CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
View: 5199|Reply: 83

LELAKI TINGGI MACAM MANAKAH YANG PALING MENARIK?

  [Copy link]
Post time 24-12-2021 05:09 AM | Show all posts |Read mode
Edited by ipes2 at 24-12-2021 05:12 AM

''Dia tu tinggi la''. Selalunya ini boleh lah dikata sebagai suatu pujian. Didapati, yang dikira ''Tall'' ie tinggi dan kadang-kadang ''Somewhat Tall'', adalah lelaki yang berketinggian 6' 0''. Tetapi, adakah ''Tinggi'' ini menarik?

Saya pernah terdengar dari segi scientific dan terbaca dulu2 dalam journals, bahawa ketinggian yang dikira paling attractive dinegara Barat ialah 5' 8''. Bila dilihat dari sudut social, saya tidak menjangka bahawa ini adalah suatu yang tepat. Di UK umpamanya, dimana lelakinya secara average adalah 5' 9'' dan ramai actors, stars, pemain bola sepak dan icon2 media adalah selalunya lebih tinggi dari ini. Dan saya juga tidak sangka bahawa 6' 0'' itu tidaklah yang dianggap paling attractive: ia cuma dianggap ''Tinggi''. Saya ada sedikit tidak puas hati dengan dengan fakta ini kerana kebanyakan idols saya, dari David Beckham kepada Ronaldo dan pemain2 bola lain dan pelakon2 hebat, mereka semuanya sekurang2nya 6' 0''.

Banyak lagi research studies yang menyokong pendapat bahawa ''Medium Height'' adalah lebih memikat dan bukannya ''Tinggi''. Dan ada satu definasi study yang memberi definasi ''Medium Height'' sebagai 5' 9'' hingga 5' 11'', walaupun selalunya ia mengambil ketinggian 5' 8''. Lelaki dalam golongan ''Rendah'' (5' 5'' hingga 5' 7'') dan ''Tinggi'' (6' 2'' - 6' 4'') didapati dikira kurang menarik.

Jadi, apakah saudari-saudara rasa cara terbaik untuk ketahui secara social dari sudut pemilihannya  (dan dikaji secara scientific datanya) paras ketinggian yang dikira paling menarik? Tentulah dengan meneliti dan mengkaji pemilihan wanita secara spontan, lelaki2 yang mereka teliti, dalam Dating Websites. Inilah mungkin cara yang paling baik dan saya setuju. Didapati, data dari websites sebegini di UK pada hari ini dengan mengkaji 20,000 accounts, lelaki yang paling digemari dan diteliti oleh wanita2 di UK ialah yang berketinggian 5' 8''.



This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 24-12-2021 09:35 AM | Show all posts
ikut situasi lah kan

ada setengah suka yang tinggi

ada pula lebih suka yang sama tinggi

tapi.... masih jugak ada perempuan yang memilih lelaki lebih rendah dari dia
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2021 10:27 AM | Show all posts
kalau aku nak org lg tinggi dr aku.. and nmpk tinggi..
ada cousin aku, dia lebih tinggi dr aku, tp dia jenis nmpk katek (jenis mcm hanafi tu lol).
so itu tak masuk dlm kategori 'tinggi' aku..
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2021 10:30 AM | Show all posts
NaylaArisha replied at 24-12-2021 09:35 AM
ikut situasi lah kan

ada setengah suka yang tinggi

Lelaki rendah ni biasanya egonya tinggi melangit.
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2021 01:54 PM | Show all posts
awanysss replied at 24-12-2021 10:27 AM
kalau aku nak org lg tinggi dr aku.. and nmpk tinggi..
ada cousin aku, dia lebih tinggi dr aku, tp d ...

kalau kategori hanafi sikat tepi tu

itu bukan tinggi bagi iols

itu kategori pendek di kalangan lelaki
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2021 01:55 PM | Show all posts
ezacbee replied at 24-12-2021 10:30 AM
Lelaki rendah ni biasanya egonya tinggi melangit.

lelaki rendah ni kadang2 overconfident

sebab rendah tapi dapat bini tinggi macam model cenggitu


Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2021 02:02 PM | Show all posts
NaylaArisha replied at 24-12-2021 01:54 PM
kalau kategori hanafi sikat tepi tu

itu bukan tinggi bagi iols

bukan.. iols nak ckp cousin iols tinggi dr iols..
tp nmpk katek mcm ni napi tu..

Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2021 02:08 PM | Show all posts
awanysss replied at 24-12-2021 02:02 PM
bukan.. iols nak ckp cousin iols tinggi dr iols..
tp nmpk katek mcm ni napi tu..

oh okay ai salah baca


Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 24-12-2021 03:05 PM | Show all posts
NaylaArisha replied at 24-12-2021 01:55 PM
lelaki rendah ni kadang2 overconfident

sebab rendah tapi dapat bini tinggi macam model cenggitu  ...

