CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: JoyahMengayah

[Tempatan] 25 kes 'radang jantung' dikesan selepas terima vaksin. Awas yer bro sis!

  [Copy link]
Post time 18-1-2022 08:34 AM | Show all posts
suriamir replied at 17-1-2022 08:05 PM
Buat bekam sis... amalkan black seedoil... sy doakan sis sembuh cepat dan sentiasa dipelihara alla ...

TQ Suria.. Amin
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2022 08:35 AM | Show all posts
noor2 replied at 17-1-2022 10:00 PM
Moga encik buragazz dipermudahkan dan sembuh dari penyakit...tu sb elok kita buat med checkup dulu ...

Tu la banyak dengar berita2 camni.. lepas 3 hari booster tetiba collaps..
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2022 08:37 AM | Show all posts
primarikey replied at 18-1-2022 12:55 AM
Kesiannya bro buragazz...
Nampaknya kesan vaksin lebih teruk dari penyakit covid tu sendiri
Sebena ...

Terima kasih atas info dan nasihat...
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2022 08:42 AM From the mobile phone | Show all posts
buragazz replied at 18-1-2022 08:35 AM
Tu la banyak dengar berita2 camni.. lepas 3 hari booster tetiba collaps..

Makin hari rasa makin baik tak?...harap makin sihatlah...amin
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2022 08:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Dwdrum at 17-1-2022 04:50 PM
Samerosie replied at 17-1-2022 12:27 AM
Kiranya kalau depa kerja all these professions, memang kaya dari bigpharma la kiranya kan hehehe


But bigpharma tidak guna same approach seperti depa..... Hahahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2022 09:08 AM | Show all posts
noor2 replied at 18-1-2022 08:42 AM
Makin hari rasa makin baik tak?...harap makin sihatlah...amin

Masa bulan 12 tu memang teruk ada sehari dua je yang ok lain memang megidap.. symptom dia Rasa kembong perut yang melampau, Jantung laju, Heart rate memang 95 keatas, sesak nafas, kaki bengkak...

Sekarang ni dah ok sikit % tak ok berbanding Ok dah turun tapi sesekali ada jugak dia attack contoh malam tadi
tiba2 kul 10.30 tu kembong, perut mengeras tak boleh tido sampai 4 pg disamping tu cuaca panas hidung pulak
berdarah dari tgh hari semalam sekali.. bali kerja sekali kul 2 pg sekali..

Hujung bulan Dec tu saya start makan minyak kelapa dara yang softgel tu pastu ada beli krim bio magic disamping ubat2 hospital

Pada yang dah ambil booster khususnya Pfizer please monitor perkara2 yang saya cakap diatas.. saya tak kata jgn ambik booster sebab lain badan lain effect nya cuma untuk saya Jab ke3 ni akan jadi terakhir utk saya..



Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2022 09:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Dwdrum replied at 18-1-2022 08:45 AM
But bigpharma tidak guna same approach seperti depa..... Hahahahaha

Bigpharmas got brains.
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2022 09:20 AM From the mobile phone | Show all posts
buragazz replied at 18-1-2022 09:08 AM
Masa bulan 12 tu memang teruk ada sehari dua je yang ok lain memang megidap.. symptom dia Rasa kem ...

Teruknya kesan booster Pfizer pada en.Buragazz...mmg penerimaan individual pada booster x sama...ada forumer yg tiada kesan apa2...

Mcm saya juga perut keras..badan panas...tiba2 ulser bnyk kali muncul dlm mulut sampai bibir mengelupas kering...dah minum air masak bnyk pun tetap kering dan air kencing setiap kali nk buang mesti sikit sgt mcm x cukup air dlm badan...mcm panas booster tu serap air dlm badan..dan tempat cucuk tu berbahang sampai seminggu dan mengeras...

Tq sharing info dan advise juga pada e.buragazz...moga cepat sembuh seperti sediakala dan amalkan makanan yg boleh menyembuhkan segala penyakit yg dihidapi..

Saya pun mungkinbooster yg pertama adalah vaksin yg terakhir saya ambil...
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2022 09:24 AM | Show all posts
noor2 replied at 18-1-2022 09:20 AM
Teruknya kesan booster Pfizer pada en.Buragazz...mmg penerimaan individual pada booster x sama...a ...

