CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
View: 931|Reply: 16

Ulcer dalam mulut

[Copy link]
Post time 17-1-2022 09:12 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Aku ada ulcer dalam mulut sekarang ni. Nak bercakap pun susah. Telan makanan pun sakit. Apa lagi kunyah.

Apa ubat yang paling mujarab dan cepat? Aku dah jadi bisu dalam ofis. Semua colleagues ingat aku buang tebiat...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 17-1-2022 09:40 AM | Show all posts
Baru baik ulcer dalam tekak, pergi je klinik, Dr bagi ubat spray kat mulut brand difflam
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-1-2022 11:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Supersirap replied at 17-1-2022 09:40 AM
Baru baik ulcer dalam tekak, pergi je klinik, Dr bagi ubat spray kat mulut brand difflam

Tak naik demam ke?

Masa lunch nanti cadang nak ke klinik... Ubat sapu macam Oral Aid tak jalan..
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 12:01 PM | Show all posts
imransulaiman replied at 17-1-2022 03:09 AM
Tak naik demam ke?

Masa lunch nanti cadang nak ke klinik... Ubat sapu macam Oral Aid tak jalan.. ...

So far tak demam cuma tonsil bengkak, pergi klinik Dr beri antiboitic
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 07:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Letak garam, tp meraung la jap
Aku kalau kne ulcer, selalu mkn chewing gum dlu jap. Pastu baru bleh kunyah & telan mknn lain dgn aman, kurang la skit perit tu. Get well soon!
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-1-2022 10:18 PM From the mobile phone | Show all posts
leezard replied at 19-1-2022 07:26 PM
Letak garam, tp meraung la jap
Aku kalau kne ulcer, selalu mkn chewing gum dlu jap. Pastu baru bl ...

Aduuuuuh! Kalau letak garam, memang confirm meraung! Hahahaha

Sekarang ni belum sembuh lagi..makin melarat pula...
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2022 07:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Kadang-kadang sebab alergik. Kadang - kadang sebab jangkitan. I pernah kena ulser mulut teruk dulu dulu. Hampir seluruh binir tumbuh. Kecil-kecil saiz dia. Macam saiz lubang jarum ada. Sekali tumbuh banyak. Tak tahu kenapa. Jumpa doktor. Doktor bagi ubat dan injection. Sembuh la. Hampir 3 minggu derita sebab ulser mulut yang berkuntum berkluster kat bibir nih.
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2022 07:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by ghopper at 1-2-2022 10:06 AM
leezard replied at 19-1-2022 07:26 PM
Letak garam, tp meraung la jap
Aku kalau kne ulcer, selalu mkn chewing gum dlu jap. Pastu baru bl ...


Saya pun dah cuba petua ni. Sakit nya tak terkata. Berair mata. Tapi tak sembuh juga.
Dulu lagi best. Asal kena gigit je akan tumbuh ulser. Lama pulak tu. Paling sekejap dua minggu.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-1-2022 07:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by ghopper at 1-2-2022 10:06 AM
imransulaiman replied at 20-1-2022 10:18 PM
Aduuuuuh! Kalau letak garam, memang confirm meraung! Hahahaha

Sekarang ni belum sembuh lagi..maki ...


Jumpa doktor sis. Nanti doktor bagi ubat. Macam saya dulu (lama selepas sembuh dari ulcer berkluster tu), sering tumbuh ulser. Doktor bagi ubat dan antibiotik. Setakat ni syukur. Tapi saya tak boleh makan pedas/makanan bercili. Kompem tumbuh. Tapi tak seteruk sakitnya sebelum ini.
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2022 07:12 PM From the mobile phone | Show all posts
ghopper replied at 26-1-2022 07:22 PM
Saya pun dah cuba petua ni. Sakit nya tak terkata. Berair mata. Tapi tak sembuh juga.
Dulu lagi b ...

Betul, tergigit tu selalu. Lagi2 bila wisdom tooth tu yg jadi punca, terus xde mood. Nak pegi cabut gigi tu asherammmm plak..
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2022 10:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by ghopper at 1-2-2022 10:05 AM
leezard replied at 31-1-2022 07:12 PM
Betul, tergigit tu selalu. Lagi2 bila wisdom tooth tu yg jadi punca, terus xde mood. Nak pegi cabu ...


Haha...betul tu. Saya paling takut jumpa doktor gigi   
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2022 05:30 PM | Show all posts
kumur air garam uols. tapi jangan la bagi masin sangat. cukup garam 1/2 sudu teh + 1 cawan air suam
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2022 09:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau aku dapat ulser senang je makan ais cream je letak lah dekat ulser tu tahan kejap memang akan rasa pedih esok misti dh baik
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-3-2022 11:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Addrianna replied at 6-3-2022 09:14 AM
Kalau aku dapat ulser senang je makan ais cream je letak lah dekat ulser tu tahan kejap memang akan  ...

Laju ke sembuh dengan eskrim? Ramai yang cakap eskrim tu ubat ulcer.. Aku tak try pula hari tu..

Harap-harap bulan ramadhan nanti tak kena ulcer... Sengsara puasa... Huhu
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2022 01:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku kalau ada ulcer, letak garam settle
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2022 07:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku suka letak garam dekat ulser tu.. pedih tp kejap je dah baik
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 31-3-2022 08:08 PM | Show all posts

Hmmm...

[AceHand SPECTaceLAR]

Pi beli ubat ulser jer kat farmasi...


Jizzz... Klong! Klong!

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Lawak & Santai


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-10-2022 03:25 AM GMT+8 , Processed in 0.109333 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list