Betul tu. Jenis nak menang je. Ketuk kang makin pendek.
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2021 03:20 PM | Show all posts
lelaki idaman i dulu at least 180cm.nak yang tinggi untuk repair genetic. Sudahnya dapat husband mat salleh yang tinggi average 177cm jer.................................
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2021 03:23 PM | Show all posts
Gianna111 replied at 24-12-2021 03:20 PM
lelaki idaman i dulu at least 180cm.nak yang tinggi untuk repair genetic. Sudahnya dapat husband mat ...

terbaiki jugak la keturunan uols kan hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2021 03:43 PM | Show all posts
awanysss replied at 24-12-2021 03:23 PM
terbaiki jugak la keturunan uols kan hahaha

belum ada rezeki nak ada keturunan lagi dear...
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2021 03:56 PM | Show all posts
ezacbee replied at 24-12-2021 03:05 PM
Betul tu. Jenis nak menang je. Ketuk kang makin pendek.

ai ada ustaz kawin senior

senior ai tinggi gila

fuh ustaz ni kemain

cakap sebab dia pendek senior ai tergila2 kan dia

kan kalau suami pendek dari isteri

murah rezeki
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2021 03:56 PM | Show all posts
Gianna111 replied at 24-12-2021 03:20 PM
lelaki idaman i dulu at least 180cm.nak yang tinggi untuk repair genetic. Sudahnya dapat husband mat ...

177 tu kira tinggi lah kan banding

lelaki asia
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2021 04:14 PM | Show all posts
NaylaArisha replied at 24-12-2021 03:56 PM
177 tu kira tinggi lah kan banding

lelaki asia

ah..tapi kalau di negara sendiri dia ketegori rendah
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-12-2021 09:02 PM | Show all posts
NaylaArisha replied at 24-12-2021 09:35 AM
ikut situasi lah kan

ada setengah suka yang tinggi

Bagi sy, sebagai seorang lelaki, sy rasa lagi tinggi lagi bagus; cuma jika terlampau tinggi tu eg 6 4 or 6 5 tu, mcm awkward la pulak.
Sy rasa 6 0 probably lebih baik
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
 Author| Post time 24-12-2021 09:04 PM | Show all posts
awanysss replied at 24-12-2021 10:27 AM
kalau aku nak org lg tinggi dr aku.. and nmpk tinggi..
ada cousin aku, dia lebih tinggi dr aku, tp d ...

Ada sedikit defensive trait dlm wanita yg secara subconcious akan cari lelaki lebih tinggi utk "confidrnce, security, rasa selamat"
Sy juga ada kawan yg memang 5 10 tapi dia tk nmpk tinggi sbb peha dia besar




Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-12-2021 09:07 PM | Show all posts
ezacbee replied at 24-12-2021 10:30 AM
Lelaki rendah ni biasanya egonya tinggi melangit.

Lelaki rendah bila dapat power akan jadi Napolean complex tuh, ie compensate inferiority issues nya dgn kuasanya.

PS: Napolean sebenarnya tidak rendah dan average sahaja dimasa dia.. cuma dia mmg diketahui suka pada ceremonial askar2 yg tinggi2n nmpk hebat etc... dan dgn itu selalu dilukis gambar bersama mereka
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-12-2021 09:08 PM | Show all posts
NaylaArisha replied at 24-12-2021 01:54 PM
kalau kategori hanafi sikat tepi tu

itu bukan tinggi bagi iols

Cuba citer sikit hal Hanafi Sikat Tepi ni.. slalu dengar
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-12-2021 09:54 PM | Show all posts
Gianna111 replied at 24-12-2021 03:20 PM
lelaki idaman i dulu at least 180cm.nak yang tinggi untuk repair genetic. Sudahnya dapat husband mat ...

Tinggi tuh.
Kita Asians di mesia rasanya mcm 5 6 or 5 7 average.
Merata lah awak mencari yg 5 11 (180cm)
Awak mungkin tinggi tapi tk cukup mkn masa kecik je.
Ambil heights mak awak + bapak in cm; dari jumlahnya, tolak 13cm (sbb awak pompuan, if awak lelaki add 13cm). So checklah, mungkin final adult height awak spatutnya lebih elok

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

Forum Hot Topic
Light Toys
Mags_Premiums00Light Toys
Views : 801 Replies : 3
ahli kumpulan Hujan memang kantoi dah ngan wartawan
leftenanhensemahli kumpulan Hujan memang kantoi dah ng
Views : 92487 Replies : 1055
Misteri orang hilang
noraidil_06Misteri orang hilang
Views : 67125 Replies : 406
BLACK ADAM
SY_MumiBLACK ADAM
Views : 1362 Replies : 9
Belia Melayu aktif seks
ultra78Belia Melayu aktif seks
Views : 3117 Replies : 68
Aksi bebas isteri dan suami orang dalam aksi membudayakan bertentangan dengan Islam ahlus sunnah wal jamaah Al-Asya’irah wal Maturidiyah sesuatu yang berani.Dipuji pejuang sekular dan liberal
YgBenarAksi bebas isteri dan suami orang dalam
Views : 734 Replies : 29
Gempar bumi :Kajian Saxo Bank kata UK bakal 'turun pangkat' kerana terjerumus dalam pelbagai krisis ,jadi negara membangun semula.Anda terkejut?
YgBenarGempar bumi :Kajian Saxo Bank kata UK ba
Views : 1310 Replies : 31
Let's Talk about Male Fertility
LumirousLet's Talk about Male Fertility
Views : 426 Replies : 1
Dr. Hafeez tegur netizen yang melabel Pesakit Cacar Monyet Dikaitkan Dengan ‘Gay’ dan bahayanya golongan MSM
YgBenarDr. Hafeez tegur netizen yang melabel Pe
Views : 1186 Replies : 33
BEST FLOORING WHICH SPREADS ITS BEAUTY IN EVERY HOME!
noorazila123BEST FLOORING WHICH SPREADS ITS BEAUTY I
Views : 1861 Replies : 8

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

10-8-2022 10:44 PM GMT+8 , Processed in 0.548030 second(s), 28 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list