CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
View: 8580|Reply: 223

[Tempatan] Ulang-Ulang Cucuk Booster Boleh Lemahkan Imuniti

  [Copy link]
Post time 12-1-2022 07:19 PM | Show all posts |Read mode
Edited by Lagubestbest at 12-1-2022 07:34 PM

Pakar di EMA beri amaran kepada pentadbir EU bahawa jika kerap cucuk booster, lain pula yang akan jadi. Sistem imun boleh terkesan secara negatif berbanding apa yang diharapkan.



Ulang cucuk penggalak setiap empat bulan sebenarnya akan melemahkan sistem imun, juga membuat orang jadi penat. Adalah dicadangkan biar sela masa yang lebih lama antara setiap booster, dan kalau boleh sekalikan dengan faktor musim sejuk di setiap kawasan, sama macam kaedah cucuk vaksin flu.

Buat masa sekarang, Israel akan cucuk booster ke-2 pada rakyatnya yang berumur 60 tahun dan ke atas. UK pula masih kata booster 1 masih efektif dan buat masa sekarang tiada keperluan cucuk booster ke-2.

Ketua negara sebaliknya disaran untuk cari kaedah untuk membawa rakyat keluar dari norma pandemik ke norma endemik.

sumber: https://themalaysianreserve.com/ ... aken-immune-system/

Comments

Salam. Boleh tolong edit thread? Sebab gambar tak keluar. Thanks  Post time 14-1-2022 12:53 AM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 12-1-2022 07:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Antuvakss klau boleh hari2 pun x kesah tadah lengan
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2022 07:56 PM From the mobile phone | Show all posts
tidak..menurut menteri passola.....
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2022 09:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Ini lah yang dinamakan VAIDS. Kann?
@pengecatbintang
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2022 10:03 AM | Show all posts
slavehunter replied at 13-1-2022 09:42 AM
Ini lah yang dinamakan VAIDS. Kann?
@pengecatbintang

YUP..

RASANYA BEGITU
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2022 10:09 AM | Show all posts
Ramai opismet mengadu sakit macam2 sekarang. Lepas berebut ambik booster.

Asyik mc jek..sakit kepala berterusan. Camne nak keje.
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2022 10:24 AM | Show all posts
Edited by pengecatbintang at 13-1-2022 10:35 AM

SOALAN YG PALING PENTING ADALAH..

KENAPA BELAKANGAN NI MAKIN BANYAK CREDIBLE ARTICLES YG PERTIKAI VAKSIN PLUS BOOSTER..

aku rasa global elite da mula dedahkan bhw vaksin n polisi gov setiap negara in handling kobid pandemik tu x betul, tipu n gagal ..

macam yg @tumpanglalu bgtau, mgkn KayJay sengaja palsukan status vax beliau dan kmdian terdedah..

ini selari dgn plan global elite..

ingat tak artikel yg @tumpanglalu tepek pasal satu hari nnt baru dunia akan sedar ttg penipuan beksin bila dah ramai yg mati..

bila da MULA ramai mati terutama individu2 terkenal spt semalam Shebbbi.. dan ramai lagi individu2 terkenal nnt..

akan timbul keraguan pada netizens dan mula persoal beksin tu terutama ramai mati asbab 2 atau 3 penyakit sahaja spt jantung, blood clot..

mati sakit lain x de..

ini cara global elite nak hint kat netizen bhw beksin tu puncanya bilamana :

1) mainly yg mati tu vaxxed

2) mainly yg mati tu sakit sama jer.. sama ada jantung or blood clot

selain tu frontliners ramai yg akan mati spt ask%r, p%lis, d@kt$r, n%rse

akibatnya netizens akan lawan g%men..

g%men lingkup..


so, one world military akan masuk setiap negara..

ini adalah proses yg makan masa bertahun tahun...

font merah di atas mgkn beyond 2026

Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2022 10:51 AM | Show all posts
Edited by pengecatbintang at 13-1-2022 11:50 AM
kyrana replied at 13-1-2022 10:09 AM
Ramai opismet mengadu sakit macam2 sekarang. Lepas berebut ambik booster.

