CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: ipes2

LELAKI TINGGI MACAM MANAKAH YANG PALING MENARIK?

  [Copy link]
 Author| Post time 31-12-2021 06:18 AM | Show all posts
NaylaArisha replied at 29-12-2021 01:42 PM
165cm pendek eh
standard tinggi lelaki asia kan
beza berapa jer

165cm ni pendek la
kita dimesia, average heights lebih dari ini
bila dah keluar mobile phone dgn camera ni barulah saya perasan sy ni pendek
koh koh mujurlah saya tidak kisah sangat pasal tinggi ni
tapi kalau dapat 3cm lagi, bagus jugak
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 31-12-2021 06:20 AM | Show all posts
Buritan replied at 29-12-2021 09:03 AM
Ye betulll.. lelaki mesia pendek pendek tp yg tak best ramai yg perasan ensem dan playboy.. muka h ...

nak scandal ke dak ni, bukan kerana ropa huduh ke hensem
ramai je yang handsome tak pulak scandal
ramai yang average tapi berscandal

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 31-12-2021 06:25 AM | Show all posts
NaylaArisha replied at 29-12-2021 01:43 PM
kan.. berskandal bawak balik rumah sendiri

tu lah
saya selalu jugak lepak dgn org dalam bilik hotel tapi mmg common sebab selalu kena share rooms dgn wanita
conference, work-related etc
if nak menggatal sure kena hantok kepala sy dgn mereka
also takde la napsu bila penat2 keje
few months ago flat-mate sy 2 org pompuan
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 31-12-2021 06:26 AM | Show all posts
Buritan replied at 29-12-2021 08:15 AM
Agak bonsai jgk doc.. koh koh

