CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: tatod

Kondominium Dari Lima Ke Satu Bintang Penangan Luahan Farah Lee!

  [Copy link]
Post time 5-1-2022 04:14 PM | Show all posts
pichee replied at 5-1-2022 11:17 AM
Teruknye die kne...kesian juga..

Klu btl nk marah3 sbb ddk 1 umh ramai2...apa hak community tutup a ...

style pprt..management boleh sampaikan complain to owner tapi takde hak nak tutup air bagai..penuh ngan karen kot..
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2022 04:24 PM From the mobile phone | Show all posts
becir replied at 5-1-2022 04:14 PM
style pprt..management boleh sampaikan complain to owner tapi takde hak nak tutup air bagai..penuh ...

Dahlah racis perangai pprt, bapak lah kaum ni
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2022 04:28 PM | Show all posts
chikumanis replied at 4-1-2022 01:33 PM
ai duduk kondo and neighbours satu floor majo chinese. semua baik² belaka. siap dapat angpow lagi b ...

ai duduk penang. so ai boleh verify betapa kiasunya perangai sesetengah cina penang
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2022 04:33 PM | Show all posts
elecom replied at 4-1-2022 04:22 PM
aku ada condo kat penang, buat rumah singgah bila pi sana..mmg jiran2 aku ada yg racist..selalu aku  ...

kawan ai olls ni wajah mamak kari tapi fluent la bahasa cina sebab sekolah cina. kondo dia duduk tu mostly chinese. hari tu family in law dia mai rumah. cina kat situ mengumpat family kawan ai ni tapi kawan ai tenang2 je la malas layan. ada sekali ni pulak, pi kedai runcit cina. dia pi beli teloq so dia pilih2 la teloq yang elok. cina kerja kedai tu sumpah seranah dia. yang hat ni dia panas lah sebab mencerca dia. lepas bayaq harga teloq, dia sound setepek dalam bahasa cina tapi ai pun tak ingat apa dialognya.
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2022 08:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by purplelilac at 5-1-2022 08:25 PM

Tak tau nak komen apa sbb condo i pon x bg org luar masuk suka2. Student/ awang hitam x blh sewa sini. Visitor yg nak parking kereta overnight kene caj RM20 semalam huhu. Bg i ni bkn racist ni more to privacy.
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2022 08:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by purplelilac at 5-1-2022 08:32 PM
rashiman replied at 4-1-2022 03:37 PM
ada limit ke untuk penghuni setiap unit kondo..


Ada sis, satu bilik 2 org je means kalau uma ada 3 bilik org yg btl duduk dlm rumah tu hanya 6 org hehe.
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2022 08:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Naatasha at 5-1-2022 08:43 PM

I rasa i cuma bernasib baik dekat Penang Island ni. Colleagues i semua cina, namun mmg baik semua. Kalau makan kat luar, cari kedai halal. Kalau mereka nak makan sama2 pun, kdg2 i tolak sbb tentulah kalau ada i mereka terpaksa makan di kedai melayu. Tapi mereka nak juga makan dgn i.

Selama bergaul dgn dorang ni, i boleh la faham Hokkien. Sekali masuk lift kat rumah, ada cina aunty dgn ank perempuan cakap2 pasal i. Pstu i senyum kat aunty, aunty cakap dia bagitau anak dia kaki i cantik, i pakai skinny jeans + skechers masa tu

Uncle kedai runcit kat office kitorang, kalau cny mesti pegi bangkok bercuti. Nt balik mai dia akan bagi i coklat. Tp kawan i cina tu x dpt pulak, mybe sbb kawan i ah so sikit, i lebih muda so dia bagi kat i jeles kawan i tu. Pernah rumah ada semut. I nk pegi beli ubat semut tapi uncle cakap ubat kedai ni tak kuat. Esok pagi2 dia pegi belikan kat market cina, ubt yg lebih bagus.

I dtg Penang sorang2 je dulu. I tak risau apa2 sbb ada kawan2 kat ofis yg jaga i dari single sampai dah kawin. Contoh tak risau kena tipu beli kereta, tak risau masa nak masuk rumah sewa baru, tak risau owner rumah tak nak refund deposit rumah sewa..

