CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 8821|Reply: 90

Kondominium Dari Lima Ke Satu Bintang Penangan Luahan Farah Lee!

  [Copy link]
Post time 3-1-2022 10:44 AM | Show all posts |Read mode
Personaliti media sosial, Farah Lee awalnya enggan ambil pusing mengenai layanan buruk berbaur perkauman yang diterima sepanjang lima hari menginap di Putra Marine Resort Condo di Pulau Pinang.




Kredit foto: IG




Bagaimanapun, keadaan menjadi semakin tidak terkawal sehingga membabitkan polis menyebabkan Farah kemudian berkongsi pengalamannya di Instagram.

"erkongsian isu ini adalah bagi menyelar sifat perkauman, diskriminasi, pencabulan hak dan gangguan buruk berkenaan, bukannya terhadap individu tertentu.

"Tak semua orang rasis, tapi memang ada yang rasis. Dan di kawasan ini memang ramai yang terlalu rasis dan kiasu," kongsinya.




  



  



Farah bagaimanapun menegaskan, dia tidak mengaitkan sikap itu pada mana-mana negeri mahupun bangsa. Namun, berasa sedih kerana berhadapan situasi sedemikian di negara sendiri.


Wanita itu juga menjelaskan perkongsian yang dibuat bukan bermaksud untuk mencetuskan isu perkauman, tetapi hanya menceritakan realiti yang dihadapinya ketika menginap di salah sebuah kediaman di kondominium berkenaan.




  



  



  



Hasil perkongsian itu menyebabkan laman Facebook kondominium berkenaan diserang dengan komen negatif.


Malah, penilaian lima bintang yang diterima sebelum ini turun mendadak ke satu bintang selepas Farah mula mendedahkan pengalaman buruk itu sejak lima hari lalu.







Menjunam terus reputasi hotel itu! - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2022 11:24 AM | Show all posts
rasis n kiasu gila
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2022 11:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Hehehe 2 tahun aku duduk penang tu. belah island
Takat kekiasuan dan racism memang iol hadap lagi tinggi dari kl selangor.


Pastu kata kita racist. kih3.
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2022 11:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Tu pentingnya jati diri, ni melayu kejap nak jadi kpop, kejap nak jadi pak arab, kejap nak jadi bollywood, patut berprinsip kau hal kau aku hal aku cam tulah, sebab tu aku tak percaya ada parti politik tak rasis UTK semua konon, British dah lama tau sebab tu masa nak merdeka kena ada gabungan tiga parti utama kaum baru dia bagi merdeka
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2022 11:38 AM | Show all posts
rasisnya.. padanlah kena attack dgn nerakazen. u gooo faraaaahh
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2022 11:41 AM | Show all posts
"Tak semua orang rasis, tapi memang ada yang rasis. Dan di kawasan ini memang ramai yang terlalu rasis dan kiasu,"

ckp jela bangsa 1 tu mmg kebanyakan rasis..tmbh2 di kwsn majoriti yg puak dia..ni fakta
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2022 11:48 AM | Show all posts
i penah rasa rasis camni gak masa industrial training. masa gathering tak boleh p sbb dieorg serve babi. pastu tinggalkan i kat ofis semua kaum die p site visit. bile pensyarah datang, kata supervisor tu ngadu aku malas. tak bawa mane2 pon review die utk pointer aku cume kene tegur dgn pensyarah. aku iyekan demi kemashalatan ummah.
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2022 12:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols ni taklee minat sangat farah lee ni sbb sheols suka merempan. Tapi iols tompang marah baca komplen sheols. As a non-malay iols rasa mmg tak patutlh layanan community PMR tu, totally rubbish nye attitude. Mesti jenis entitled tinggal kat condo. Deyols fefeeling dah bayar mahal pastu fikir cam bazir duit deyols je share condo with some mutts yg coming from nowhere nak berhomestay bahgai. Check2 team farah takdelah homestay pun. Karen sungguh perangai
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2022 12:07 PM | Show all posts
tempat tu condo kan
biasa je kalau jmb bangang camtu
ada je tempat lain tak kasi student or awang hitam duk situ
tutup air and halau keluar tu melampau la
hopefully they make police report
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2022 12:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Kat penang tak pelik lah kaum yg satu ni mendonia....nanti kondo dia runtuh kita pakat tepuk je....tak payah lah nak kesian ....
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2022 12:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Jap TT ni condo ke resort ke hotel?
Hotel mana ada jmb
Cerita TT ni jumble up terms...choyyy
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2022 12:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Duduk condo 5 star pun perangai cina bukit.
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2022 01:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Ala dasar noreen betul la puak ni… orang tak hadap tempat ko tu la. Boloh punya olang
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2022 01:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Normabaru at 4-1-2022 10:50 AM

Btw kaka rasa si FL ni abuse her influence..ko kata dh involved polis..hujung2 minta tlg netz utk kecam..mentang2 isu ni melayu sensitif tp ko pon Nama nk ber Lee bagai..padahal totok melayu ape cer..

Fyi owner la kena complaint to JMB and bawa ke COB utk tindakan..ko as guest..ko nk report n Saman sivil jela..xpyh nk bg viral pon

Sekarang ni ko sendiri mendatangkan kegentaran org awam ko Tau x FL?

Sama je ko main sentiment rasis siap hasut tu kat socmed..
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2022 02:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku cadang polis g la ambush situ. Rasa fishy plak stok cina bukit kaya2 kt situ. Ntah supplier dadah pun ada
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2022 03:14 PM | Show all posts
Memang majoriti komuniti kondo tu anti airbnb la kot.. takde kaitan dgn islam pun.
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2022 03:51 PM | Show all posts
Lagubestbest replied at 3-1-2022 03:14 PM
Memang majoriti komuniti kondo tu anti airbnb la kot.. takde kaitan dgn islam pun.

maybe kondo tu exclusive kot... ataupun kondo yang mewah gitu..
lepas tu bawak masuk 2 van sampai 10 orang sure la kecoh...
kondo exclusive lepas tu bawa perangai hauk, pprt haruslah kena kecam kannn...
lps tu da dia nak buat polis report kenapa???
tak paham ler....
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2022 04:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Sure ke Malaysians stay situ? Ke totok from mainland n sg?
Tapi kaum ni yg Malaysian pun haram perangai. Mmg benci melayu. Ntah apa kena brainwash kat sjkc toh
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2022 04:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Anyway... farah masih nak ber 'Lee' lagi ke lps ni kekekee
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2022 05:42 PM | Show all posts
kalau aku jadik parah li tu aku sewa je dok hotel lain ..satu rumah nak bersempit sampai 10 org..apo?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Forum Hot Topic



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

18-5-2022 01:41 PM GMT+8 , Processed in 0.092486 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list