Dari: https://ms.magazinera.com/why-do-girls-like-tall-guysIsi Kandungan:Persoalan ini ada di minda ramai orang. Kenapa perempuan suka lelaki tinggi? Sekiranya anda selalu tertanya-tanya mengapa, ini adalah beberapa sebab yang kami tertarik tinggi.
Pertama, tidak semua perempuan suka lelaki yang tinggi. Terdapat gadis-gadis di luar sana yang tidak peduli betapa tinggi seseorang. Walau bagaimanapun, ia adalah satu pengetahuan umum bahawa gadis biasanya pergi untuk lelaki yang lebih tinggi. Tetapi kenapa perempuan suka lelaki yang tinggi? Bagaimana pula dengan ciri khusus yang menjadikannya menarik?
Anda mungkin pernah melihat meme di seluruh tempat yang menonjolkan fakta bahawa kanak-kanak perempuan lebih suka lelaki di laman web dan tapak kencan yang menyenaraikan ketinggian mereka sebagai 6 kaki atau lebih. Walaupun ini mungkin kelihatan sedikit tidak masuk akal, terdapat tarikan kepada lelaki yang berada di bahagian yang lebih tinggi.
Anda tidak boleh mendasarkan tarikan anda pada sifat tunggal
Seperti perempuan seperti lelaki yang berada di bahagian yang lebih tinggi, ia bukan satu-satunya ciri yang mereka suka. Terdapat banyak lagi untuk lelaki yang mereka pilih untuk tarikh. Ia sememangnya berlaku lelaki yang tinggi adalah jenis tertentu yang wanita suka.
Tetapi itu juga bermakna anda tidak sepatutnya menentukan siapa yang anda berikan berdasarkan satu ciri. Jika anda suka kanak-kanak perempuan pendek, anda tidak seharusnya secara automatik menolak kanak-kanak perempuan yang berada di atas ketinggian purata. Melakukan perkara ini adalah cetek dan ia mengehadkan orang-orang yang anda boleh buat. Dan anda tidak pernah tahu. Seseorang yang bukan jenis "tipikal" anda mungkin sangat baik untuk anda!
Kenapa perempuan suka lelaki tinggi?
Jika anda selalu tertanya-tanya mengapa kanak-kanak perempuan kelihatan tertarik kepada lelaki yang lebih tinggi daripada mereka, kami mempunyai beberapa jawapan. Inilah sebabnya mengapa majoriti wanita suka menemui lelaki yang setidaknya sedikit lebih tinggi daripada mereka.
# 1 Ia kelihatan lebih maskulin. Ini jelas salah, tetapi itu sebabnya wanita cenderung lebih suka lelaki yang tinggi. Banyak gadis melihat seorang lelaki yang tinggi dan berfikir dia lebih maskulin. Yang lebih tinggi lelaki itu, yang lebih baik dia.
Begitulah nampaknya dan itu biasanya hanya kesan pertama wanita. Tetapi kanak-kanak perempuan yang menyukai lelaki yang benar-benar lelaki akan lebih cenderung untuk pergi untuk lelaki yang lebih tinggi yang dia lihat. Mereka menyamakan kebanggaan mereka dengan ketinggian mereka dan itu sebabnya mereka suka lelaki yang lebih tinggi.
# 2 Ia menjadikan mereka berasa selamat. Dating lelaki yang lebih tinggi membuat gadis berasa lebih selamat. Sekiranya seorang lelaki tinggi, dia dianggap lebih mampu melindungi seorang wanita. Dia kelihatan lebih kuat dan dapat membungkus gadis itu di tangannya dan menjaga dia selamat.
Ini adalah wajar untuk wanita dari segi evolusi, pada asasnya. Wanita sentiasa memilih lelaki yang boleh melindungi keluarga dan memberikannya. Lelaki yang lebih tinggi melakukan pekerjaan yang terbaik dan jadi wanita telah berkembang untuk mencari mereka lebih menarik.
# 3 Ia menjadikan mereka rasa feminin. Kebanyakan wanita hanya mahu berasa girly. Dengan dating lelaki yang tinggi, perasaan itu dicapai. Apabila kita boleh merasa kecil, kita rasa lebih feminin. Semakin wanita yang kita rasakan, semakin yakin kita, untuk sebahagian besar.
Ini tidak benar untuk semua wanita, tetapi ia pasti sebabnya ramai yang melihat lelaki yang berada di bahagian yang lebih tinggi. Sekiranya anda agak pendek dan mahu membuat wanita berasa seperti ini, memberikan pujian kepadanya yang membuatnya merasa seksi dan feminin juga boleh berfungsi.
# 4 Media mempunyai jenis drilled ke dalam kepala mereka. Setiap kali anda menonton filem atau melihat pasangan di TV atau dalam majalah, lelaki itu selalu lebih tinggi. Satu-satunya pengecualian untuk ini adalah apabila model berpose dengan lelaki. Dan ini masih mengelirukan kerana model wanita biasa setinggi ketinggian purata untuk lelaki.
Maksudnya ialah gadis selalu diajar bahawa lelaki yang lebih tinggi lebih baik. Kami juga diajar untuk menginginkan lelaki yang cukup tinggi untuk mencium dahi kami ketika kami masih kecil. Ia ditanam dalam otak kita dari masyarakat.
# 5 Lelaki yang lebih tinggi kelihatan lebih yakin. Ini tidak semestinya benar tetapi orang yang berada di hujung pendek cenderung mempunyai masalah harga diri kerana mereka tidak begitu tinggi. Kerana mereka tahu perempuan biasanya suka lelaki yang lebih tinggi, mereka berasa buruk tentang diri mereka sendiri.
Jelas sekali, ini tidak benar untuk semua. Sesetengah lelaki pendek sangat yakin. Idea utama di sini ialah gadis-gadis seperti lelaki yang yakin dan ketika lelaki lebih tinggi, mereka cenderung sedikit lebih percaya diri.
# 6 Ia keras kepala ke dalam DNA mereka. Ini adalah untuk sebab yang sama lelaki seperti pinggul, mata besar, dan penampilan muda pada wanita. Kami telah berkembang untuk memilih lelaki yang berada di bahagian yang lebih tinggi, kerana ia menunjukkan mereka lebih mampu menyediakan.
Jelas sekali, ini tidak bermakna apa-apa sekarang. Tetapi itulah cara kami telah berkembang. Kembali pada hari itu, lelaki yang lebih tinggi biasanya lebih kuat. Dan semakin kuat mereka, semakin banyak makanan yang dapat dibawa pulang dan semakin baik mereka dapat menyediakan dan melindungi keluarga mereka.
# 7 Mereka kelihatan lebih berkuasa. Kita semua tertarik dengan kuasa. Secara fizikal mencari seorang lelaki, dia kelihatan seperti dia memegang lebih banyak kuasa. Ini mungkin bukan sesuatu yang kita perasan secara sedar tetapi ia membuat perbezaan.
Apabila seseorang mempunyai kedudukan yang kuat atau nampaknya bertanggungjawab, ia lebih menarik. Kami sememangnya tertarik kepada jenis orang ini kerana mereka sering lebih yakin juga. Sesiapa sahaja yang kelihatan berkuasa sangat dikehendaki oleh wanita dalam kebanyakan kes. Ia hanya berlaku lelaki yang tinggi kelihatan lebih berwibawa.
# 8 Mereka suka memakai kasut tumit. Sekali lagi, ini bukan semua orang. Sesetengah gadis tidak suka tumit dan untuk mereka, ini tidak penting. Tetapi bagi gadis-gadis yang sudah lebih tinggi dan kasut tumit tinggi, mereka akan mahu tarikh lelaki yang lebih tinggi.
Ini kebanyakannya hanya kerana kanak-kanak perempuan tidak mahu menjadi lebih tinggi daripada teman lelaki mereka. Atas sebab-sebab di atas, kanak-kanak perempuan mahu merasa lebih pendek dan lebih kecil. Dan jika mereka juga boleh merasa kecil semasa memakai tumit, mereka lebih suka daripada yang lain.
Jadi kenapa perempuan suka lelaki tinggi? Akhirnya, itu tidak semestinya benar bahawa wanita seperti lelaki yang tinggi sebagai purata. Sebaliknya, mereka suka lelaki yang lebih tinggi daripada mereka, mempunyai keyakinan, dan membuat mereka berasa selamat dan selamat.


Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2021 07:11 AM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 31-12-2021 06:14 AM
adakah saya lebih tinggi dari Dr Hanafi?

Hanafi tuu bkn pendek lg tapi dah taraf org kerdil... koh koh.. jahaknyaa mulut aku .. doc ok cun.. masih lagi dlm kategori sempurna lg dimata ku ini.. koh koh..
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2021 07:14 AM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 31-12-2021 06:20 AM
nak scandal ke dak ni, bukan kerana ropa huduh ke hensem
ramai je yang handsome tak pulak scandal
...

Sbnrnya semua tuu rezeki... kalo dah rezeki dpt somi yg baik alhmdlh sgt.. sblm saya buat decision nak kedepan depan dgn somi saya buat istikharah.. masa blm ade bf lagi pun saya doa nak yg beriman dan beramal salleh..



Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2021 04:45 PM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 31-12-2021 06:11 AM
cheh 185cm tu 6' 1'' .. giant dah tu
kekok nanti nak berjalan
yang wanita dapati attractive bukanl ...

Saya 165 doc.. saya mmg berkenan sgt kalo tengok lelaki tinggi.. mmg taste saya taste mat saleh.. koh koh koh tp ade tp laaa.  Cuma taste ajelaaa tp tak dpt pun dan kalo dpt pun mcm tak beranilaa.. bg saya lelaki melayu islam jugak terbaik..
Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2022 10:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak lebih dr 180cm..lebih dr tu dah mcm hantu galah..tk best plk nk peluk and landing kepala dkt dada yg berbulu.. ...selamat hubs i 175cm..i plk 170cm..ok lah..bila jalan peluk lengan boleh landing skit2 kepala dkt bahu dia..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 2-1-2022 01:57 AM | Show all posts
minahgempal replied at 1-1-2022 10:02 PM
Tak lebih dr 180cm..lebih dr tu dah mcm hantu galah..tk best plk nk peluk and landing kepala dkt dad ...

Ini 5' 9'' dan ini dikira a very good-looking height for a man
Saudari adalah 5' 7'' dan ini adalah above average bagi wanita Melayu if you are one
Average height melayu 2 dekad yg lalu ialah 5' 6'' bagi lelaki dan 5' 1'' bagi wanita.
Dan dapat letak kepala didada lelaki memberi rasa secure dan selamat bagi seorang wanita
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-1-2022 02:00 AM | Show all posts
Buritan replied at 29-12-2021 09:03 AM
Ye betulll.. lelaki mesia pendek pendek tp yg tak best ramai yg perasan ensem dan playboy.. muka h ...

berscandal ini lebih kepada impulse dan spontan kepada lelaki
mereka competitive, usaha cari kerja / makan, ada sense of responsibility kepada yg lebih kecil etc
bila ada sedikit outlet, mereka ambil lah peluang tu

wanita pula invest byk emosi dan perasaan dalam hubungan mereka
untuk ber-intimate, wanita selalunya kenal org itu sudah lama dan sudah letak harapan, future plans dan sebagainya

bolehlah dikatakan, lelaki mengambil kesempatan bila berlaku hal-hal scandal
harap saudari berhati2
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-1-2022 02:02 AM | Show all posts
Buritan replied at 31-12-2021 07:11 AM
Hanafi tuu bkn pendek lg tapi dah taraf org kerdil... koh koh.. jahaknyaa mulut aku .. doc ok cun. ...

ha ha
janganlah kutuk dia
mungkin dia dah insaf
mungkin dah berubah
mana lah kita tahu

jika dia berjaya berscandal kerana menggunakan ttitle dia sebagai seorang doctor, maka itu sangat buruk
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-1-2022 02:04 AM | Show all posts
Buritan replied at 31-12-2021 07:14 AM
Sbnrnya semua tuu rezeki... kalo dah rezeki dpt somi yg baik alhmdlh sgt.. sblm saya buat decision ...

