CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 2501|Reply: 22

Dua Hari Lahir, Bayi Kak KM Dah Tumbuh Gigi

[Copy link]
Post time 31-12-2021 11:43 AM | Show all posts |Read mode
Selepas usahawan, Liana Rosli selamat melahirkan anak keempatnya minggu lalu, puteri yang diberi nama Cinta Carissa itu menjadi perhatian kerana dikatakan sudah pun mempunyai gigi.


Bukan sahaja dipuji kerana kecomelannya sebelum ini, namun video yang dikongsi Liana atau sinonim disapa sebagai Kak KM di Instagram yang merakam bentuk gigi dan gusi anaknya yang baru berusia dua hari ketika itu menjadi buah mulut.


Foto: IG






Malah hantaran tersebut sudah pun menerima lebih 120,000 tontonan  bersama komen pengikut yang turut berkongsikan pengalaman masing-masing.


Serentak dengan itu, Kak KM meluahkan rasa syukur dengan anugerah yang dikurniakan.




  



  



“Alhamdulillah anak mama bawak tuah. Hari kedua dah tumbuh gigi,” tulisnya ringkas.


Cinta Carissa dilahirkan secara normal dengan berat 3.80kg.




  



  



Untuk rekod selain Cinta, Liana dan suaminya Razman Ramli juga dikurniakan dua anak perempuan serta seorang lelaki iaitu Nabila Razman, 18, Fariz Razman, 14 dan Rania Razman yang berusia 11 tahun.-CARI


Sumber: Media Hiburan
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 31-12-2021 12:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Memalukan org dayak sggh.. kangkang kiyap ksnkang kiyap
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2021 12:13 PM | Show all posts
dia ni dayak ke?
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2021 12:34 PM From the mobile phone | Show all posts
mamajawie: dia ni dayak ke?



Bukann dayaklaa tp org utan
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2021 01:11 PM From the mobile phone | Show all posts
3.8kg normal kauuu
Tapi dia ni nampak happy je kan
Masa mengandung selalu happy2, holiday, gathering dengan family and kawan2, lepastu suka buat makan2. Hidup dia memang happy lah kan tengah ada duit, senang...beranak pun senang. Suami pun baik je..lepastu suka tengok juga dia berpantang betol ikut tradisi. Keluar hospital relax berkain batik naik kereta mewah. Takda pun orang sorong2..
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2021 02:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Gigih bertiktok..

Habis filter dgn org blkg sume kena tempias..

Nway zaman semua tgk rupa nowadays mmg jual ubat ketek la ubat pek la mmg la kaya..MLS nk Komen istidraj ni..

Btw part ank tu klu blh jgn la kata ank ni bertuah indirectly ank lain tu xde tuah ke cmne..lain la klu ni satu je ank ko..ntah2 ni in future ada cabaran dia..kita xtahu..plus ko dh byk Kali beranak kot..so mmg la ko kena pantang beriya..Kang bentan blk followers tahu malu pula.hehe

Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2021 02:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Kawan Dulu bersalin baby die memang dah tumbuh Gigi. Pakar cakap sebenarnya risiko bila newborn Ada gigi natal teeth sebab akar dia lemah mungkin gugur Dan tertelan, kaang ganggu breastfeeding malah Ada risiko cedera lidah bila baby tergigit
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2021 02:32 PM | Show all posts
geli aku bc yg komen ckp mcm "anak dara"
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 31-12-2021 03:01 PM | Show all posts
Muka anak beranak ni sama je. Sepesen.
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2021 03:07 PM From the mobile phone | Show all posts
buapakperut replied at 31-12-2021 02:26 PM
Kawan Dulu bersalin baby die memang dah tumbuh Gigi. Pakar cakap sebenarnya risiko bila newborn Ada  ...

mmg neonatal teeth la ni
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2021 03:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Igt kan tumbuh tetek tadi.... Takat tumbuh gigi tu beshe je la
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2021 03:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Bby i smpi skang xde gigi hahaha.
Tp seram jgk tgu die punye gigi kuar
Xde gigi pn dah melecet menyusu.

Congratulations kk km..
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2021 03:29 PM From the mobile phone | Show all posts
opie5662 replied at 31-12-2021 03:13 PM
Igt kan tumbuh tetek tadi.... Takat tumbuh gigi tu beshe je la

Hahahaahahahaha
Adoiiii
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2021 03:56 PM | Show all posts
buapakperut replied at 31-12-2021 02:26 PM
Kawan Dulu bersalin baby die memang dah tumbuh Gigi. Pakar cakap sebenarnya risiko bila newborn Ada  ...

aritu ada baca kat fb anak dia meninggal sbb tumbuh gigi..
mcm terlampau sakit..
aku tak baca habis la tapi berita tu..
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2021 04:24 PM | Show all posts
smp terjungking kaki nk selak2 kain apehal
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2021 05:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Banyak je kes baby lahir ada gigi. Takde kaitan dgn bertuah ke apa.
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 31-12-2021 06:57 PM From the mobile phone | Show all posts
betul.nmpk la happy family
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2021 07:07 PM From the mobile phone | Show all posts
awanysss replied at 31-12-2021 03:56 PM
aritu ada baca kat fb anak dia meninggal sbb tumbuh gigi..
mcm terlampau sakit..
aku tak baca habi ...

I pn bace
Die kate bby die anak istimewa.
Bby die tumbuh gigi atas dgn gigi geraham skaligus

Menyebabkn die jadi sakit sgt.
Tu la die menangis gile2 smpi bawak ke otak.
( if i remember correctly)

Bby syurga. Bru dua bulan..
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2021 08:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Hidup dia happy2. Bonding kuat ngan family anak2 adik beradik.. suka nengok.. tapi acik2 kat social media pulakk sakit hati 24 jam ngutuk
bagai. Tak suka unfollow je
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2021 09:13 PM From the mobile phone | Show all posts
buapakperut: Kawan Dulu bersalin baby die m ...


Anak iols yg sulong dh ada gigi masa lahir pastu dlm pantang tu gak kena bawak jumpa doktor pakar pergigian kat hospital.

Kalau tak silap gigi tu luruh rasanya tp iols tak igt kat mana gigi tu jatuh huhu ke tertelan.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

13-8-2022 06:01 AM GMT+8 , Processed in 0.089478 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list