CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: R2D2

[Tempatan] UOB ambil alih perbankan Citigroup. Staff akan diserap masuk UOB

  [Copy link]
Post time 17-1-2022 11:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Ayuh boikot bank.Singaporn demi Bmf.
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 11:48 AM | Show all posts
pyropura replied at 17-1-2022 11:15 AM
Ayuh boikot bank.Singaporn demi Bmf.

abis nak pakai bank apa? BSN? agrobank? al rajhi bank?






Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 11:58 AM | Show all posts
citibank punya la class, pn kena take over dgn UOB,

uob tu yg aku tau bank dr singapore , owner dia asal bg pinjaman pada orang china yg dtg ke temasik dn tanah melayu,( mgkn zaman 1880- 1940 kot ) selepas perniagaan nya berkembang maju, selepas bberapa tahun dn juga atas arus pemodenan, maka ujudlah  nama  lee wah bank dn chung kiaw bank  lebh kurang cm tu la

tak silap tahun 90 an kot diorang tukar nama UOB united overseas bank,  mgkn lebih class, dr pakai nama lee wah, chung kiaw , ( wah tat bank pn ada tak silap masa tu )

arwah lee wah dn chung kiaw tu mesti berasa bangga dpt beli citigrup di asia ni....

tersenyum mereka di alam kubraw

dr cerita yg di baca, lee wah dn chung kiaw ni mesti along zaman melombong bijih timah, tgk betapa besarnya empire mereka skrg...

wa pernah baca info ni kt salah 1 cawangan UOB bank , selalu sgt baca,

skrg bank nama cina yg wa tau hanyalah hong leong bank... itu pn ada jual moto hong leong yamaha
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 02:11 PM | Show all posts
Mustahil semua akan diserap pasti ada yang akan ditawarkan vss.  Yang berdegil mungkin dipindahkan ke cawangan jauh dari kediaman atau department bukan pilihan.  Tak tahan lama2 sendiri resign.
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 06:11 PM From the mobile phone | Show all posts
salimrock replied at 17-1-2022 11:58 AM
citibank punya la class, pn kena take over dgn UOB,

uob tu yg aku tau bank dr singapore , owner di ...

Citi ekslusif kan. Ada 4-5 cawangan je rasanya. Quality over quantity. Yg.kat melaka tu auto machine semua. Sebab tu depa pilih bank tanah ujong bawah.
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 06:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Artemesiaa replied at 17-1-2022 02:11 PM
Mustahil semua akan diserap pasti ada yang akan ditawarkan vss.  Yang berdegil mungkin dipindahkan k ...

Takpe lah UOB ada kat urban semua, bukan hulu banat jalan kebun macam Mebenk pprt
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 06:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Teringat dulu2 pernah amek personal loan uob ni..masa tu bodoh pasal bab2 financial tu..aku belasah je amek personal loan yg konvensional..tapi loan yg ni laa paling senang n cepat habis bayau...
Yg bank islam lagi mahallll...duhhh
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 06:59 PM | Show all posts
berpuluh tahun setia dgn CC citibank now jadi cc UOB ke
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 07:26 PM From the mobile phone | Show all posts
salimrock replied at 17-1-2022 11:48 AM
abis nak pakai bank apa? BSN? agrobank? al rajhi bank?

Nak hulur kredit kad cap BSN Agrobank ms fine dining kt starhill, eeeuwwwww sangatttzzzz
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 07:29 PM From the mobile phone | Show all posts
salimrock replied at 17-1-2022 11:58 AM
citibank punya la class, pn kena take over dgn UOB,

uob tu yg aku tau bank dr singapore , owner di ...

Wah mmg otai masih berbisa bang salim ni
Aku pun x ingat sgt nama2 lama bank ni sume sblm depa kene merge bagai
Ingat2 lupa la nama dulu2...Phileo Allied Bank, Pacific Bank, Perwira Affin Bank, Southern Bank
Tu je aku bleh recall
Yg hat bank nama2 cina ni mmg susah aku nk recall
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 07:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by meshni at 17-1-2022 07:53 PM

Citi nak move to wealth management yg lagi banyak untung dari retail or consumer. So staff yang from these two towers bakalan at risk.
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 08:40 PM From the mobile phone | Show all posts
meshni replied at 17-1-2022 07:51 PM
Citi nak move to wealth management yg lagi banyak untung dari retail or consumer. So staff yang from ...

tower mana uols..citigold kena sekali ke
yang meols tau ada citibank berhad, citigold ngan citigroup situ..citigroup tak affected kan
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 08:46 PM From the mobile phone | Show all posts
salimrock replied at 17-1-2022 11:58 AM
citibank punya la class, pn kena take over dgn UOB,

uob tu yg aku tau bank dr singapore , owner di ...

Ban hin lee bhl pun bunyi low class

Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 08:49 PM From the mobile phone | Show all posts
pyropura replied at 17-1-2022 06:11 PM
Citi ekslusif kan. Ada 4-5 cawangan je rasanya. Quality over quantity. Yg.kat melaka tu auto machi ...

Bank negara yg control. Tak leh byk2 cawangan.

Naik lrt selalu tgk staf citibank turun kat ampang park.

Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 08:52 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 17-1-2022 08:49 PM
Bank negara yg control. Tak leh byk2 cawangan.

Naik lrt selalu tgk staf citibank turun kat ampang ...

Hsbc kan banyak cawangan, sampai kat Mentakab pprt mini atlantis tengah utan pohang tu pon ado.
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 08:54 PM From the mobile phone | Show all posts
pyropura replied at 17-1-2022 08:52 PM
Hsbc kan banyak cawangan, sampai kat Mentakab pprt mini atlantis tengah utan pohang tu pon ado. :l ...

Kt tempat aku pernah ada hsbc tapi lama2 jadi ofis kwsp.

Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 11:13 PM From the mobile phone | Show all posts
MeghanK replied at 17-1-2022 08:40 PM
tower mana uols..citigold kena sekali ke
yang meols tau ada citibank berhad, citigold ngan citigro ...

Tunggu dan lihat la kita. Awai2 ni depa cakap tak buang orang but you know la bank punya cycle
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 11:30 PM | Show all posts
meshni replied at 17-1-2022 11:13 PM
Tunggu dan lihat la kita. Awai2 ni depa cakap tak buang orang but you know la bank punya cycle

Citigroup ( corporate dan investment banking) ada lagi

consumer ( retail banking ) saja dah jual kat UOB

Citi corp & investment banking tak ramai staff pun. Masa aku kerja sana , staff 300 orang.  Skrg lagi sikit rasanya




Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2022 01:11 AM From the mobile phone | Show all posts
meshni replied at 17-1-2022 11:13 PM
Tunggu dan lihat la kita. Awai2 ni depa cakap tak buang orang but you know la bank punya cycle

tu la..dah la UOB beli.. masa dapat email tu terkejut jua tak penah weols sembang2 sebut UOB

iols rasa staff diserap pon ikut boss jugak kot mana yang dia nak bawak..takkan la nak bawak semua..staff uob nak humban mana
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2022 01:28 PM From the mobile phone | Show all posts
@pengecatbintang : Mohon sepatah 2 titah
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-6-2022 08:44 PM GMT+8 , Processed in 3.835456 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list