CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: CARI-MAL

"Kalau Boleh Hari Ni Bini Mati, Esok Nak Kahwin Lain Dah" - Rani Kulop

  [Copy link]
Post time 12-1-2022 01:47 PM From the mobile phone | Show all posts
shi_jewel replied at 12-1-2022 01:39 PM
Bila otak dok pikiaq nafsu bila nk celup... Cmtu la. Bodoh. Ke hulu ke hilir nangis sbb bini mati, a ...

Sian dia level bidah jah ko bagi. Bagi joyrepah cukup dah...
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2022 01:51 PM | Show all posts
KENYATAAN YANG PAHIT DARI AYAH LOP
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2022 01:52 PM From the mobile phone | Show all posts
hzln replied at 12-1-2022 01:47 PM
Sian dia level bidah jah ko bagi. Bagi joyrepah cukup dah...

Diorg secocok.. Anak2x diorg pun suka bidah
Seharusnya, kalau itu berlaku, baru netijen berhenti kecam. Bidah happy, dia pun happy...
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2022 02:11 PM | Show all posts
soeb sila terasa.. sendiri yg tak menahan gitew.. hahahaha  on point .. setuju dengan ayah
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2022 02:42 PM | Show all posts
saya setuju ayah....
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2022 03:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Cece1234 replied at 12-1-2022 02:03 AM
Bukan katanya f*** e**** ke?

Fiza elite???
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2022 03:36 PM | Show all posts
sad but true...
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2022 03:43 PM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 11-1-2022 04:38 PM
Truth hurts  i speku mmg si dia dah berkenan dkt someone masa arwah masih ada. Kalau x, xmgkin  ...

Dynas dah arwah ke? Aku ketinggalan keretapi..inalillah.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2022 03:53 PM From the mobile phone | Show all posts
ashilalat replied at 12-1-2022 03:43 PM
Dynas dah arwah ke? Aku ketinggalan keretapi..inalillah.

Bukan dynas tp
Founder kosmetik dynaz
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2022 04:20 PM | Show all posts
yang i pulak bila baca pasal dia ni tengah mengenali seseorang, terus kepala i kesian laa future wife nak ambik tanggungjawab jaga besarkan anak-anak tiri yang kecik-kecik tu..

eventho ada maid, berduit segala bagai, tak senang duduk juga yaa.. dah sah-sah kawen dengan laki berduit, arwah isteri pulak memang orang kenal.. memang orang keliling tunggu nak hit the jackpot je lah kalau silap langkah..

unless dia jadi singa pijak kepala kenakan orang dulu sebelum orang kenakan dia..

Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2022 04:31 PM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 12-1-2022 03:53 PM
Bukan dynas tp
Founder kosmetik dynaz

Ooo..tak kenal. Tekejut ingat dynas dah arwah.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2022 05:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Setuju!!
Naik menyampah pulak bila tiap2 hari mcm2 page kat fb tu dok cerita pasal artis baru kematian bini dok sebut pasal kahwin
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2022 06:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by mirandanicky1 at 12-1-2022 06:12 PM
anony-mous replied at 12-1-2022 03:46 AM
Cuba tgk latest post sheols. She tag zizan razak. Bukan she kot bakalan ganti tmpt sarah. Ewah ziz ...


Cubaan untuk cover line je tu. Jijang cover line unt kawan2 rasanya. Tgk komen jijang kat ig shoeb yg gambar tunjuk kopi badang dan ada  botol kicap tu. Jijang tanya aunty mcamana? F  dah tutup komen kat gambar dia yg ada komen2 psl dia dan shoeb. Lps arwah mninggal kan F ada buat satu post pjg unt shoeb. I faham kesedihan u Ib bla bla bla..tp dia dah delete atau archive post tu.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2022 06:27 PM From the mobile phone | Show all posts
mirandanicky1 replied at 12-1-2022 06:11 PM
Cubaan untuk cover line je tu. Jijang cover line unt kawan2 rasanya. Tgk komen jijang kat ig shoeb ...

Ada yg sempat screenshot x? Mesti ramai xperasan sbb semua focus berita arwah jah. Kalau dari apa yg u cerita if F siap post “i paham kesedihan u bagai” , sah la dari arwah hidup mmg soeb dah ada org lain like tekaan i. Sapa yg mcm ni, kahwin less than a year, x mungkin baru kenal. Mesti dari arwah ada dah berkenal kenalan. Kita tgk next step
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2022 09:59 PM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 12-1-2022 03:53 PM
Bukan dynas tp
Founder kosmetik dynaz

Aiol ingtkn Dynaz Mokhtar.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2022 10:03 PM From the mobile phone | Show all posts
innocentsangat replied at 12-1-2022 11:24 AM
Muka pulak sompek sompek

Habislah hancur smua ni hahahaha, pstu muka mcm pintu kna tumbuk plak, lagilah lawak gila.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2022 10:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Setujukkkkkk sgt!!
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2022 11:08 PM From the mobile phone | Show all posts
bettyboops replied at 12-1-2022 04:20 PM
yang i pulak bila baca pasal dia ni tengah mengenali seseorang, terus kepala i kesian laa future wif ...


Imagine ye kalau family arwah duduk sekali ngan mak shamira ni ngan anak2 4 orang..eii xde privacy nya..kaya2 shamira Tu pun bukan rumah style ada wings Ada butler Ada house keeper jaga a-z rumah tu, and masing2 cuma jumpa time makan je..pikir panjang la sapa2 nak kawen ngan dia ni.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2022 11:29 PM | Show all posts
muka kertas komot! bongok tau admin page abam rani nieeee, buat iols tergelak berdekah2
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2022 11:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Kisah ayah kawan aku. Masa kami umur belasan2 tahun pernah sembang, andai mak/ayah mati dulu ko rasa spouse yg tinggal tu akan kawin lagi tak? Kawan aku kata, aku rasa kalu mak aku mati dulu, ayah aku takkan kawin lain, sbb ayah aku jenis senyap, serius, mcm x minat dah dgn pompuan2 ni, mak aku lak jenis huha2, suka bersosial bercampur orang (tipikal acik2 puspanita haha), jadi aku rasa kalu ayah aku mati dulu, mak aku mmg akan kawen semula lah.
Fast forward ke usia kami 30an, sudah tertulis mak dia yg pergi dulu, kanser. Bapaknya dah pencen, anak2 dah besar, dah ada kehidupan sendiri, masing2 duduk jauh2 belaka. Faktor sunyi takde teman agak besar ya bagi org2 tua yg kematian pasangan hidup. Tak sampai setahun lepas maknya meninggal, ayahnya kawin lain, anak2 yg uruskan majlis kawin. Ayahnya pengetua pencen, berjodoh dgn kaunselor sekolah, umur2 lebih kurang juga, 50an. Aku tanya kawan aku, apa perasaan anak2 bila ayah kawin lagi, kawan aku kata diaorang happy saja, janji ayah diaorang happy, ada teman nak sembang, nak gi mana2. Mungkin juga sbb ayahnya kawin dgn org yg sama2 tua, so kawin bkn sbb napsu sgt, mak baru itu pula ada duit sendiri, kawin dgn bapak dia bkn sbb nak mengikis org tua makan hasil pencen. In the end, semua happy2 saja.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-6-2022 07:02 PM GMT+8 , Processed in 1.674944 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list