CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
12
Return to list New
Author: CARI-MAL

"Nak Gugur Jantung Bila Dapat Info Maid Pegang Pisau Nak Bunuh Diri" - Instafamous

[Copy link]
Post time 19-12-2021 07:40 PM From the mobile phone | Show all posts
BlackOpium replied at 19-12-2021 09:37 PM
Salam perkenalan kaka. Kaka jangan cerca meols pulak
Tapi cakap pasal instapemes / influenze ...

Itu harusla MO depa..kaka ada sokong sapa oversea tu?kaka tulis pastu kadang lupa hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2021 08:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Normabaru replied at 19-12-2021 07:40 PM
Itu harusla MO depa..kaka ada sokong sapa oversea tu?kaka tulis pastu kadang lupa hahaha

Theyols ni umpama angin lalu je dekat iols kaka. Iols kenal pun berapa kerat je influenzer ni. Iols respect influenzer yang chill walaupun dah famous.
Mostly bila dah famous kekwat semacam. Pantang diusik, yang pelik ramai pulak tu backup.
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2021 08:06 PM From the mobile phone | Show all posts
BlackOpium replied at 19-12-2021 10:03 PM
Theyols ni umpama angin lalu je dekat iols kaka. Iols kenal pun berapa kerat je influenzer ni. Iol ...

Ye kaka tgk yg elok si aming tu..ank rahmat..ustaz Amin..lain2 ntahla..ssh nk ckp

Ade tu sakan ber TikTok..xfhm btol
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2021 08:55 PM From the mobile phone | Show all posts
swayne replied at 16-12-2021 11:34 PM
Btw, uols tahu tak mana nak cari reliable maid? I join group cari maid kat fb. Ya Allah bersepahnya  ...

skrang susah nak dapat maid uols. mana2 maid yang balik ke indonesia or philipines timeline dari tahun lepas sampai skrang. Dorang dah susah nak masuk. Nak tak nak tinggal maid yang memang stay dekat Malaysia
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2021 10:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by amy26 at 19-12-2021 10:19 PM

I bukan karat dia. Sebelum ni dira ada update status rupa maid dia. Itu pun sebab follower dia Dm dia. Tibe2 agent offer pembantu rumah. Follower dia takut dapat pembantu yang sama. Rupa2nya memang agent yg sama. Agent tu kata nak hanta balik pembantu ni. Tapi boleh dia pergi cari client lain. So untung banyak la agent tu kan. Bukan client boleh dapat balikkan duit2 pengurusan pembantu rumah ni.

Btw dia ni delete status tak lama lepas tu. Maybe ada la tu berkait dgn agent. Jiran i dulu dekat nak 3 kali pembantu rumah lari. Macam aneh juga. Kebanyakan yang muda2 buat hal. Yang berusia ni elok pulak jadi bibik.  Tapi tulah. Iols harap bukan dirancangla. Apa pun minta dijauhkan jumpa maid begini
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2021 06:34 AM From the mobile phone | Show all posts
amy26 replied at 19-12-2021 10:17 PM
I bukan karat dia. Sebelum ni dira ada update status rupa maid dia. Itu pun sebab follower dia Dm di ...

Kat fb ada group maid lari. Dalam tu banyak kes maid lari @ buat perangai. Then majikan banyak kata maid berpakat dengan agent nak jump jump majikan sebab nak tipu duit. Betul, yang elok kebanyakannya yang berumur. Sekarang ni oandai demand gaji. Masa i berpantang, i dapat CL indon muda. Sebaya i. Tapi baik je. I tanya nak tak jadi maid. Dia decline sebab dia kata kalau jadi maid melalui agent, diorang pun kena bayar mahal kat agent juga. Diorang pun kena kasi agent juga ke?
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2021 07:36 AM From the mobile phone | Show all posts
amy26 replied at 19-12-2021 10:17 PM
I bukan karat dia. Sebelum ni dira ada update status rupa maid dia. Itu pun sebab follower dia Dm di ...

Muda2 bkn nye nk dtg keje maid u
Kt indon sane dah bosan kot dok rmh jaga anak
Dieorg lg suke keje kilang.

Sory la klo indon i mmg red flag sket.
Dieorg ni rmaai Pelik2
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2021 07:37 AM From the mobile phone | Show all posts
swayne replied at 20-12-2021 06:34 AM
Kat fb ada group maid lari. Dalam tu banyak kes maid lari @ buat perangai. Then majikan banyak kat ...

Haruslah u. Agent mkn duit atas angin je

Cm jual org dah. Agent pn bkn leh caya sgt.
Cmne eh nk jadi agent bole kaya jadi agent pembantu rmh nie hahahha
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2021 08:28 AM | Show all posts
swayne replied at 20-12-2021 06:34 AM
Kat fb ada group maid lari. Dalam tu banyak kes maid lari @ buat perangai. Then majikan banyak kat ...

demand gaji tu yess

kawan i dpt la maid yg previously lari dr majikan lama sb claim majikan tu x baik..dia time tu grab aja sb penat la isu maid lari ni kan..ni kira amik ja kerja xyah deposit.. elok la dia kerja..tp after few years dia senya2p contact majikan lama and make a deal and then one fine day lari..

actually, kawan i mmg dh nk revise gaji dia sb dia mmg superb, pandai masak and buat kerja rumah semua tp tu la dia lari kan..buhbye aja la... now dia dok msg2 mcm nk minta balik. Kosser la kawan i tu nk bermaid dh, dia pun bk WFH so buat sendiri aja semua now.
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2021 08:46 AM From the mobile phone | Show all posts
lasagnaklcc replied at 16-12-2021 09:14 PM
Awak pergi bercuti then tinggal anak dkt maid?

Bodow kan?? Ank kecik lg. Kalau umur sekolah rendah ok lg. My dad pernah tggalkan tp ada 1 ank sek men, 1 ank sek rendah duk dgn maid. Xpernah umur baby2 gitu tinggalkan. Mmg angkut skali dgn maid. Dasar mak bodow dia ni. Harap rupa jah
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2021 10:18 AM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 20-12-2021 08:46 AM
Bodow kan?? Ank kecik lg. Kalau umur sekolah rendah ok lg. My dad pernah tggalkan tp ada 1 ank sek ...

Walaupon ada abg akak ipar dia kat rumah but still, baby lagi kot. Beraninya nak tinggal kat maid yg pelik perangai.
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2021 03:07 PM | Show all posts
Buat anak pandai pastu gi holiday tinggal baby ngan maid. Bertambah2 pandai. Moga jgn beranak lagi yaach
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2021 12:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Tapi dira ni menjadi jugak la dia alter hidung ngan bibir tu
Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2021 07:29 AM From the mobile phone | Show all posts
TerataiMelur02 replied at 21-12-2021 12:58 AM
Tapi dira ni menjadi jugak la dia alter hidung ngan bibir tu

Rupa asal sheols sblum sejeri idong dgn bibir camne uols?
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

18-5-2022 03:26 PM GMT+8 , Processed in 0.074999 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list