CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: tatod

Kondominium Dari Lima Ke Satu Bintang Penangan Luahan Farah Lee!

  [Copy link]
Post time 8-1-2022 05:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Say no to racist je...x kira lah ur bangsa or kaum or dimn ko berada pun...baru harmoni Malaysia ni...
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2022 12:37 PM | Show all posts
I juz nak cakap dalam kita mengata orang racist kita pun jadi racist juga. Hakak bukan tak pernah kena kejadian macam ni tp i pilih untuk let it go. Perkara perkauman ni sangat sensitif kita cakap hal kecil pun boleh spark jadi gaduh dan benci. So, dalam hal ni i sll rasa tak rugi kalau kita lupakan je dan jangan layan. I kalau tak suka tempat sesuatu kaum i juz ignore je dan pilih utk tak ke tempat tu.

Dan dalam hal accomodation ni, kalau hakak kat tempat farah mmg malu bawak ramai2 duduk tumpang kondo orang. Sewa je homestay banyak je yang landed house murah2 dan affordable, 10 van boleh masuk dalam pagar kalau muat tak payah nak ngadap muka guard. Kondo mewah ni kalau kita nak pegi relax2 bolehla tp tak sesuai kalau utk orang ramai dan byk barang.

tapi dia pun dah buat report polis so okayla tu, dah kenapa nak timbulkan isu dalam IG mcm akak cakp isu racism ni kita tak payahla nak join sekali pak menteri dan politician. 3R (race, religion, royal) ni mmg favourite politician BN PN.
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 08:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Rasis di mana2
Tapi bila komen kat fb mcm M tu rasis sgt
Konon2 bangsa dia paling open
Pdhal dia yg cingcongcingcong tiap masa

Serbu je kondo jenis camni
Mesti boleh jumpa mcm2 dlm tu
Tapi tu lah kan, nama pun condo C...
Jgn harap pulis senang2 nak masuk
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 11:31 AM | Show all posts
Naatasha replied at 5-1-2022 08:42 PM
I rasa i cuma bernasib baik dekat Penang Island ni. Colleagues i semua cina, namun mmg baik semua. K ...

ajar la hokkien hehe
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 05:25 PM From the mobile phone | Show all posts
pinksarah replied at 4-1-2022 02:14 PM
maybe owner rumah tu tak expect yg dtg nak duduk situ smpi 10 org!

gila la farah lee ni..

Apartment i kat KL ni yang bukan high end pun ada same policy. Ada je rumah buat as homestay and airbnb, tapi tak boleh bagi sewa pada org lebih had jugak.

Kalau normal resident pun tak boleh masuk 10 orang, why guests nak sumbat sampai 10 org. Kereta pun 1 rumah satu parking. Kalau ada visitor, kereta visitor tu 3 hari je max boleh park dalam. Lebih dari tu park luar la. Kalau kena pecah tanggung sendiri, again ni bukan hotel.

Cara si Farah lee explain ni nampak sgt dia tak biasa dgn polisi2 condo. Elok la mengadap pulak JMB racist di penang so double spicy la kesnya.

Bab mandi kolam kondo tu, anyone can be bitter. Kat rumah iolls pun visitor tak boleh mandi pool, resident je boleh. Alasan, pool bukan besar pun. Kalau pelawat mai weekend, satu rumah dah berapa ramai guests, then hilang la peluang owner utk guna facilities yg depa bayar.

Guest ramai ramai ni, nak enjoy holiday, sila la pi hotel yang merata rata, jangan buat apartment/condo macam hotel.... konsepnya. Resident bayar management fee every month mahal mahal utk maintain facilities ni, bukan utk sponsor org yang cheapskate, nak rasa dok hotel tapi tak mau check in hotel.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2022 12:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by fefeeling at 12-1-2022 12:35 PM

Rindu zaman sekolah, buat kawan dgn dak2 laki melayu & india kelas blakang yg samseng2 supaya kau tak kena buli.. pastu kapel dgn budak cina hensem2 ada yg jenis suka melayu.. leh la fefeeling TVB drama pukul 6 kt tv 3suku tume tu hero cina hensem belaka kelas buat baik dgn budak2 laki yg jenis pakai songkok kaki surau supaya time exam kau senang dpt jawapan utk doa hafazan.. pastu kawan dgn budak cina pompuan lak utk mudahkan paham buat jln kira matematik.. zaman skang menyampah asyik nak petik racism je, kesian kat orang yg tak bercampur bangsa lain masa zaman sekolah macam tak bergaul dgn bangsa lain pastu ajar anak keturunan supaya benci bangsa lain apoo??
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2022 03:46 PM | Show all posts
inilah bila stay condo, beli harga ratu ribu tapi tak ada hak sendiri.
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2022 07:36 PM | Show all posts
bukannasigoreng replied at 13-1-2022 03:46 PM
inilah bila stay condo, beli harga ratu ribu tapi tak ada hak sendiri.

kondo farah stay ni tak main la rega ratus ribu.. hat ni rege juta! hari tu ada pemaju nak tambak area laut situ pun depa riuh rendah dah... hihihi...
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2022 01:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Gila rasis.
Kdg2 menyampah dgn puak 1 tu
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2022 03:26 PM From the mobile phone | Show all posts
CikDaNdeLi0n replied at 6-1-2022 04:14 PM
Ai nk ot nih. Kwn ai ms praktikum dolu dpt supervisor kaum c..kawkaw kena bambu..siap supervisor tuh ...

I ada pengalaman dgn org c ni. I praktikum di penang. Supervisor i c perempuan. Tp oklah tak rasis kott. Sbb dia bagi i A-  hahaha. Mana i tahu? I kelebet dia punya kertas result dalam sampul bergam tu. Result tu sbnrnya utk dikirim kpd pensyarah kita.
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2022 03:28 PM From the mobile phone | Show all posts
fefeeling replied at 12-1-2022 12:30 PM
Rindu zaman sekolah, buat kawan dgn dak2 laki melayu & india kelas blakang yg samseng2 supaya kau ta ...

Wahhh frens for benefits ke chhuolss. Curlassss
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

18-5-2022 03:06 PM GMT+8 , Processed in 0.178491 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list