayu & tropika gitu.
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 11:58 AM | Show all posts
gigahertz replied at 19-1-2022 10:46 AM
kalau tengok gambar2 dia kan
pastu background pasang lagu
di mana kan ku cari ganti.

aiyooo chuols memang menusuk kalbu kalau dengar lagu macam tu mengenangkan kucing kesayangan

sabar jelah, yang pasti dia tetap ke syurga.
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 12:36 PM From the mobile phone | Show all posts
tak silap adik kak mala pun ada duduk kg juga kan, dah org tua mmg lah lg suka duduk rumah sendiri, masih mampu urus diri ok lah, bukan dorang sengaja biar kan, yg mengata pun bela tak mak sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 12:52 PM | Show all posts
Arwah tok aku masa datang rumah aku, tau apa dia buat, pergi cabut rumput kat laman dengan tangan. kalo orang tengok mesti kata macam2. sebenarnya dia rindu berkebun, rumah lama ada kebun kat belakang untuk dia bercucuk tanam. tapi apa kan daya, rumah setinggan & kerajaan dah ambil balik tanah tu. jadi duduk la apartment, wpun tingkat bawah, mana boleh nak berkebun. bagi la dia lepas rindu pegang daun, tanah.
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 02:47 PM | Show all posts
KBW2 replied at 19-1-2022 03:58 AM
aiyooo chuols memang menusuk kalbu kalau dengar lagu macam tu mengenangkan kucing kesayangan{:mlcr ...

selalu kalau dia nak tido
mainkan lagu lullbaby + twinkle twinkle little star kat youtube.
masa dia nak mati pun mainkan lagu tu jugak.



Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 02:53 PM | Show all posts
Denco replied at 17-1-2022 02:24 PM
ye chuols...mak2 kwn opismate i ni pn ramai mcm tu, x nk ddk dgn anak2...rela dia ddk rmh sendiri  ...

aje beno, senang duk umah snediri pastu nk buat amal ibadat pun tenang katanya.
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 03:41 PM | Show all posts
gigahertz replied at 19-1-2022 02:47 PM
selalu kalau dia nak tido
mainkan lagu lullbaby + twinkle twinkle little star kat youtube.
masa d ...

Alahai manjanya kucing chuols. Kucing aku bukak TV ke apa buat tak reti je dia. Tapi selalu duk atas meja aku tetengah buat kerja boleh plak dia bergolek-golek atas keyboard. Meja toklaki aku tokseh plak dia.

Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 03:54 PM | Show all posts
gigahertz replied at 19-1-2022 02:47 PM
selalu kalau dia nak tido
mainkan lagu lullbaby + twinkle twinkle little star kat youtube.
masa d ...

Nama dia Abam eh? Pandai plak dia dengar lagu kan? Memang jiwa sensitif Abam ni. Rest in Peace, Abam.
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 09:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Best nya kamlung mak dia
Luas tenang...ade kolam/tasik/sungai
Aduhai redup je nengok nya....sejuk
Cita i la nak dok kampung (wpun x brapa kmlg sgt)
Tp belum tercapai...

Btw iols suka cara dia jawab
Type satu2 xde singkat2. Tersusunnnn je gittew
Terbaikkkkk
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2022 07:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Apa benda la netizen ni macam la mak2 korang tu duk ngn korang. Sah2 ramai je mak memasing duk kt kg juga.
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2022 10:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Mak dia pndai la dia jaga. Dlu pre covid selalu je dia bwk mak dia duk rumah dia, kdg2 dia yg balik kampung okay je. Sibuk je la netizen nk ikut tekak deme je, semak la
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2022 05:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Semua org pun lagi selesa duduk rumah sendiri kan.. Mmg lah mcm tu.. Bukan tak peduli mak bapak ke apa..
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2022 07:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Trumpettt at 24-1-2022 07:41 AM

Like her .... betul dia ckp. Ada org2 tua kdg sanggup duk sendiri even anak kaya raya..so anak2 lah kena selalu balik utk jaga mak dan kemaskan rumah. Btw kak mala ni natural beauty, tak perlu repair muka pun mcm seleb tv3 geng dia yg  lain ...sweet
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2022 08:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Even mak meols pun diajaknya duduk kl ni pun x nak. Sheols kata kalau dok kampung boleh jua sheols berjalan rumah sedara pegi borak2. Dahla rumah meols tu apartment jah. Meols tenang sikit sbb sedara mara sheols ramai di kampung boleh tengokkan sheols.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-6-2022 06:59 PM GMT+8 , Processed in 0.079723 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list