CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 6572|Reply: 33

Istiqamah Berhijab Itu Sukar, Shasha Abdul Aziz Perlahan-Lahan Dilihat Tayang Rambut

[Copy link]
Post time 4-1-2022 05:55 PM | Show all posts |Read mode
Belum pun sampai 4 bulan sejak diberitakan mula berhijab, selebriti dan usahawan Sasha Abdul Aziz melalui hantaran-hantaran terkini di laman instagram miliknya mula kelihatan membuka tudungnya sedikit demi sedikit. Daripada memakai turban yang menampakkan anak rambut, terkini dia kelihatan hanya memakai skarf yang menampakkan bahagian depan rambutnya.

"slow slow boleh perbaiki semula cara menutup aurat, insyaAllah. Nak stiqomah memang susah sebab hati berbolak balik. take time and tengok balik masa u start decide untuk tutup aurat", itu antara komen netizen yang dapat dibaca sebelum laman instagramnya di'private'kan, mungkin untuk memadam komen-komen keterlaluan.


Foto : Instagram Shasha Abdul Aziz

Foto : Instagram Sasha Abdul Aziz


Sasha sebelum ini mengejutkan netizen apabila tiba-tiba sahaja mengenakan hijab kira-kira tiga bulan lepas namun tidak dapat memberikan jawapan untuk menjelaskan mengenai penghijrahannya itu.






"Yang Sha tahu, Allah sayang kita semua. Hidayah milik Allah. Keep on making doa, don't give up tau", katanya yang turut menerima ucapan tahniah daripada Ustaz Ebit Liew untuk penghijrahannya itu.


Sasha Abdul Aziz berkahwin dengan warga Korea dan dikurniakan seorang cahaya mata perempuan dan terkini jika dilihat melalui salah satu foto yang dikongsinya dan jawapan yang diberikan untuk komen yang mengatakan dia sedang berbadan dua, dia kelihatannya bakal menimang seorang lagi cahaya mata.


Foto : Media Hiburan, Hijabista



They said i'm too sexy.
im too wild.


They said i don't have maruah,
i tak malu.


They said i will masuk neraka.
They said suami i masuk neraka.
they said kesian mak bapak ada anak camni.


they said this they said that.


Me, reciting quran almost everyday since september 8th.


I learned that 'Hanya Dia yang boleh masukkan kiter ke syurga ataupun neraka dan bukan manusia yang tentukan'


Being too sexy doesn't mean you are wild forever. -CARI







Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2022 06:53 PM | Show all posts
Warga Korea????
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2022 08:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku pun terjebak percaya dia berubah jadi muslimah sbb aku percaya hidayah tu milik Allah. Tapi bila dia jadi balik mcm ni, jgn salahkan hidayah. Sebenarnya dia blm bersedia sepenuhnya tapi stended laaa mesti nak jual agama demi sesuap nasik kannn...bisnes dia jual bengkung, jadi kena la jual agama dan maruah
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2022 10:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Pakai tudung sebab jual tudung?? Kalau jual spender,perlu ke berspender kulu kilir??[em:22:]
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2022 02:09 AM | Show all posts
Brsedialah dgn komen2 polis aurat ummah Mulayu Meleis.
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2022 06:17 AM From the mobile phone | Show all posts
solarlunar: Warga Korea????


Haha.. Dia puas laa justify laki dia warga kanada sekali wartawan cari bagi kerakyatan korea terus.. [em:3:]
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2022 06:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by AKAZ85 at 5-1-2022 06:24 AM

Dia ni orang paham je asal sebelum ni seksi nak mati tup2 berkelubung pulak dengan drastik.. Tapi orang ramai persoalkan masa baru 2 3 hari start berkelubung dah buat video penghijrahan laa, dapat hidayah beria2 menangis bagai tu.. Patut ko xperlu buat video meratap sayu tu sebab orang tau je MO founder2 ni kalau nak buat marketing mesti kena create 1 benda gempak.. Ini bercerita macam beria laaa nak berubahnye.. Last2 semua dah nak terbang balik dah
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2022 08:18 AM | Show all posts
iols dh pandang sinis bila dia baru beberapa hari pakai tudung dh buat content pasal hijrah dan hidayah milik Allah bagai... mcm dh boleh predict akan sebegini..tp time tu iols mcm malas nk tunjukkan hati hitam iols dgn harapan dia buktikan i salah..

Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2022 08:30 AM | Show all posts

bukan singaporean ke??
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2022 08:34 AM | Show all posts
SedihPedih replied at 5-1-2022 08:18 AM
iols dh pandang sinis bila dia baru beberapa hari pakai tudung dh buat content pasal hijrah dan hida ...

hati aku warna hitam sebab dari dulu aku tak caya tentang penghijrahan dia ni cara drastik

lepas ni buat aksi sedih lagi minta simpati. rakyat malaysia kan cepat pemaaf
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2022 09:47 AM | Show all posts
Edited by babelina at 5-1-2022 09:48 AM

maafkan aku.. masa mula2 tu pn aku mmg x caya sgt.. sbb aku rasa dia nk up kn bisnes dia.. btl pula jangkaan aku.. ala2 sudah la.. beriya btl.. dulu dia nie ex ank rj negeri banjir baru2 nie ye..
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2022 09:54 AM | Show all posts
apa yg aku perasan, ramai artis berhijrah selepas pemergian siti sarah
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2022 10:09 AM | Show all posts

Bukan. Heols Canadian.
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2022 10:11 AM | Show all posts
Menjawab lah kau Sasha. Nak sangat drastic hari tu kan
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2022 10:11 AM | Show all posts
dia pakai tudung sbb rambut da botak
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2022 10:29 AM | Show all posts
meksha meksha...kemain hari tu masa memula bertudung duk story pasal hijrah segala...sudahnya kelaut jugakkkkk
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2022 10:51 AM | Show all posts
terkejut gak tiba2 dia bertudung. terus meols follow dia balik. rupanya marketing. btw dia freehair dulu pon cun gak laaa
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2022 10:54 AM | Show all posts
munafikkkk hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2022 11:11 AM | Show all posts
there you goes..

from beginning lagi orang percaya tak percaya dia ni berhijrah..

be yourself je lah dek Sha.. fanatik n pemuja you ramai.. semua idolize-kan you.. you pakai or tak pakai baju/tudung pon diorang tetap puji.. apa motip you bertudung sebenarnya? nak ramaikan follower bertudung? or sebab founder product competitor pon bertudung?
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2022 12:36 PM | Show all posts
tu psl bl pkai tudung dok diam xyah nk jd setajah sgt
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

18-5-2022 02:22 PM GMT+8 , Processed in 0.086467 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list