wah bagus approach ini
Encik Buritan selamat lah sebab dapat husband yang elok
tetapi mungkin Encik Buritan pula yang di test, nanti datang mamat good-looking haaa baru tahu langit itu tinggi ke rendah
mana tahu kan, neighbours baru ke, kawan pada kawan pada kawan ke, etc
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2022 03:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Buritan replied at 29-12-2021 09:03 AM
Ye betulll.. lelaki mesia pendek pendek tp yg tak best ramai yg perasan ensem dan playboy.. muka h ...

iols tggi 167cm kalau berjalan mmg selevel jer dgn laki2 sini.. iols dah putus asa nk cari jodoh 180cm above dekat sini ingat nk simpan duit byk2 travel around the world cari jodoh.. hihihi..
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2022 06:51 AM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 2-1-2022 02:04 AM
wah bagus approach ini
Encik Buritan selamat lah sebab dapat husband yang elok
tetapi mungkin Enci ...

Ye mmg bersyukur sgt dgn kurniaaan Alĺah.. dan saya mmg harap dan berdoa jodoh saya dgn somi hingga ke jannah..  jgnlaa Allah uji saya dgn lelaki suka dkt saya.. takut jugak .. iman saya pun tak tebal.. nanti jd trademark plk like a makcik tudung senget sebelah ke..mkcik tudung faridah pasar mlm ke.. koh koh..

Satu lg saya jenis loyal skitt.. even nak tuko kete pun saya pikit 99x koh koh.. pdhl kete tuu dah tarap buang dahh pung.. sampai somi belikkan kete baru.. nak harapkan saya beli asyik dok ckp leh repair lg..
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2022 06:54 AM From the mobile phone | Show all posts
haifawehbe replied at 2-1-2022 03:29 AM
iols tggi 167cm kalau berjalan mmg selevel jer dgn laki2 sini.. iols dah putus asa nk cari jodoh 1 ...

Amik ajelaaa yg katik pun katiklaa..nak buek cmn sis.. yg penting baik dan boleh jaga kita sudahhh... koh koh.. taste tuu simpan ajelaa dlm hati otak sudah.  Susah nak dpt sis oiii.. kalo dah jumpa plk laki org laa tunang orglaa  playboyla plk
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2022 06:58 AM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 2-1-2022 02:02 AM
ha ha
janganlah kutuk dia
mungkin dia dah insaf

Ontahlaaa saya mmg nyampah org mcm nii.. penipuu sgt sgt.. dah tuu as penjawat awam dia tak salahlaa plk.. rasa nak sekeh jah bg lagi pendek. Koh koh..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 3-1-2022 08:40 PM | Show all posts
Buritan replied at 2-1-2022 06:51 AM
Ye mmg bersyukur sgt dgn kurniaaan Alĺah.. dan saya mmg harap dan berdoa jodoh saya dgn somi hing ...

aamiin, semoga encik buritan cekal hatinya
hah? makcik tudung senget? cerita la
sy tidak dapat gossip2 sebegini
gossip2 ghislaine maxwell, saya tau la

koh koh beli keter pon ada sense of brand-loyalty koh
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-1-2022 08:41 PM | Show all posts
Buritan replied at 2-1-2022 06:58 AM
Ontahlaaa saya mmg nyampah org mcm nii.. penipuu sgt sgt.. dah tuu as penjawat awam dia tak salahl ...

ya lah kan? di tengah2 isu ini adalah sebenarnya isu curang
duduk jauh je dari bini,m terus berkondom bagai
if sepi sgt pon, sekadar text2, minum kopi, dinner2 tak bley ke
if terlanjur masuk bilik, takleh ke tgk good movie bersama
kena kah ber-erotic.. dan kenapa
darat la
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-1-2022 08:42 PM | Show all posts
haifawehbe replied at 2-1-2022 03:29 AM
iols tggi 167cm kalau berjalan mmg selevel jer dgn laki2 sini.. iols dah putus asa nk cari jodoh 1 ...

beza 13cm tu agak signififcant
kang nanti awkward
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 08:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Laki kat opis i tinggi 187cm, rupa tak hensem tp sbb dia tinggi menggalah org senang nk recognised.perempuan² suka bygkan dpt duduk atas riba & peluk dia..juga membygkn ketinggiannya mempengaruhi bentuk zakar dia..org tinggi=zakarnya panjang. Taktau la andaian ni betul ke tidak.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-9-2022 03:16 PM GMT+8 , Processed in 0.190712 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list