CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: Raline

UPDATE : GV8, Confirm Aliff Aziz Menang! dah menang dah pun!!!!

  [Copy link]
Post time 17-1-2022 06:33 PM From the mobile phone | Show all posts
yujin replied at 17-1-2022 05:00 PM
Aku pn x de astro tpi tgk kt utube jer.. ada channel yg siar live konsert.. sbb utube pn konsert g ...

Thx n muaks
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 07:07 PM From the mobile phone | Show all posts
dlu org ingt adibah ni best. penghibur serba blh. dah msuk GV baru orang tau dia ni biasa2 jer. xde org nak undi final dia dpt no1.
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 07:21 PM From the mobile phone | Show all posts
winky1 replied at 17-1-2022 02:53 PM
Saya tak follow dan takde astro pun boleh tahu nape suki tak dpt top?
Sbb undian penonton ke?
Dulu  ...

Minggu lepas dia nombor 1. Minggu sebelum sebelum tu selalu je dia dapat top 3 gilir gilir dia, aliff dengan nikki. Cuma masa semi lagu tak kena dengan dia kot nampak semput dia nak habiskan dua dua lagu tu. Sekian ulasan
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 07:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Nikki and Suki je I minat. Yang lain tak kisah la.
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 07:39 PM From the mobile phone | Show all posts
beta_carotene replied at 17-1-2022 04:38 PM
setujuuu sgt2 statement uols niiii

awal2 dulu very promising, peserta pun semua enjoy n confident ...

Kann sis!
Kesian nikki,suki,aweera tu yg terpaksa ikut permainan bodoh gv ni!
Bakat dorang xbekembang pun dalam gv ni,rugi sangat
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 08:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau nk market Alif/Aweera lah juara muda ada rupa dan bakat.
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 08:33 PM | Show all posts
jejaka_hensem replied at 17-1-2022 07:39 PM
Kann sis!
Kesian nikki,suki,aweera tu yg terpaksa ikut permainan bodoh gv ni!
Bakat dorang xbekemb ...


GV ni kira nak bagi peluang utk derang buat comeback jer...tapi tak ramai juara dan finalis GV meletop.

Lepas pertandingan derang kena bersaing dgn penyanyi BBNU, dan penyanyi yg tgh top. Masa ni yg multitalented mcm kak lina pompom lagi menyerlah



Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 09:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Aweera bakal JUARA GV8
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 09:06 PM From the mobile phone | Show all posts
clarizsa replied at 17-1-2022 09:03 PM
Aweera bakal JUARA GV8

Eerrr….eerrr….Ok ….sure……why not?

Kahkahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 09:22 PM From the mobile phone | Show all posts
aku lom tgk gv baru ni tp kt astro catch up tak kluar pulak last week punya. haih
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 09:35 PM From the mobile phone | Show all posts
winky1 replied at 17-1-2022 06:33 PM
Thx n muaks

Ywc
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 09:36 PM From the mobile phone | Show all posts
stingercadbury replied at 17-1-2022 09:06 PM
Eerrr….eerrr….Ok ….sure……why not?

Kahkahkahkahkah

Aikkk.. cadbury plk ke..
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 09:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by yujin at 17-1-2022 09:39 PM
jejaka_hensem replied at 17-1-2022 07:39 PM
Kann sis!
Kesian nikki,suki,aweera tu yg terpaksa ikut permainan bodoh gv ni!
Bakat dorang xbekemb ...


Tgk suki semlm muka dia mcm nk nangis dh ingt x dpt pg final.. astro thn dpn crila peserta yg btul2 mantap jgn main tangkap muat jer.. mcm pelawak tu baik jgnla kecuali yg btul2 blh nyanyi mcm achey tu ke
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 09:52 PM | Show all posts
Kalu nak Juara GV yg bole ditonggang oleh Astrok utk projek2 akan dtg...sah2 ler Alip bakalan juara...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-1-2022 09:58 PM | Show all posts
MISZZZ replied at 17-1-2022 01:01 PM
1 - aweera2 - aliff
3 - nikki
4 - azan


RAMLI MS memuji momentum Aweera sepanjang dalam GV8.

