CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
1234Next
Return to list New
View: 9880|Reply: 69

Nabil Mahir Dukung Anak 'Macam Monyet Kena Belacan'?

  [Copy link]
Post time 12-1-2022 12:21 PM | Show all posts |Read mode
Perkongsian video 'baby dance dengan daddy bil' yang memaparkan Nabil Mahir, 33, suami kepada pelakon dan penyanyi Ayda Jebat, 29 sedang mendukung anak mereka, Ana Nayla yang berusia kurang 4 bulan sambil terkinja-kinja dan melompat telah mengundang kecaman netizen yang rata-rata risau tindakan itu akan memberikan kesan buruk kepada jantung dan otak bayi tersebut.


  



"kenapa macam monyet kena belacan je, gegaran kepala anak tu, bapak kurang ilmu ni". Itu antara komen netizen melihatkan gelagat Nabil, mungkin risau melihatkan kepala Ana Nayla yang bergoyang-goyang dan bergegar walaupun Nabil memegang kepala anaknya itu.


Mungkin Nabil dan Ayda boleh membaca perkongsian Dr Izzar yang juga suami kepada pelakon Ummi Nazeera di dalam majalah Pa & Ma berkenaan 'Shaken Baby Syndrome (SBS)' yang mana SBS ini merupakan kecederaan otak serius yang boleh terjadi disebabkan oleh menggoncang bayi secara agresif/melampau.


Ia menyebabkan sel-sel otak bayi musnah dan menghalang otak bayi dari menerima bekalan oksigen yang secukupnya. dan antara faktor terjadinya 'SBS' ini ialah kurangnya ilmu menjaga bayi (ibubapa baru), 'stress' dan depresi. -CARI



Foto : IG Ayda, Nabil. Zul Aida
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2022 12:31 PM | Show all posts
x bodoh x sah kapel terhanjeng ni...walaupun iollss meluat dengan deyollss tapi kesian kat baby tu..
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2022 12:32 PM | Show all posts
nampak mcm budak darjah 6 pegang baby
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2022 12:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Tolong la jasik matang.. Dah jadik mak bapak org kot.. Perangai terkinja kinja stop la
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2022 12:44 PM | Show all posts
meteorspeed replied at 12-1-2022 12:34 PM
Tolong la jasik matang.. Dah jadik mak bapak org kot.. Perangai terkinja kinja stop la

pernah ker dia matang?
hahahhahaa.... kejam tak soalan...
larikkkk......
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2022 12:45 PM | Show all posts
ingatkan bolehlah berubah jadi matang lepas ada anak nih... tapi makin hauk jer...
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2022 12:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Entah kenapa rasa kesian kat anak dia
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2022 12:51 PM | Show all posts
mohon hntr anak tu g rumah kebajikan
sbb mcm bahaya duk dgn mak ayah nya
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2022 12:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesian...
Pndai2 la kot jd apa2 kt ank xbsalah tu
#roadto10anak
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2022 01:00 PM | Show all posts
beta_carotene replied at 12-1-2022 12:51 PM
mohon hntr anak tu g rumah kebajikan
sbb mcm bahaya duk dgn mak ayah nya

silap2 JKM ketuk pintu rumah
record video dah ada sebagai bukti  
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2022 01:03 PM | Show all posts
tkpe nt anak tu jd mcm dia je
lantak dia ler...
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2022 01:05 PM | Show all posts
mcm terencat aku tgk...selfish betul terkinja2 igt kelaka laa tu...xtaulaa apasal rajin sgt nk up hal dua ekor ni....lupus terus pun xde sapa kesah.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2022 01:19 PM | Show all posts
kan aku da kata kaple ni mcm terencat je aku nengok lagi2 yg lakinya.. minik pun terpaksa layan ikut sbb laki kayo kan soploh keturunan mkn xabis. jauhh eh beza antara terencat dgn childish..
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2022 01:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Bapak baby ni ada ADHD ke… sangat hyper
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2022 01:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesian baby tu dpt bapak mcm beruk
Bertabahla nak.....
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2022 01:31 PM From the mobile phone | Show all posts
manusia lembammm
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2022 01:56 PM | Show all posts
ya ampun mmg kuat bergegar2. leher pun tak kuat lagi baby tu..
apala nak jadi, ni dinamakan membiak tanpa ilmu
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2022 02:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalo x readu jgn ler ade anak bergegar anak tu bolh effect ke otak x silap .. kang netz tegur mula la kata netz sibuk sma je la dgn bininya … kalo x nk kene kecam buat ig private post la bnde2 bodoh dimana kawan2 nye yg sokong full stop ….
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2022 02:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Stopid...8 tahun nanti, mohon baby ni google dan tgk balik... Memalukan...
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2022 02:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Bahaya goncang2 baby gitu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

19-5-2022 12:06 AM GMT+8 , Processed in 0.081511 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list