CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: tatod

Kondominium Dari Lima Ke Satu Bintang Penangan Luahan Farah Lee!

  [Copy link]
Post time 4-1-2022 10:24 AM | Show all posts
kondo di penang nie mmg ummah teraniaya nie perangai mendiva, nak privasi la apa la....ntah2 jadi makmal kat rumah
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2022 11:15 AM | Show all posts
tensic~ replied at 4-1-2022 09:05 AM
Bukan ke dia cakap mak kawan dia tu, ketua hakim pun mak kawan dia pernah marah.. bukan mak kawan  ...

oh ya? iolls salah baca maybe.. sori to farah lee
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2022 11:37 AM | Show all posts
Heydidle replied at 3-1-2022 07:27 PM
production cheap2 kot ni
save budget

tu la..masa mula2 baca pasal kiasu racist tu macam eh ye ke.. lepas tu bila dia kata 10 orang nak masuk satu unit..aku mcm hmm.. takyah cina racist, aku pun x suka.
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2022 12:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Farah Ramli, dah bawak sampai 10 orang satu unit. Nampak sangat tak pernah duduk kondo. Dah kenapa lelaki perempuan satu kondo?
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2022 12:58 PM | Show all posts
mamichik replied at 4-1-2022 08:33 AM
same here..

satu lagi siap mention mak kawan dia yg owner rumah tu ketua hakim..bila selidik2 rupa ...

hakim mahkamah tinggi tapi dah pencen

Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2022 01:33 PM | Show all posts
ai duduk kondo and neighbours satu floor majo chinese. semua baik² belaka. siap dapat angpow lagi bila CNY. lepas tu jiran sebelah n depan siap minta tolong kalau akses kad tertinggal masa nak lepak pool. parking plak usah cakap lah, 1kondo 2lot tapi kekadang ada je sedekah 1lot kalau jiran 1floor bawa family datang lepak. tp tulah..sini are Petaling, jadi mostly ok..no racist or kiasu..
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2022 02:14 PM | Show all posts
melinda_kerr replied at 4-1-2022 01:48 AM
Baru tahuke pulau tu mcm tu… lagi satu hati2 lah bawak keter jgn kau terhon depa ke apa. Mampus nan ...

maybe owner rumah tu tak expect yg dtg nak duduk situ smpi 10 org!

gila la farah lee ni..

klu nak feeling entitled gi duduk hotel la..

ingat penduduk situ kenal ke ko sapa

farah lee ni i tau nama je, klu lalu tepi i pon haram tak kenal..

org kenal dia pon sbb janda si ally iskandar tu je..
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2022 02:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols tak rasa berkaitan rasis. Biasa penghuni kondo2 kat sini mmg anti kediaman depa jadi homestay. Tapi mmg agak keterlaluan lah depa punya tindakan tu.

Apartment iols yg marhaen ni pun tak dibenarnya awang hitam, myanmar, vietnam dan indo menyewa secara beramai2. Dulu pernah ada; yg awang itam tu siap bercium dalam lif, yg vietnam pulak bergaduh sampai tikam menikam. Tapi homestay tu ttp la ada cuma tak banyak jer.
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2022 02:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by aysia19 at 4-1-2022 02:54 PM

finally.. i feel u farah.. iols baru stay airbnb straits garden jelutong 2 minggu lepas. tapi takde la steruk dia kena. nak check in payah bebenor nak lepas guard. padahal self check in je, amik kunci sendiri kat postbox. family iols drop i sorg kat lobby utk amik kunci sbb situ takleh parking. then guard suruh isi borang.. ok la isi borg, scan mysejahtera. guard tanya bape org, i ckp 5 org. dia suruh 5 org semua keluar scan mysejahtera pastu sorg2 kena kuar kan ic dia nak snap gambar. gilaaa. iols dah la ada budak2. leceh betul. padahal dlm mysejahtera dah letak semua nama scan skali. hangin betul iols dgn kereneh kiasu org2 cina penang. faham la covid, mcm la kita tak pernah stay airbnb. only kiasu penang je treat mcm tu.
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2022 03:17 PM From the mobile phone | Show all posts
NazRysha replied at 4-1-2022 12:58 PM
hakim mahkamah tinggi tapi dah pencen

Sape mak kawan dia tu? Mantan je pun…
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2022 03:37 PM | Show all posts
cm_vungtau replied at 4-1-2022 12:00 PM
Farah Ramli, dah bawak sampai 10 orang satu unit. Nampak sangat tak pernah duduk kondo. Dah kenapa l ...



ada limit ke untuk penghuni setiap unit kondo..
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2022 04:22 PM | Show all posts
aku ada condo kat penang, buat rumah singgah bila pi sana..mmg jiran2 aku ada yg racist..selalu aku kena pandang dr atas sampai bawah dlm lif bila bwk luggage masa datang...aku tenung la balik diorang lps tu aku sound dlm whatsapp group penduduk...diam x berkutik x ada siapa reply
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2022 04:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia angkut anak dia Kan? Besar ke kondonya byk bilik sampai nak sumbat 10 orang? Why why
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2022 04:38 PM | Show all posts
aysia19 replied at 4-1-2022 06:53 AM
finally.. i feel u farah.. iols baru stay airbnb straits garden jelutong 2 minggu lepas. tapi takde  ...

u lain..

dia ni demanded nak dedua van letak dkt visitor's carpark

visitor's carpark mana boleh park lama2

sebab tu dia disuruh park van kt luar..

yg i nampak, farah lee ni cheapo..

dah tau ramai, go stay dkt hotel je la dah van kata byk brg2 mahal..

gigih juga nak duduk tmpt free, then expect org2 kt situ bg free pass kt dia la..

klu betul sgt citer dia ni, kenapa tak de apa2 tindakan dr polis?


Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2022 04:42 PM | Show all posts
elecom replied at 4-1-2022 08:22 AM
aku ada condo kat penang, buat rumah singgah bila pi sana..mmg jiran2 aku ada yg racist..selalu aku  ...

yg ni bagus..

depa tak kenal tu siapa owner..

mentang2 usung luggage terus tenung ye..


Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2022 06:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Babinya cina . Klau i, bakar je kondo tu kasi mampos puak2 racist kiasu ni. Harap2 terbakar in short time la condo ni. Amin. Atau runtuh menyembah tanah sekali dgn isi2 dlm tu
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2022 07:03 PM From the mobile phone | Show all posts
cm_vungtau replied at 3-1-2022 11:46 PM
Anak ai sekolah international school tapi majoriti cina. Tiap2 tahun diorang celebrate Chinese new y ...

BN memerintah tak kena pijak ke
Mana datang kaum rasis ni? Berpuluh tahun duduk Malaysia pun masih rasis, kerajaan gagal pupuk perpaduan kahhh
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2022 07:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Tp kondo tu dapat 1 rating pun ada impact ke? Silap2 puak2 tu lg suka sbb org tak datang dah
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2022 04:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Himpit2 tiga org satu bilik ke?

Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2022 11:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Teruknye die kne...kesian juga..

Klu btl nk marah3 sbb ddk 1 umh ramai2...apa hak community tutup air...xnk bukak pintu...eh pelik btl..ni kondo ke hostel yg ada curfew...

Klu nk bising2, nnt marah la owner..mrh guest apa yg dpt....

Teruk btl community sini...dgn polis pn nk buat besar kepala...

Apa2 x puas hati nnt masuk je la dlm AGM...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

16-5-2022 07:49 PM GMT+8 , Processed in 0.179618 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list