Juara GV8, Ramli MS ada dua nama

PETALING JAYA – “Saya lihat ada dua nama (potensi juara) yang saya tak mahu beritahu.”

Demikian komen jujur ketua juri Gegar Vaganza musim kelapan (GV8), Datuk Ramli MS menjelang pentas akhir pertandingan nyanyian nombor satu tanah air berkenaan hujung minggu ini.

Kata Ramli atau nama sebenarnya, Ramli Mohd Salleh, persembahan Aweera yang memperoleh kedudukan pertama semasa konsert separuh akhir malam tadi sebenarnya tidak sebagus sewaktu sesi latihan.

“Kalau saya tengok Aweera, semasa sesi latihan dia 30 peratus lagi bagus dan saya sebenarnya agak terkejut.

“Dia bertukar dalam tempoh sembilan minggu dan tengok dia masa rehearsal (latihan) dua hari lepas, macam bukan dia yang menyanyi sembilan minggu sebelum ini,” katanya usai konsert GV8 malam tadi.

Tambah Ramli, 63, sembilan minggu sebelum ini Aweera atau nama sebenarnya, Nasharul Aweera Norhissham, juga sering diberikan lagu ‘makanan’ sebagai tugasan namun tidak sebaik persembahan malam tadi.

“Kalau kalian rasa dia bagus malam ini (tadi), dua hari lepas waktu rehearsal, dia lagi bagus. Mungkin dia gementar waktu persembahan sebenar tetapi, saya sangat gembira untuk dia malam ini (tadi).

“Terus terang saya cakap, kalau tengok Aweera dua hari lepas (waktu rehearsal), dia ‘pijak’ semua orang,” ujar Ramli.

Menyentuh tentang pentas akhir Ahad ini, Ramli berkata, semua keenam-enam peserta  haruslah enunjukkan kehebatan maksimum.

“Buat persembahan sampai siling merekalah. Apa yang mereka ada, sampai siling mereka.

“Mereka kena tunjuk dan persembahan sesuatu yang berada di paras siling masing-masing.

“Kadang-kadang, kita (juri) minta ‘level’ 10 tapi tak semua boleh beri. Jadi, sembilan saya terima dan lapan pun saya terima. Nombor yang mana-manalah,” katanya penuh tersirat.

Malam tadi, rezeki ternyata tidak menyebelahi dua peserta iaitu Shidee dan Ani Mayuni apabila tersingkir di pentas separuh akhir, sekali gus gagal menempatkan diri dalam kelompok enam finalis.

Enam finalis yang bakal merebut gelaran juara GV8 Ahad ini adalah Aweera, Nikki Palikat, Aliff Aziz, Azan Scan, Adibah Noor dan Suki Low.

Berikut merupakan markah keseluruhan minggu separuh akhir:

1. Aweera – 81.30 %
2. Nikki Palikat – 76 %
3. Aliff Aziz – 72.2 %
4. Azan Scan – 69.7 %
5. Adibah Noor – 65.2 %
6. Suki Low – 64.8 %

Sumber:https://www.kosmo.com.my/2022/01 ... li-ms-ada-dua-nama/

Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 10:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Aliff toksah menang lah... Hijrah lah betul2... Kasi meriah gv cukuplah...
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 10:08 PM From the mobile phone | Show all posts
stingeritters replied at 17-1-2022 01:39 PM
Predictable when it comes to picking out the losers...and yet not easily predictable to pick out the ...

oooooo ai olls baru tau dia binik audi mok
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 10:10 PM From the mobile phone | Show all posts
deebiz14 replied at 17-1-2022 04:44 PM
1st time meols nak ramal competition ketat diantara 4 penjuru - Nikki, Suki, Alip, Aweera bakalan ja ...

I second you! Antara empat orang ni mana mana dapat juara pun ai restu.
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 10:47 PM From the mobile phone | Show all posts
shahirakay replied at 17-1-2022 10:08 PM
oooooo ai olls baru tau dia binik audi mok

suki pun lakinye org muzik.. ni wonder sore dia maintain even lps bertahun2 lps oiam
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 10:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Alif layak 4 5 6 jer
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Forum Hot Topic



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

20-5-2022 09:28 AM GMT+8 , Processed in 0.075480 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list