CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: JoyahMengayah

[Tempatan] 25 kes 'radang jantung' dikesan selepas terima vaksin. Awas yer bro sis!

  [Copy link]
Post time 17-1-2022 05:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 16-1-2022 08:18 PM
Kalau tanya orang memang mcm2 pendapat apapun terpulang pd uols.
Apapun keputusan yg diambil kena  ...

Saya dah ambik booster. Actually saya lambat vaccination sbb alahan banyak sgt. Vaccine pun under close monitoring. Empat hari lepas dah siap booster.. ambil sebagai usaha. Insya Allah, Allah Azzawajjalla pandang usaha kita. Lepas booster demam dan tgn sakit. Hari ni baru kebah.. kalau dah sampai ajal sbb booster redha jelah. Dalam family kami saya yg paling lewat vaksin dan booster. So far semuany masih bernafas lagi ada 50 org rasanya mungkin lebih hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 06:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Samerosie replied at 17-1-2022 04:32 PM
Iye betul.  From day 1 depa suruh ambil vaccine, kita tawakal dan reda. Pemerintah, mufti semua dah ...

Siapa fitnah siapa? Apa fitnahnya?
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 06:27 PM From the mobile phone | Show all posts
manzilla replied at 17-1-2022 06:00 PM
Siapa fitnah siapa? Apa fitnahnya?

Eh Kau ada buat fitnah ke itew?  Siapa makan cili dia la terasa pedas….khuenzzzzz.
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 07:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Samerosie replied at 17-1-2022 06:27 PM
Eh Kau ada buat fitnah ke itew?  Siapa makan cili dia la terasa pedas….khuenzzzzz.

Hmph! Siapa makan cili siapa makan cili. Setakat itu sajakah kemampuan seorang antuvaks yang amat proaktif?
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 08:05 PM From the mobile phone | Show all posts
buragazz replied at 17-1-2022 04:53 PM
In Shaa Allah... tapi klu lah kata lepas ni tetiba kene ambik dos ke4 aku bukan nak jadi antivax t ...

Buat bekam sis... amalkan black seedoil... sy doakan sis sembuh cepat dan sentiasa dipelihara allah swt.... dah... nx time jgn ambik dah... 4 ur own gud also... x lama dah kita ni...
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 08:11 PM From the mobile phone | Show all posts
manzilla replied at 17-1-2022 07:36 PM
Hmph! Siapa makan cili siapa makan cili. Setakat itu sajakah kemampuan seorang antuvaks yang amat  ...

Ok. I bg lain pulak.  siapa nak mengaku berak tengah jalan ye dok?  Khuenzzzz
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 09:00 PM From the mobile phone | Show all posts
arasham replied at 17-1-2022 05:03 PM
Saya dah ambik booster. Actually saya lambat vaccination sbb alahan banyak sgt. Vaccine pun under  ...

Vaksin yg berbeza ke atau sama saja?Skrg ni stock pfizer mcm dh takde sangat katanya ramai yg dapat AZ.

Untuk yg dapat vaksin sama je ok la lg yg campur ni risau tp ada terbaca ntah betul ke tidak katanya yg dos ketiga terasa sakit tu sbb tubuh dah takmampu hadap tu yg tetiba sakit katanya bukan sbb dos tu lebih kuat ke apa.
Ntahlaa ya ke tidak sbb yg bagitau tu satu dos pun belum.

Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 10:00 PM From the mobile phone | Show all posts
buragazz replied at 17-1-2022 04:08 PM
Ni yang aku hidap lepas ambik booster Pfizer tapi siapa yang boleh justify aku pulak ada kencing man ...

Moga encik buragazz dipermudahkan dan sembuh dari penyakit...tu sb elok kita buat med checkup dulu sblm menerima sebarang vaksin...

Baru2 ni kawan saya kena stroke tiba2...tapi saya x pasti dia lepas booster atau x....masih x dpt dgr sebarang berita lagi ttg nya sejak 2 hari lepas tiba2 kena serangan stroke...sebelum ni aktif je dia
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 10:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Samerosie replied at 17-1-2022 08:11 PM
Ok. I bg lain pulak.  siapa nak mengaku berak tengah jalan ye dok?  Khuenzzzz

Kalau kau boleh buktikan aku berak atas jalan, aku akan mengaku.
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 10:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 17-1-2022 09:00 PM
Vaksin yg berbeza ke atau sama saja?Skrg ni stock pfizer mcm dh takde sangat katanya ramai yg dapa ...

Sama, 3 doses pfizer..
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 10:48 PM | Show all posts
Suchi replied at 17-1-2022 09:00 PM
Vaksin yg berbeza ke atau sama saja?Skrg ni stock pfizer mcm dh takde sangat katanya ramai yg dapa ...

RM0 Lebih 23 juta suntikan vaksin telah diberi di Malaysia. Jangan pilih jenis vaksin, pilih nyawa anda. Vaksinasi selamatkan nyawa.

MKN @ 7 Ogos tahun lepas.
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 10:54 PM | Show all posts
noor2 replied at 17-1-2022 10:00 PM
Moga encik buragazz dipermudahkan dan sembuh dari penyakit...tu sb elok kita buat med checkup dulu ...

