CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
123
Return to list New
Author: R2D2

[Tempatan] UOB ambil alih perbankan Citigroup. Staff akan diserap masuk UOB

  [Copy link]
Post time 18-1-2022 03:05 PM | Show all posts
Edited by pengecatbintang at 18-1-2022 04:00 PM

pandemik kobid akan pudar selepas Ogos 2022..

so.. depa wat plat cyberpandemic n huru hara ekonomi

bukan kat Mesia ajer Citibank stop operation...

ada beberapa negara lain lagi dalam asia ni..

ni ala2 rat leaving a sinking ship lah..

bila Financial Panic berlaku nnt cobined ngan cyberattack n stock market melingkup..

tumpuan orang ramai adalah bank..

semua berebut rebut kuarkan cash dr bank..

so, masa tu bank akan tutup sementara..

lepas tu, bank ni ada yg bankrap (trus tutup), ada yg hampir bankrap tp buat bail in (bukan bail out)...

kalo selamat pun masa Financial Crisis ni..

mgkn semua bank akan tutup beyond 2025/26 sbb digital money
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2022 05:11 PM From the mobile phone | Show all posts

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 09:51 AM | Show all posts
sharlenetexas replied at 17-1-2022 08:46 PM
Ban hin lee bhl pun bunyi low class

hehe. igt lagi ye ko nama2 bank ni,

zaman DSAI jd FIn minister ni

lepas tu 98- 2002/3 byk bank bergabung ...take over dsbnya...

jd la bbrapa bank je skrg
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 09:57 AM | Show all posts
cmf_premierleag replied at 17-1-2022 07:29 PM
Wah mmg otai masih berbisa bang salim ni
Aku pun x ingat sgt nama2 lama bank ni sume sblm depa ken ...

dulu sektor bank ni , antara yg byk menyumbang kpd peluang pekerjaan,

kilang, bank, tol  ,

wa dpt awek pn yg kerja kilang, bank dn tol .. tp sejak technology ambil alih ni, dah takde peluang nak jupe awek2 tol dn awek2 bank


Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 09:59 AM | Show all posts
cmf_premierleag replied at 17-1-2022 07:26 PM
Nak hulur kredit kad cap BSN Agrobank ms fine dining kt starhill, eeeuwwwww sangatttzzzz

jauh di sudut hati aku,  aku pn setuju dgn ko... hehe kalo keluar citibank/stand chart,  tu nmpak la urbanisasi sikit...


Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 11:30 AM From the mobile phone | Show all posts
salimrock replied at 19-1-2022 09:51 AM
hehe. igt lagi ye ko nama2 bank ni,

zaman DSAI jd FIn minister ni

Sekadar tau nama. Branch kat mana iols tak tau
Kwong yik bank bunyi ada kelas skit

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-7-2022 03:05 PM GMT+8 , Processed in 0.074336 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list