CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: JoyahMengayah

[Tempatan] 25 kes 'radang jantung' dikesan selepas terima vaksin. Awas yer bro sis!

  [Copy link]
Post time 16-1-2022 08:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by noor2 at 16-1-2022 08:38 PM
monreyes replied at 16-1-2022 07:54 PM
ada doc komen psl isu ni
then someone cnp kat twitter
n reply kwn dia lps vax balek umah tdo trus x  ...


Knp x masuk berita kes ni....kalau dah mcm ni mmg sah sb vaksin...kerajaan patut bg pampasan 500k
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2022 08:46 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 16-1-2022 09:53 AM
Hanya 25 sebab yang lain2 tu terus mati then family redho tak buat post mortem. Terutama Muslim. Sek ...

Report post mortem pun belum tentu memihak kepada keluarga si mati.semua dah dirancang rapi.
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2022 08:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 16-1-2022 08:18 PM
Kalau tanya orang memang mcm2 pendapat apapun terpulang pd uols.
Apapun keputusan yg diambil kena  ...

Terima kasih atas pandangan...
Itu la yg runsing tambah2 ttg anak2 ni. Tapi setakat ni pihak sekolah pun takde kacau apa.
Ai ingat tunggu lg beberapa bulan la kot. Nama diarg dah register dr bln 11 tapi masih belum dipanggil. Setakat ini tengok mak bapa saudara releks je lepas booster. Anak2 kawan pun elok je.
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2022 09:47 PM | Show all posts
slavehunter replied at 16-1-2022 02:12 PM
Thread ni bakalan sendu sebab masing2 tengah pujuk hati sendiri...."jangan la jadi kat aku".
Knowin ...

ataupun mmg sedang sakit skrg ni
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2022 09:48 PM | Show all posts
Belibis replied at 16-1-2022 08:46 PM
Report post mortem pun belum tentu memihak kepada keluarga si mati.semua dah dirancang rapi.

consent letter po kena sign sblm beksin..

mmg depa x kan kena punyalah
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 10:36 AM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 16-1-2022 08:37 PM
Knp x masuk berita kes ni....kalau dah mcm ni mmg sah sb vaksin...kerajaan patut bg pampasan 500k ...

Harapnya memang lah kes
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 10:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Samerosie replied at 15-1-2022 07:29 PM
Dalam artikel ni ada ke yg mati?  Ke sembuh lepas dia diagnosed?  Bukan apa sebab tak zabar nak tung ...

Masa untuk runs the mouth... Ramai yang mati sebab vaccines kita saja tidak tahu..depa tambah profession bahagian forensic pula...
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 03:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni aku.nak tanya la kan..yg  duk komen negatif pasal vaksin ni korg sebenonye dah vaksin ke belum? Kalau dah, 1 dos ke 2 dos ke 2 dos ke...
Harap jawab dgn jujurin ye
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 04:08 PM | Show all posts
Ni yang aku hidap lepas ambik booster Pfizer tapi siapa yang boleh justify aku pulak ada kencing manis dan darah tinggi klu mengadu pun korang rasa apa jawapan dia... tapi badan aku memang lunyai ni kejap2 sesak nafas, jantung laju.. naik tangga nak ke kantin pun mencungap macam nak putus nyawa..

BTW 1st and 2nd dose aku sinovac... memula aku tak perasan sebab sebelum ni aku ada masaalah paru2 berair tapi doktor Hospital ALor Gajah dah off Frusemide.. lepas aku booster 18/11 maka terjadi lah symptom ni memula aku ingat aku Gerd tapi bila buat scope takde conclusive evidence yg confirm aku gerd makin hari makin teruk seminggu mesti aku akan MC sehari atau dua sebab tak tahan..  
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 04:22 PM | Show all posts
buragazz replied at 17-1-2022 04:08 PM
Ni yang aku hidap lepas ambik booster Pfizer tapi siapa yang boleh justify aku pulak ada kencing man ...

aku nasihat ko rehat n cuti n MC sampai sebulan..

jgn buat aktiviti yg perlu kerah tenaga..

jgn main badminton, lari, naik tangga yg tinggi..

jgn pi kayuh beskal mcm shebby
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 04:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Xtau ler nk ckp.. bapak aku dh 3 dose elok pulak duk berjoging pagi2. Xde demam xde apa alhamdulillah. Ada yg tempat keje aku sedara dia Meninggal lepas 3 hari booster. Tak demam x apa tiba2 dh kaku atas kusi. Tak pasti kenapa. Dgn ini mari lah kita amalkan konsep redhaa.. semua org akan mati bila tiba masanya..
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 04:27 PM | Show all posts
Dwdrum replied at 17-1-2022 10:46 AM
Masa untuk runs the mouth... Ramai yang mati sebab vaccines kita saja tidak tahu..depa tambah prof ...