Saya Alhamdulillah ok je. Ambil booster 10/12 lalu.
Seperti biasa, sakit lengan dan armpit. Demam 1 hari. lepas tu ok.
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2022 09:24 AM From the mobile phone | Show all posts
buragazz replied at 18-1-2022 09:08 AM
Masa bulan 12 tu memang teruk ada sehari dua je yang ok lain memang megidap.. symptom dia Rasa kem ...

Dah minum air kelapa muda tak...org kata air kelapa menyahkan toksin dlm badan dan mematikan ubat..

Dari segi sains/ kedoktoran  x pastila
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2022 09:25 AM From the mobile phone | Show all posts
uda replied at 18-1-2022 09:24 AM
Saya Alhamdulillah ok je. Ambil booster 10/12 lalu.
Seperti biasa, sakit lengan dan armpit. Demam  ...

Alhamdulillah...dulu ambil pfizer atau sinovac bg 1st dan 2nd dose yg dulu?

Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2022 09:31 AM | Show all posts
noor2 replied at 18-1-2022 09:25 AM
Alhamdulillah...dulu ambil pfizer atau sinovac bg 1st dan 2nd dose yg dulu?

Ketiga2 pfizer.
Masa 2nd dose: lepas aje injek, pedih ulu hati dan lengan terasa panas. Demam 2 hari.

Yang booster ni: Lengan hanya terasa sakit selapas 2-3 jam, perut taklah pedih sangat. Tapi I asyiklapar je lepas tu. Demam hanya 1 hari
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2022 09:33 AM | Show all posts
Alhamdulillah tubuh badan ok je.. lps booster pfizer ari tu.. dah kita cikgu kan..  apa nak dikata.. tak nak ler jd kluster pendidikan.
ada laa dedor skit2.. tp tak boleh diikutkan sgt. cuma kita stop minum kopi dulu. tak buat kerja berat nak bersenam bagai..

skrg ni ramai kwn2 cikgu   amik booster AZ. 2 jab sebelum ni depa ramai dpt sinovac.
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2022 09:34 AM | Show all posts
noor2 replied at 18-1-2022 09:24 AM
Dah minum air kelapa muda tak...org kata air kelapa menyahkan toksin dlm badan dan mematikan ubat. ...

Dah ambik.. ada 3 kali saya beli berbeza minggu.. bei yang sebijik2 tu.. tapi tulah kadang dia jadi kadang tak jadi saya pun pelik.. hanya mampu berdoa je lah..
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2022 09:42 AM From the mobile phone | Show all posts
uda replied at 18-1-2022 09:31 AM
Ketiga2 pfizer.
Masa 2nd dose: lepas aje injek, pedih ulu hati dan lengan terasa panas. Demam 2 ha ...

Biasa yg terima pfizer dari mula mmg x de kesan teruk....yg teruk bila berlainan jenis rasanya...
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2022 09:43 AM From the mobile phone | Show all posts
buragazz replied at 18-1-2022 09:34 AM
Dah ambik.. ada 3 kali saya beli berbeza minggu.. bei yang sebijik2 tu.. tapi tulah kadang dia jad ...

Cuba habatussauda pula..saya telan beberapa titik minyak habatussauda masa demam tu...setiap mlm
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2022 09:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Completed 3rd dose pfizer booster last week... takde demam takde sakit.... hanya mengantuk.. so tido je lah ubat nya....
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2022 09:48 AM | Show all posts
noor2 replied at 18-1-2022 09:43 AM
Cuba habatussauda pula..saya telan beberapa titik minyak habatussauda masa demam tu...setiap mlm

In Shaa Allah.. akan cuba pasni...
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2022 10:52 AM | Show all posts
Samerosie replied at 18-1-2022 05:22 AM
Oh dah masuk dah pencirit konspirashit merata ni.  Dia yg reply aku dulu, alu tak usik pun dia.  A ...

apa2 saje lah makcik oii
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2022 11:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Ramai yg sakit belakang or sakit pinggang lepas vaksin..Tak Tak masuk stastik sebab tak masuk sepital
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-7-2022 07:52 PM GMT+8 , Processed in 0.081604 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list