CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: limesherbet

Hotel berhantu di Genting (2019)

[Copy link]
Post time 9-1-2022 09:38 PM From the mobile phone | Show all posts
dekmieDandy replied at 7-1-2022 12:45 PM
hehehe, awal-awal siap dulu, zaman 2019 jugak abang aku (imam) pernah kena jemput dengan pengurusan  ...

Deme kena kaco camne?
Iols nak tau ni sbb iols mmg suka pegi genting.. tak pernah pi hotel ni lagi.. nampak mcm best..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-1-2022 07:27 AM From the mobile phone | Show all posts
tengah karang..inshaaAllah harini post hehe maaf uol
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2022 08:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Lamanya mengarang

Len kali karang dlu baru post, ini tajuk gempaq lebih
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-1-2022 06:21 PM | Show all posts
Edited by limesherbet at 10-1-2022 10:01 PM

Part 1 (Ogos 2019)
(permulaan gangguan, tahap gangguan mild berbanding gangguan seterusnya, berlaku within 15 minit setelah masuk bilik, gangguan seterusnya berlaku waktu malam)


kali ni pergi genting pilih untuk bermalam di hotel ni sebab kedudukan nya yang tinggi dari aras laut berbanding lain. selama ni hanya dengar orang cerita pengalaman misteri di genting..pergi tanpa fikir yg sendiri akan alami nya. hotel nya so so je pada i..bilik pun biase je..buffet breakfast with a view nya best daripada  bilik. the only nice thing about the room.....view nya. harga masatu rm380 semalam. hotel ni bertentangan dengan hotel yg paling puaka di genting....kalau bilik tak menghadap hillview memang akan nampak lah hotel puaka dan buruk itu(tapi skarang dah cat ye....last week sis pergi genting day trip..bila ntah mereka cat..jadi tak nampak seram dah lah hotel puaka tu)

back to the story...
kami pun sampai lah di hotel dengan riang ria nya. ramai org tengah check in, agaknya sebab hotel baru(baru ke refurbished je?? tak ingat dah). untuk pergi ke bilik kami agak leceh, kena naik lift, lepas tu cross bridge untuk pergi ke wing bertentangan, lepas tu naik lift lagi di wing ni utk ke bilik kami. agak sunyi juga terasa di wing walaupun nampak org. garden nya di bridge sangat welcoming & cantik. masa naik lift pertama ade lagi satu kapel hub wife selain kami. dalam lift kami semua pun senyap kecuali husband..selain dia yg bunyi hanya lah lift bila bukak tutup & bunyi ting bila sampai ke floor yg ditujui.

Sampai je bilik di wing lagi satu yg hillview, bilik di tingkat XX.i bukak baca bismillah bagi salam...benda pertama yg kami buat adalah bukak sliding door tengok view. wow cantik bangets. nampak lah kabus berkepuk² menutupi bukit & kabus sgt banyak sampai masuk balcony. yang bunyi hanya lah angin wooooo weuuuu....sejuk. aman damai...tapi ada air of sadness.

lepas tu kami terjun atas katil, dua dua duduk mengadap TV. saye capai remote bukak TV...volume I set kan ke 20 lebih. memang mcm tu pun di rumah dah biasa bila bukak TV, set volume dulu takut terkuat. kami sembang, gelak-gelak, sembang nak buat apa nanti, pukul brapa keluar, komen pasal hotel dsb. suami tak focus kat TV...dia focus sembang, tengok i, tengok HP dia. masa kami tengah ketawa² (suami busy tengok hp dia) ...

TIBA-TIBA..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2022 07:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Tiba tiba apa..cepat tt update
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2022 10:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Aduh si TT ni hilang lagi! Aku baru nak panaskan enjin
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 09:33 AM | Show all posts
Tinot7 replied at 9-1-2022 01:38 PM
Deme kena kaco camne?
Iols nak tau ni sbb iols mmg suka pegi genting.. tak pernah pi hotel ni lagi ...

family kitaorang okay je, just malam tu susah sikit nak tido sebab angin kuat, pintu dia asik bergegar je

time pegi tu hotel tu dah siap, tapi ada minor works sikit-sikit

yang kena kacau tu staff and construction workers kat sana

katanya nampak jelas dan nyata kakpon tu, even ada yg kena 'sentuh'
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-1-2022 10:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Rockafella at 18-3-2022 11:28 PM

TIBA-TIBA


Volume TV jadi sangat kuat! I pusingkan kepala dari sedang memandang suami ke arah TV, terkejut dengan bunyi kuat TV sambil cepat-cepat capai remote yang sentiasa ada atas katil, 12 inci away depan paha I (I duduk bersila atas katil) untuk cepat-cepat perlahankan volume. Kuat sangat sampai tak tahan telinga. Bila tekan butang minus, mata seperti biasa lihat TV untuk lihat nombor volume menurun di TV. Alangkah terkejutnya apabila nampak volume berada di 40 lebih. Eh? Tadi kan letak 20+.