Paling manis, raya dapat duit raya, cny dpt angpao + bonus. Kata kawan i, u raya dua kali wooooo itulah pengalaman manis i di sini

Tapi cerita farah lee ni kan, yg satu pihak tutup air rumah org, yg satu pihak bg bad review kat google. Hurm. Katanya review kat google tu boleh   jejaskn nilai hartanah. Betul meh??
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2022 08:59 PM | Show all posts
lor..pelik la komen2...org yg jadi mangsa pulak kena kecam
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2022 10:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Cari homestay je la kalau sengkek sngt. Takyah condo bagai. Ke penang takde homestay? Sume dah airbnb je skang haha
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2022 04:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Ai nk ot nih. Kwn ai ms praktikum dolu dpt supervisor kaum c..kawkaw kena bambu..siap supervisor tuh bleh ckp u malay ah will never b like us c..n bg gred atas pagar kat kwn ai tuh. Biler kwn ai report pd coordinator theyols, coordinator tuh ckp kalau nk buat bantahan ok jer tp theyols kena repeat praktikum.
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2022 01:47 PM | Show all posts
Macam mane aku kurang berkenan perangai dia, aku tetap sokong farah dalam kes nie. community bukit bersatu, kita pun kena bersatu la bila org kita dilayan mcm nie. nie tgk ramai jugak org kita kecam si farah nie. lepas tu merempan bila geng bukit ambik hak kita
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2022 03:28 PM From the mobile phone | Show all posts
For the first time rempanan farah mendapat sokongan iols.cina2 ni mmg takleh kasi muka chuols.walopon ex iols dulu cina namun iols setuju je berlambak perangai babi gini
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2022 04:07 PM | Show all posts
Wahhhh bukan setakat kiasu di atas jalan ye P ni.
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2022 04:12 PM | Show all posts
Duriand24 replied at 7-1-2022 03:28 PM
For the first time rempanan farah mendapat sokongan iols.cina2 ni mmg takleh kasi muka chuols.walopo ...

i dulu penah kena dlm lift nak naik condo ada twins ni dlm umur2 4-5 thn camtu tegur i, kemain keletah n comel lagi bercakap..i layan jela..tp mak they all mak ai, i senyum kat dia, maknya siap buat muka ketat lagi, apahal ntah..padahal anak2 dia yg tegur i dulu.lepas2 tu bila terserempak mmg i jeling je, ingat dia sorang je boleh racist? gitu..
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2022 04:34 PM | Show all posts
kondo ni mmg berlagak lagak ya org dia ya... sampai malas aku nak pi QB tu sbb penuh penduduk kondo area tu ja yg melepak sana... apa yang bangga ngan kondo tu tak tau la... depa rasa bitter kot sbb bayaq management fee mahai2 sekali ramai convert rumah jadi homestay.. bukan bangsa kita ja, tapi depa pun sama...  by the way, kawasan tu mmg sesak, jem and serabut.. hilang resort feeling...
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2022 07:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Seram ye kena tackle benda rasis macam ni. Especially kat tempat keja. Salute la sapa yang boleh tahan. Kalau iol x kosser dah nak stress otak, iol blah je kalau org tak suka. Tak kuat semangat sikit hal macam ni.
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2022 09:05 PM From the mobile phone | Show all posts
becir replied at 7-1-2022 04:12 PM
i dulu penah kena dlm lift nak naik condo ada twins ni dlm umur2 4-5 thn camtu tegur i, kemain kel ...

Mmg patut chuols buat gitu. Kalo iols pun mmg x bg muka. Byk cNtik. Dah la menumpang nak kaduk naik junjung lak.
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2022 11:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Mewah kondo ni mcm mewah dlm cita penthouse tu ke
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2022 11:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Apa yang resident situ buat memang melampau sikit bagi I. Tapi kita tak tengok keadaan masa geng farah romlee ni masa baru sampai kat kondo tu. Bila dah 10 orang mesti penuh lobi dengan beg dan barang diorang. Dengan suara bising bercakap lagi.

I pernah duduk high rise condo ni. Kebanyakan  visitors datang bila guna facilities memang berkecah la kawasan swimming pool tu. Belum kira residents bawak kawan luar guna gym lepas tu conquer gym equipment. Tapi I xdela pegi report dekat management. I fikir diorang datang sekejap je. Benda kecik x perlu nak besarkan. Lagi satu, setiap visitors memang wajib kena daftar kalau nak masuk. Atas sebab security. Kalau ada kes pecah rumah ke apa management jugak nak menjawab dengan residents.

Macam kes farah romlee ni, kalau dah tempat tu menyusahkan, hari kedua pegi la check in hotel. Yang nak bertekak hari2 kenapa. Memang dia ni sejenis kepala batu kot. Kalau I memang takde masa nak layan rudeness kiasu people ni. Banyak lagi benda lain nak buat daripada bertekak lepas tu up kat ig biar netizen pegi kecam.
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2022 11:38 PM From the mobile phone | Show all posts
sianlah si parah. rata2 komen suro pi cek in hotel je. aduiiii nk tgu org biashe2 kena kot bru netizen bekap.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

18-5-2022 02:42 PM GMT+8 , Processed in 0.441576 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list