CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
12
Return to list New
Author: yebit157

Siapa yang duduk rumah bertingkat, normal ke benda ni?

[Copy link]
Post time 13-1-2022 02:27 PM | Show all posts
Edited by fifie_olin at 13-1-2022 02:30 PM

biasa sgt tu..
aku bkn la tggl rmh betingkek2
just dulu penah stay 1 mlm kat hotel kat kuantan
mlm aku x leh tdo
'benda' kat tgkt atas bz nau2..
dok tolak besen berair kekdahnya..berulang2 kalidlm hati dok kata...x penat ke depa ni
hissk mmg bz tol la bunyi nya
org kata jin
ada betoi ka
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 03:53 PM | Show all posts
akak sekarang duk rumah bertingkat... bunyi2 tu normal lah kot bagi kita orang ... dah malas nak ambil port... hari hari berbunyi.. tak kira pagi petang siang malam... kejap seret kerusi, kejap main guli, kejap lumba lari, kejap bergusti.. lantak korang la... janji tak kacau kita kat  bawah... masih boleh tolerate.. akak anggap aje lah family kat atas tu ada anak kecik yang hyper..
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 01:00 PM | Show all posts
aku dh berpuluh tahun duk rumah bertingkat, bunyi seret perabot, bertukang tu biasa ( sebelah kanan rumah aku tinggal uncle cina & anak dia, jarang ada rumah sebulan sekali kot balik, rumah belah kiri kosong )
lagi satu bunyi bergerak mcm tikus atas bumbung, dia bukan atas bumbung dlm ruang kosong kt bumbung tu, kan kita boleh naik atas bumbung ikut ceiling..check2 rupanya ada musang pandan, tp cuak jugak la, sebab bunyi selalu waktu malam..tp lama2 dah biasa..
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 04:07 PM From the mobile phone | Show all posts
aku duduk rumah kampung beratap ajiya (material macam zink) selalu ada bunyi2 macam org baling batu kecik. pastu bunyi macam ada benda gerak2 kat batu berpasir (tempat parking basikal) . Selain musang, aku suspect entah apa2 binatang pun bermaharajalela malam2 masa kita tidur
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2022 08:46 PM From the mobile phone | Show all posts
TravellingBear replied at 19-1-2022 04:07 PM
aku duduk rumah kampung beratap ajiya (material macam zink) selalu ada bunyi2 macam org baling batu  ...

Tupaiii nakal ...
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2022 12:37 PM | Show all posts
Normal kot. ai bertahun-tahun duduk rumah bertingkat, dah pindah 3 kali. memang kadang2 ada bunyi2 ni.

Rumah A - rumah flat, unit paling atas. 2-3 pagi dengar orang tumbuk sambal. husnuzon je diorang niaga nasi lemak kot.

Rumah B - Apartment. Rumah atas ada orang la. kadang macam bunyi pin jatuh atas lantai pun boleh dengar. start 10.30pm onwards, dengar berdentam dentum kat atas. Husnuzon dia bersenam kot malam2. Kadang2 dengar mcm orang ke kucing ke lari-lari, husnuzon mungkin dia main kejar2 dengan kucing. Pernah dengar bunyi guli bergolek2, kucing dia main koooottttt....

Rumah C - unit atas ai kosong, atas dia lagi ada orang. malam2 dengar je berdentam dentum macam pintu terhempas. Gaduh laki bini kot. sometimes apartment ni macam tak soundproof sangat.  
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2022 09:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Dulu aku penah tinggal kat flat 4 tingkat kat penang,aku duk tingkat 2. Aku mula2 tu duk sorang-sorang,keje kt site,balik tu mmg penatla. Tp org atas tu dok la heret itu ini,main lompat2 so aku kt bawah ni mmg menyampah dgn jiran atas tu. Ada satu hari tu aku saje jelah naik atas,nak 'berkenalan' dgn jiran tu. Baru nk ketuk pintu,jiran sebelah tu tny aku cari sape sebab rumah tu dah bertahun-tahun takde org masuk. Alamak. Sejak tu aku tido jelah mcm biasa lantak pi lah ko nak buat apa
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2022 11:25 PM | Show all posts
Aku pernah join kazen aku stay kat Pangsapuri Damai yang banjir baru2 ni dekat Sek25 Shah Alam tu. Sebelum ni dia cerita yang orang atas suka sgt alihkan perabot, lompat2 lah and so on. Aku kata xda orang kot dekat atas tu? Dia kata, ada. Kekadang terjumpa juga dekat lift. Then waktu jam 1 pagi kami masih belum tidur, then tetiba orang rumah atas melesung batu pula pepagi buta. Nah, kau dengar tu? Macam luar biasa pula dia siap melesung pagi ni, kazen aku cakap. Aku yang banyak dengar dan baca cerita hantu ni pun seram. Ye lah, pagi kot melesung. Sesuatu sangat. Tapi cerita tu sampai situ je lah. Lepas tu kitaorang husnuzon ja. Memang dia nak buat nasi goreng kot memalam.
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2022 10:27 AM | Show all posts
menda tu bukan kat rumah atas/bawah atau kiri/kanan.. menda tu bunyik dari dlm rumah kita sendiri.
inlaws ada yg boleh sense/merasa/nampak, sheols dtg stay kat apmt iols, then dia tegur siapa yg kat menumbuk lesung selang 3-5ptg, 8-10mlm.. sheols check dan nampak sesuatu mmg ada menghuni dan menumbuk lesung kat dapur apmnt iols. sheols cuba communicate dgn menda tu tapi menda tu xtujukkan muka dan terus je menumbuk lesung ... xdpt nak buat apa menda tu masih bunyi sampailah iols jual apartment tu last year .... serramm ..
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2022 08:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Rumah iols selalu ja dengar org main guli,berlari tak kira masa tapi orang atas ni memang ada anak tapi taklah kecik anaknya..hmmm cuma nak cita rumah arwah tok dulu memang tak kira masa ada dengar tapak kaki jalan mundar mandir, tok kata tu penjaga rumah tapi sepanjang duduk situ masa kecik takpernah la nampak...
Cuma iols masa kecik nakal bila dengar je bunyi org jalan tu akan berlari naik atas nak tengok siapa kat atas tapi memang tak pernah nampak apa2. Rumah iols skrg kondo rumah arwah tok dulu rumah 2 tingkat
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2022 12:41 PM | Show all posts
kaka dok rumah  tingkat jer
tp part main guli, golf, petik suis tu dah mmg biasa
memcm cara buat
smp ada panggil sorg poremer mad mai rumah,
yg best bila perawat dtg laju giler bendalah tu gie rumah lain jd nmpk rumah kaka clean
ms ayah kaka ada, dia mmg kerap dtg tido rumah kaka dan ms dia ada kt rumah kaka maka segala bunyi dlm rumah tu xde utk sebulan tp kang muncul lg
tp bila deme jdkan rumah kaka cam disko maka ms tuelah kaka berbunyi
taw plk senyap
dulu ustaz harun din kata kita kena taw asal usul tapak rumah kita tu
cam tapak rumah kaka ni mmg xleh buat apalah sbb asalnya mmg tapak lombong
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2022 05:05 PM | Show all posts
normal jah...

pi google "water hammer"

xde nak mistik segala suma bende aih...
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

26-6-2022 11:10 PM GMT+8 , Processed in 0.084076 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list