CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: JoyahMengayah

[Tempatan] 25 kes 'radang jantung' dikesan selepas terima vaksin. Awas yer bro sis!

  [Copy link]
Post time 19-1-2022 02:19 AM From the mobile phone | Show all posts
tumpanglalu74 replied at 18-1-2022 04:17 PM
Kan antivax menang lagi..

Antivax ni dah bg 8-0 dah kat drg .drg ni bila nak score pulak.. letihhhh arrrrr tunggu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-1-2022 02:21 AM From the mobile phone | Show all posts
slavehunter replied at 16-1-2022 06:12 AM
Thread ni bakalan sendu sebab masing2 tengah pujuk hati sendiri...."jangan la jadi kat aku".
Knowin ...

Iols tak sampai hati nak gelak
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 02:26 AM From the mobile phone | Show all posts
pengecatbintang replied at 16-1-2022 11:12 AM
antara tempoh  

program beksin ni start..

Drg akan ikut sampai lah masuk lubang biawak..x percaya tgklah..nabi Muhammad saw dah sebutkan..
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 02:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Oiitt dgr sini eh..kita nak bernafas pun Allah swt beri..inikan plak nak bebas g mana2...nak kena ikut pemimpin zalim .otak mana eh.. adoiiiilahh.. cannot brain lahhhhhh..haiyookkk
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 02:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Iols nak cerita pun seram apa jd kat kwn iols lepas fucksin.. sudah lah oiii..sayangilah diri sendiri .yg mana byk hutang ce pikir jika mati tinggalkan hutang canmne. Allah swt bagi otak utk berfikirkan..fikirlahh .sedih plak iols mengenangkan kwn iols..
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 02:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Jajabeans replied at 17-1-2022 08:22 AM
Xtau ler nk ckp.. bapak aku dh 3 dose elok pulak duk berjoging pagi2. Xde demam xde apa alhamdulilla ...

Salah ni dik pemahaman adik..benda kita Tau memudaratkan bdn kita yg kita p amik tu buat apa...ini nama nya cari penyakit
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 02:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Masuk benang ni boleh kemurungan dowh..tawakal Dan ikhtiar Dan redho konsepnya tanpa selidik bhn yg dimasukkan dlm bdn memudaratkan..weih mana uols semua ni belajar eh .tu le suh ngaji malas..suh membaca malas .suh mengkaji lagi le uols malas.. apa bendalahhh pemikiran antuvax yinnih
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 03:31 AM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 16-1-2022 11:37 AM
Namun jika waris nak buat juga terpaksa la uols redho di alam kubur kecuali mampo bangkit jadik ku ...

Sorry nk tanya uols ni quranist ke? Sbb seksa mayat tu mmg ada hadis nabi

https://muftiwp.gov.my/artikel/bayan-linnas/1778-bayan-linnas-siri-57-post-mortem-mayat-hukum-islam-pendapat-ulama
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-1-2022 03:33 AM From the mobile phone | Show all posts
cmf_premierleag replied at 16-1-2022 02:42 PM
kannn..x salah buat post mortem.sbb nk tahu punca kematian.kalo jd dlm my family pun, aku opt for  ...

Ada dlm hadis nabi uols

https://muftiwp.gov.my/artikel/bayan-linnas/1778-bayan-linnas-siri-57-post-mortem-mayat-hukum-islam-pendapat-ulama

Tp i sokong kalau ada foul play, harus la post mortem jugak. Cuma kdg2 ada accident pon buat PM jugak mcm xperlu jah. Kalau sakit tua tu xpayah la kot. I harap i mati nanti x kena post mortem
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 05:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Semalam rekod dunia...kes jangkitan adalah dlm 2.2 juta dan kes kematian sb covid adalah 6k++.....

Jgn gembira sangat .....Australia kes kematian makin meningkat...dlm 77 kes kematian....America paling tinggi dlm 800 kes kematian..
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 07:17 AM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 18-1-2022 09:56 PM
Semalam rekod dunia...kes jangkitan adalah dlm 2.2 juta dan kes kematian sb covid adalah 6k++.....

...