RM0 Vaksin tidak  mengandungi bahan yang membahayakan tubuh badan dan diiktiraf halal.

MKN @ 14 Julai tahun lepas. Namun hanya sekadar mimpi basah.
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 10:58 PM From the mobile phone | Show all posts
manzilla replied at 17-1-2022 10:54 PM
RM0 Vaksin tidak  mengandungi bahan yang membahayakan tubuh badan dan diiktiraf halal.

MKN @ 14 J ...

Ada eh mesej mcm tu...hehe...akak lupa
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2022 12:22 AM | Show all posts
Edited by pengecatbintang at 18-1-2022 12:27 AM
manzilla replied at 17-1-2022 10:48 PM
RM0 Lebih 23 juta suntikan vaksin telah diberi di Malaysia. Jangan pilih jenis vaksin, pilih nyawa ...

kah kah kah..

maso tue..

semua antuvaks melopong.. terngango mulut percayo bulat2 kek si penipu..

sampai ada ulama kuar statement harus beksin..

semuo teruja dan bersemangat ulur lengan...

sambil pikir dan perasan x kan kena kobid..

senyum panjang dio lah manusia paling selamat dr kobid lepas berjaya beksin

bgtau ini adalah ikhtiar sblm tawakal..

sambil mengutuk antivaks yg x nak pi cucuk..

dan kata antivaks akan kena kobid n kalo mati, kambus jer..

nasehat antivaks pasal AEFI ditolak mentah2 oleh antuvaks

--

sekarang da terbukti kena kencing..

nah.. sekarang tanggung ler akibatnya..

jgn lupa belek balik gambo aksi eksyen bergambo lepaih beksin..

sambil pegang poster bodo yg tulis I Am Vaccinated..

blajar tinggi2.. tapi kono tipu

kesian  




Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2022 12:29 AM | Show all posts
manzilla replied at 17-1-2022 10:28 PM
Kalau kau boleh buktikan aku berak atas jalan, aku akan mengaku.

jgn layan mokcik over ni
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2022 12:55 AM From the mobile phone | Show all posts
buragazz replied at 17-1-2022 04:08 PM
Ni yang aku hidap lepas ambik booster Pfizer tapi siapa yang boleh justify aku pulak ada kencing man ...

Kesiannya bro buragazz...
Nampaknya kesan vaksin lebih teruk dari penyakit covid tu sendiri
Sebenarnya sy baru sembuh dari covid..
6 hari jgk duk kt pkrc hospital permai
Utk makluman sy belum vaksin lg..satu dos pn blm...tapi alhamdulillah masa kena covid tu simptom yg sy alami cuma batuk2 je...deria rasa dan deria bau pn tak hilang...kt pusat kuarantin tu, ada yg dh amik booster...tp simptom yg dorg alami lbh teruk drpd sy...ada yg hilang deria rasa dan bau...ada yg sakit dada...so pada sy sbnrnya simptom covid ni bgantung pd antibodi kita..klu antibodi kita kuat...insyaAllah simptom tak teruk...jadi yg penting skrg, kita tingkatkn tahap antibodi kita...mcm sy, setiap hari sy amalkan minum madu, habbatussauda, minum rebusan cengkih dan lemon suam..
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2022 01:04 AM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias replied at 16-1-2022 10:54 AM
Ada ke istilah seksa mayat dalam islam kalau lambat kebumi? Harus di segerakan jer kan tak silap i ...

ikut yindu lagi la sis. dibakor kan aje mayat tu apa dia kisah seksa ke idok.
janji raungan acik tamil yg penting time funeral tu wajib kedengaran sekampung.
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2022 01:06 AM From the mobile phone | Show all posts
antuvaks ingat radang jantung ni sekadar ruam atau jerawat sajork ka? boleh mati tau dak.

konsep sains bukan kene percaya bulat2.
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2022 05:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Samerosie at 18-1-2022 05:41 AM
pengecatbintang replied at 18-1-2022 12:29 AM
jgn layan mokcik over ni


Oh dah masuk dah pencirit konspirashit merata ni.  Dia yg reply aku dulu, alu tak usik pun dia.  Aku reply je dia balik yg kau lak sibuk pehal.  Mooo mesti kau yg makan cili itu teras pedas kan?  Btw jgn over sgt dgn cirit merata thread dgn ntah apa2 org penyampah tau tak.
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2022 05:48 AM From the mobile phone | Show all posts
primarikey replied at 18-1-2022 12:55 AM
Kesiannya bro buragazz...
Nampaknya kesan vaksin lebih teruk dari penyakit covid tu sendiri
Sebena ...

Alhamdulillah antibodi awak kuat...mungkin sb awak mmg x de background penyakit....yg mati sb covid tu sb ada penyakit cth asma...darah tinggi..jantung..kencing manis...gemok pun termasuk.


Tapi.tu la...ttg vaksin ni yg sihat pun mati lepas cucuk.
Dan doktor serta kerajaan Malaysia akan cuba kaitkan yg mati sb vaksin ada penyakit jantung walaupun sblm ni x de pun...hmmm
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-7-2022 04:03 AM GMT+8 , Processed in 0.079561 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list