CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 3280|Reply: 26

Hari ke-5 Dah Banjir Di Pahang Makin Teruk. Queen Turun Masak.

[Copy link]
Post time 21-12-2021 10:52 PM | Show all posts |Read mode
Edited by Lagubestbest at 21-12-2021 11:47 PM

Hari ke -5 dah Pahang banjir.

Proses menyelamat slow sebab satu negeri banjir kecuali Rompin dan Cameron Highlands. Tak hujan dah, cuaca panas terik, tapi air terus naik. lagi teruk berbanding Taman Sri Muda. PPS pun stranded kena akses guna bot/ heli je, truck tentera memang tak mampu nak masuk. Tapi keadaan banjir di Pahang sekarang ni, tak segempar macam di Selangor. Tak ramai main Twitter. Please guys, kita alih perhatian/ bantuan ke sana juga. NGO ke ape, dah tak boleh target tempat sangat, susah nak masuk dah, sila pergi tolong kat tempat mana mampu sampai.


Gambar: Banjir Bandar Mentakab.

Kampung Gajah Mati haritu Jumaat dah naik separuh dinding macam tahun lepas, tapi sejak harini sampai tengah malam ni, tenggelam terus semua rumah air banjir sama tinggi pokok kelapa.


Negeri #dengkike paling teruk kena banjir setakat ini.

Harini juga Queen turun mencemar duli masak untuk mangsa banjir di ruang memasak khas KYP Advanced Skills Kubang Buaya, Kuantan, Pahang.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-12-2021 08:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Ni hah rupanya thread banjir kat pahang, sapa yg cari sila masuk sini.
Iols banyak je dapat gambar dan video tapi takleh tepek sbb icloud dh penuh kot. Takleh la nak share gambar2.
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2021 03:08 PM | Show all posts
buh la skali gambar hutan kena tarah sebelah menyebelah dengan gambar kawasan banjir baru win!
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2021 04:11 PM From the mobile phone | Show all posts
hyie replied at 22-12-2021 03:08 PM
buh la skali gambar hutan kena tarah sebelah menyebelah dengan gambar kawasan banjir baru win!

Oh yes. Tolong massk konon. Khak tuih!
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2021 08:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Waktu biasa kami membalak
Waktu banjir kami memasak
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2021 10:32 AM From the mobile phone | Show all posts
hyie replied at 22-12-2021 03:08 PM
buh la skali gambar hutan kena tarah sebelah menyebelah dengan gambar kawasan banjir baru win!

Jahak hanggggg...
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2021 10:33 AM From the mobile phone | Show all posts
haruslah replied at 23-12-2021 08:24 AM
Waktu biasa kami membalak
Waktu banjir kami memasak

Ini pun jahakkkkj.. koh koh
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2021 11:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Beribear at 23-12-2021 11:05 AM

Bukan nak cakap apa lah kan, tp usaha anak dia tu mcm dah terlambat. Dari zaman atok dia lg mmg pahang ni sungai dia akan melimpah keluar. Skrg baru gigih nak menanam pokok setelah banyak tanah runtuh, jalan merah, banjir satu negeri. Mcm mana mereka boleh terima je keadaan mcm ni berpuluh tahun tanpa ada inisiatif nak selesaikan masalah ni. Apa dorg ni hanya fikir ohh banjir ni biasa lah nti saya dtg tolong sikit2 masak2 bg org makan hati mereka akan gembira.. Mcm tu ke fikiran dorg ni?????? Serius aku tak faham & tak boleh terima
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-12-2021 08:52 AM | Show all posts
Edited by tripleid at 24-12-2021 09:42 AM

Bila banjir dia memasak..
Bila tak banjir dia menebang




Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2021 09:50 AM | Show all posts
Why kat Kuantan? Dtgla Bentong dulu. Org Bentong pun teruk banjir wehh
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2021 12:01 PM | Show all posts
ya Allah, teruknya.
camna nak agak tu kalau terlanggar bumbung umah, sampai dah tak nampak.
kalau mcm ni kan...air boleh surut tak?
Allah...tak dapat nak digambarkan.
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2021 09:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Beribear replied at 23-12-2021 11:04 AM
Bukan nak cakap apa lah kan, tp usaha anak dia tu mcm dah terlambat. Dari zaman atok dia lg mmg paha ...

Diaorg tak pikir apa la..datang kacau kawah ala makcik bawang for good pr..pastu balik rumah kl
Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2021 09:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Kesiannyer rakyat pahang
Sampai hilang nyawa........ alfatihah
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2021 10:51 AM | Show all posts
taip2 taun banjir
macam makin teruk
buatla sesuatu
siyan rakyat
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2021 11:54 AM | Show all posts
epal_putih replied at 26-12-2021 10:51 AM
taip2 taun banjir
macam makin teruk
buatla sesuatu

Tu tengah sibuk memasak.. Tu je mampu dia bagi.


Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2021 01:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Humblenya Permaisuri kita. Cantik pulak tu. Untung rakyat Msia.

Jehehehhh
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-12-2021 09:36 AM | Show all posts
LadyCarefree replied at 27-12-2021 01:43 AM
Humblenya Permaisuri kita. Cantik pulak tu. Untung rakyat Msia.

Jehehehhh

Kaka lupa boh nomoq acc skali. P edit lekaih
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2021 09:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Thunderclouds replied at 27-12-2021 08:36 AM
Kaka lupa boh nomoq acc skali. P edit lekaih

Hehehehehhhhhhhh negara kita kaya terpaling dalam dunia kan? Rakyat pun terpaling pemurah. Terbanyak sultan and at any point in time kita punya helang2 dan mrs helang dapat double pay. Anak2 helang lagi elaun dan segala biznes.
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2021 12:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by jas7512 at 27-12-2021 12:23 PM

If i jd rakyat pahang x terubat rasa sakit hati dgn memasak je.... mahu bantuan all out utk gerakkan ekonomi...knplah rakyat pahang ni baik sangat walau dah kn tindas mcm2
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2021 07:05 AM From the mobile phone | Show all posts
jas7512 replied at 27-12-2021 12:22 PM
If i jd rakyat pahang x terubat rasa sakit hati dgn memasak je.... mahu bantuan all out utk gerakkan ...

Bukan baik..tp bila fikirkn asal bersuara sikit ko kena angkut ke dalam, anak bini ko sapa nk jaga bg mkn etc?
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

25-9-2022 09:59 PM GMT+8 , Processed in 0.530510 second(s), 27 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list