Kiranya kalau depa kerja all these professions, memang kaya dari bigpharma la kiranya kan hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 04:27 PM | Show all posts
pengecatbintang replied at 17-1-2022 04:22 PM
aku nasihat ko rehat n cuti n MC sampai sebulan..

jgn buat aktiviti yg perlu kerah tenaga..

Aku dah keje dah terpaksa sebab klu aku nak rehat pun kene ada justification by hospital yang aku ada miokarditis ni.. aku cam was2 yang diorang akan favor kepada aku memandangkan aku ada history of Hyprtension & Diabetis.. so aku tanggung aje la.. ni dah lepas sebulan lebih ada kurang sikit walau kadang dia ok kadang dia tak ok tapi boleh layan lagi.. kene pulak pakai mask everytime lagi la seksa nak jalan ke kereta pun mencungap.. 8/2 ni aku akan follow up aku akan try cerita pada doktor itu pun klu dia percaya la...
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 04:31 PM | Show all posts
lepas booster..elakkan buat aktiviti yang lasak2.. degup jantung akan laju nanti...even nampak sihat dan mmg xder sejarah penyakit (selalunya yang tak pernah buat fully medical checkup and ingat diri sihat) ...

kalau Dia nak panggil balik..takkan lewat or cepat even sesaat..
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 04:32 PM | Show all posts
Edited by Samerosie at 17-1-2022 04:35 PM
Jajabeans replied at 17-1-2022 04:22 PM
Xtau ler nk ckp.. bapak aku dh 3 dose elok pulak duk berjoging pagi2. Xde demam xde apa alhamdulilla ...

Iye betul.  From day 1 depa suruh ambil vaccine, kita tawakal dan reda. Pemerintah, mufti semua dah sebulat suara, kita akur. Kalau benda ni agenda dajal ke apa, itu atas bahu pemerintah mufti etc.  Mati itu pasti, cuma kita tak tau bila.  Kita nak elak pun dalam jamban pun kalau dah sampai masa kiok juga. Siapa nak ambil ambil siapa tak nak duk diam2. Part yg aku tak faham yg tolak vaksin tapi sanggup fitnah orang macam komen2 kat atas tu.  
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 04:42 PM | Show all posts
buragazz replied at 17-1-2022 04:27 PM
Aku dah keje dah terpaksa sebab klu aku nak rehat pun kene ada justification by hospital yang aku  ...

ko ajak officer HR ko pi jumpa doktor sekali..

ko pakio mask paras bawah idung..

kalo tutup sampai idung..

ko sedut balik kabon dioksida dr napas ko
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 04:47 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 04:53 PM | Show all posts
pengecatbintang replied at 17-1-2022 04:42 PM
ko ajak officer HR ko pi jumpa doktor sekali..

ko pakio mask paras bawah idung..

In Shaa Allah... tapi klu lah kata lepas ni tetiba kene ambik dos ke4 aku bukan nak jadi antivax tapi basic aku dah ambik which is 3 dose so aku tak kan ambik lagi dah... tak sanggup..
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 04:53 PM | Show all posts
Edited by pengecatbintang at 17-1-2022 05:28 PM

European Medical Commission Admits That COVID Jabs Destroy Your Immune System

bukan hanya AEFI spt Blood Clot n radang jantung sahaja - sakit ni cepat nampak n ketara
IMMUNE SYSTEM - macam2 problem in long term

17 Jan 2022







Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 04:55 PM | Show all posts
buragazz replied at 17-1-2022 04:53 PM
In Shaa Allah... tapi klu lah kata lepas ni tetiba kene ambik dos ke4 aku bukan nak jadi antivax t ...

aku nasihat ko DETOX
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-7-2022 07:28 PM GMT+8 , Processed in 6.643121 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list