Sambil tekan untuk turunkan nombor, dahi berkerut berfikir macam mana volume naik sendiri?? Soalannya siapa yang increase volume TV kalau bukan kami berdua yang buat?

Beritahu suami, dia tak terkejut. Mungkin sebab bukan dia yang witness. Dia kata 'sure ke tak ni??' dan brushed it off, continue main handphone. I masih terfikir seorang-seorang macam mana boleh jadi macam tu? TV ni rosak ke? Macam mana eh? Tak pernah pula tengok volume naik sendiri seumur hidup. Pelik, rasa pelik tapi tak fikir langsung hantu ganggu ke apa.

Tiada jawapan, maka  I lupakan kejadian peli itu. Kejadian yang berlaku pada malam hari yang sama semasa tidur nanti mengesahkan yang kejadian TV ni mesti hantu ni yang kacau juga.

TO BE CONTINUED... PART 2

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-1-2022 10:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by limesherbet at 11-1-2022 10:45 AM

tower kami duduk. ni view yg i snapped dari kedudukan hotel puaka ***** court yg skarang dah cat putih baru itu.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 04:20 PM | Show all posts
bilo nk smbung ni tt...setia menunggu
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 07:59 PM From the mobile phone | Show all posts
dekmieDandy replied at 11-1-2022 09:33 AM
family kitaorang okay je, just malam tu susah sikit nak tido sebab angin kuat, pintu dia asik berg ...

Eh seramnya.. tak jadi dok sini la kalau mcm tuh..
Iols dah le verangan nak pegi theme park baru tuh.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2022 08:50 AM | Show all posts
Tinot7 replied at 11-1-2022 11:59 AM
Eh seramnya.. tak jadi dok sini la kalau mcm tuh..
Iols dah le verangan nak pegi theme park baru t ...

kalau nak gi theme park boleh stay kat theme park hotel, situ pun ok, view pun cantik

ion ni dia style apartment, lagi ramai boleh duduk satu bilik
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2022 01:28 PM | Show all posts
alaaa...dah bukak kopok sambil nak baca xde lak
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2022 02:02 PM From the mobile phone | Show all posts
dekmieDandy replied at 12-1-2022 08:50 AM
kalau nak gi theme park boleh stay kat theme park hotel, situ pun ok, view pun cantik

ion ni dia  ...

Mmg kena plan dok kat hotel theme park lerr.. iols dah le suka genting.. kisah amber court nih pun baru tau.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-1-2022 02:29 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 12-1-2022 01:28 PM
alaaa...dah bukak kopok sambil nak baca xde lak

jap na..to be continued...part 2
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2022 02:35 PM | Show all posts
Tinot7 replied at 12-1-2022 06:02 AM
Mmg kena plan dok kat hotel theme park lerr.. iols dah le suka genting.. kisah amber court nih pun ...

ooo jauh la hotel ion dengan theme park ni, ion ni belah-belah amber court tu

theme park dekat sebelah first world je
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2022 05:37 AM From the mobile phone | Show all posts
dekmieDandy replied at 12-1-2022 02:35 PM
ooo jauh la hotel ion dengan theme park ni, ion ni belah-belah amber court tu

theme park dekat se ...

Oh ye ke? Iols dok bayangkan sumer nih dekat2 jahh.. iols tau area first world dgn theme park tuh.. amber court ni pun tak tau sgt kat mana..
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2022 12:35 PM | Show all posts
sedap sedap baca kena tunggu pulak sambungan. ni betul betul antuuuu
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 09:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Mananyeeeeee
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 11:45 AM | Show all posts
Alaaa... macam lama pulak menunggu..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

20-5-2022 08:54 AM GMT+8 , Processed in 0.294083 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list