Jgn percaya.. drg kat sana aman2 je duk holiday bagai...ce tgk dlm utube...
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 08:05 AM | Show all posts
rainbowrainz replied at 19-1-2022 02:15 AM
Golongan antuvak ni yg mana kita bleh selamatkan kita selamatkan le yg mana degil namateyyy tu bia ...

ya btol..

biarkan si luncai terjun dgn labu labunya
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 08:06 AM | Show all posts
rainbowrainz replied at 19-1-2022 02:19 AM
Antivax ni dah bg 8-0 dah kat drg .drg ni bila nak score pulak.. letihhhh arrrrr tunggu

antuvax tersingkir ke liga 4..

paling corot..

kesian
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 08:08 AM | Show all posts
anony-mous replied at 19-1-2022 03:33 AM
Ada dlm hadis nabi uols

https://muftiwp.gov.my/artikel/bayan-linnas/1778-bayan-linnas-siri-57-po ...

setakat ni..

kalo lepas beksin n mati..

bila bedah siasat..

penemuan adalah sakit jantung..

dokotur makang gajee ngan KayKayEmm
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 08:13 AM | Show all posts
Edited by pengecatbintang at 19-1-2022 08:15 AM
rainbowrainz replied at 19-1-2022 02:55 AM
Masuk benang ni boleh kemurungan dowh..tawakal Dan ikhtiar Dan redho konsepnya tanpa selidik bhn yg  ...

ya btol..

research dulu beksin tu, sblm usaha cucuk dan kmdian tawakal..

cucuk membota tuli x btol..

btw..

antuvaks semua..

korang simpan x lagi gambar korang yg tersenyum kegirangan lepas injek beksin sambil tunjuk "I Am Vaccinated"

gambar tu plaks tunjuk kat medsos

lepas ni bole ler begambar lagi "I Am Boosted"

Boosted 1 - 7 kali lagi ni

   


Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 08:17 AM | Show all posts
rainbowrainz replied at 19-1-2022 02:26 AM
Drg akan ikut sampai lah masuk lubang biawak..x percaya tgklah..nabi Muhammad saw dah sebutkan..

ya btol..

depa akan ikut sampai lobang biawak..

Allah da bgtau awal2 lagi
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-1-2022 08:17 AM | Show all posts

Aamiin Ya Rabbal Aalamiin
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 08:19 AM From the mobile phone | Show all posts
pengecatbintang replied at 19-1-2022 12:13 AM
ya btol..

research dulu beksin tu, sblm usaha cucuk dan kmdian tawakal..

Gigihkan drg acah2 terpalingggg sambil kata dlm hati lihatlah dunia aku dah cucuk ni
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 08:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Mak aku x p amik booster. Semoga mak sihat walafiat walau x booster. Bukan antivaks tp mak ckp lepas cucuk 1&2dose badan dia lemah x kuat mcm dulu.
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 08:35 AM | Show all posts
Edited by pengecatbintang at 19-1-2022 08:53 AM
rainbowrainz replied at 19-1-2022 08:19 AM
Gigihkan drg acah2 terpalingggg sambil kata dlm hati lihatlah dunia aku dah cucuk ni

antuvaks selfie :

masa duduk menunggu n beratur, tersengih senyum tunjuk gigi

post kat medsos dgn caption kat PPV sekian sekian

masa cucuk buat muka seolah olah takut n sakit mintak kesian (sebenornya mintak penampor), sambil mulut muncung ke depan, dahi dikerutkan..

lepas cucuk punya ler lega sambil ucap Alhamdulillah dan ucap ribuan tima kasih kat Nurse..

Nurse plaks bagi ucapan tahniah..

15 minit ke 30 minit waktu bertenang lepas cocok..

sambil duduk khusyuk menunduk hadap HP sambil senyum2 sendiri, post kat medsos bgtau "sakit sikit jer mcm gigit semut.. jgn takut"

dgn caption "Alhamdulillah.. Ini Usaha, baru lah tawakal"   

kmdian call member n mak bgatu betapa hepinya da injek..  

peh tu bergambar "I Am Vaccinated"

post kat medsos dgn caption.. "Saya sudah, anda bila lagi"

plus caption "lepas ni nak dine in kat sekian sekian, nak pi langkawi, jgn jeles k"

bila berjalan kuar dr PPV sambil hayun beg tangan, senyum dan rasa diri dia lah terpaling bagus dan selamat dlm dunia penuh tipu daya ni

senyum jer sepanjang perjalanan balik umah..

heppi gilos.. semua masalah ilang.. tenang pikiran..

tidur pong senyum.. sambil mimpikan tuan dokter atau puhlis trafik ensem kat PPV

--

so, bila da tau kena tipu ngan KayJay n DeeGee Icham ni..

korang antuvaks rasa x korang membodokan diri sendiri..

rasa bangang x

antivaks ni ketawa guling2 tengok status n post yg korang update kat medsos lepas cocok


















Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-10-2022 09:01 AM GMT+8 , Processed in 0.113584 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list