Asyik mc jek..sakit kepal ...

aku rasa depa sengaja masukkan bekksin dlm badan sikit demi sikit iaitu dos1, dos2, booster dan seterusnya..

kalo bagi 1 dos yg powernya macam 3 dos..

ramai akan trus mati n AEFI dan program beksin x dapat sambutan..

mgkn depa sengaja target lepas sekian2 tempoh dan sekian2 dos baru majoriti vaxxed yg sebelum ni sihat x de sakit.. akan mula sakit

https://alexberenson.substack.co ... 83664416.1617172648

dari artikel di atas Jim Rickards Asymmetric Warfare Advisor kpd PENTAGON n CIA bgtau..

COVID Is Beginning To Fade. Now The Deadly Vax Side Effects Are Coming






Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 13-1-2022 10:57 AM From the mobile phone | Show all posts
pengecatbintang replied at 13-1-2022 10:03 AM
YUP..

RASANYA BEGITU

Awal awal lagi kita dah sound alarm. Jangan cakap Sis tak payung bagi tau.
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2022 10:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by slavehunter at 13-1-2022 11:00 AM
pengecatbintang replied at 13-1-2022 10:03 AM
YUP..

RASANYA BEGITU


Maybe pakar computer Forensic kita boleh tepek article berkenaan Vaids?
You ada tak article about Vaids?

@snazzydaisy
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2022 11:02 AM From the mobile phone | Show all posts
kyrana replied at 13-1-2022 10:09 AM
Ramai opismet mengadu sakit macam2 sekarang. Lepas berebut ambik booster.

Asyik mc jek..sakit kepal ...

Kalau tanya pakar kat Malaysia ni semua yang good2 dan indah2 belaka.
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2022 11:02 AM | Show all posts
Edited by pengecatbintang at 13-1-2022 11:05 AM
slavehunter replied at 13-1-2022 10:57 AM
Awal awal lagi kita dah sound alarm. Jangan cakap Sis tak payung bagi tau.
warning falls on deaf ears

head in the sand






Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2022 11:39 AM From the mobile phone | Show all posts
pengecatbintang replied at 13-1-2022 10:24 AM
SOALAN YG PALING PENTING ADALAH..

KENAPA BELAKANGAN NI MAKIN BANYAK CREDIBLE ARTICLES YG PERTIKAI V ...

Semalam berlegar surat untuk DG hisham dan KJ tak silap dari 113 doktor. Semua pasal aefi. Akhirnya tidak mahu selindung lagi. Korang tak jumpa lagi ke
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2022 11:49 AM | Show all posts
naina replied at 13-1-2022 11:39 AM
Semalam berlegar surat untuk DG hisham dan KJ tak silap dari 113 doktor. Semua pasal aefi. Akhirny ...

AISEY!

X JUMPA LER...

BERITA PANAS NI..

SATU DEMI SATU KEBENARAN AKAN TERSERLAH
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2022 11:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Bukan kah antivax kata vaccine works untuk masa yang lama sehingga ada yang linked dengan 5g dan jadi zombie kah? Awal 2 doses saja .. .. Sehingga ada flush away vaccine selepas cucuk.
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2022 11:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Dwdrum replied at 13-1-2022 11:49 AM
Bukan kah antivax kata vaccine works untuk masa yang lama sehingga ada yang linked dengan 5g dan jad ...

Kes ko dgn si kim.k pasal vaccine dah ada pemenangnya?

Kahkahkahkahkahkah
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 13-1-2022 11:52 AM From the mobile phone | Show all posts
stingerkitkat replied at 12-1-2022 07:50 PM
Kes ko dgn si kim.k pasal vaccine dah ada pemenangnya?

Kahkahkahkahkahkah

Perlu ada pemenang?... Covid vaccine bukan expertise aku
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2022 11:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Dwdrum replied at 13-1-2022 11:52 AM
Perlu ada pemenang?... Covid vaccine bukan expertise aku

Alaaa si kim.k iteww pun apa expertise yg dia ada?

Jack of all trades master of none....

Gebang aja berbuih buih....


Kahkahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2022 11:58 AM | Show all posts
udah2la 3 doses
cukup la
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2022 12:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Trit ni menakutkan ahkak
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

13-8-2022 05:27 AM GMT+8 , Processed in 0.101303 second(s), 28 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list