CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: ameenarara

"Penat Bukan Alasan!" Sikap Mendesak Sheikh Muszaphar Paksa Anak Dibantah Netizen

  [Copy link]
Post time 29-12-2021 06:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Currently dia kerja katmana eh ? Buat research ke
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2022 11:20 PM From the mobile phone | Show all posts
If i hv a luxury time and a luxury life then i will spend as same as him as well...why not?? Drpd jd sohai bumi rata
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2022 11:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Sazreena replied at 17-12-2021 01:11 AM
Pada aku biasa je sebab member-member aku especially yg cainis lagi ekstrem. Kelas piano tu ibarat k ...

Stakat ni pun meols cuma bg kelas memanah/ renang berselang seli dan kelas mngaji... tu pun dah tgk dorang mcm pernah balik ngaji nak ulangkaji selalu melepet masing2... kesian..
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2022 11:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by akies at 4-1-2022 09:07 AM

Ada duit..pe salahnya hantar anak2 ke kelas tambahan ni.
Iols hantar si kakak ke kelas muzik selepas dia dah habis training utk berenang.
Now si adik pula smbg ke kelas swimming.
Si abang..iols belikan drone sbb di sek, dia masuk kelab drone jd mudah utk dia belajar.

Tp ye..parent melayu sgtla berkira untuk enrol anak ke kelas mcm ni..
Kaum cina mmg supporting hantar anak2 mereka belajar mcm2..
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2022 04:47 PM | Show all posts
penat tp dia suka biarlah.... ujung2 telan pil masuk iklan so n so...
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2022 10:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni la kalau bapak jadi househusband. Kalau mak rileks sikit. Pandai jugak anak2.
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2022 04:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Bila anak2 dah besar jgn bagitau daddy tak finish master in orthopaedic.

Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2022 06:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku ok jer.. sbb masa kecik2 pun aktiviti kita padat jg tp enjoy.. pagi sekolah.ptg sekolah agama mlm mngaji/tuisyen.. ujg minggu ada aktvt sekolah/g library
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2022 08:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Bella tu dia penah tunjuk tukar baju sek dalam kete otw to kelas kafa. Makan pun dalam kete. Memanglah kete vellfire ke apa tapi mmg x proper nampak. Tasha tu berapa kali tertido otw to other classes. Tengah potong rambut pun anak dia tertido.
Katanya anak2 dia tak tgk gadget bagai, tapi i tgk elok je anak2 dia macam tasha tu up to date pasal game. Contoh i tgk game Among us tu, mana tasha tu tahu kalau bukan tgk kat hp atau youtube kan? Plus skang seorang satu ipad.
Memang dia berduit dan mampu utk enrolled anak2 dia tapi as a parent penat juga sebab kita masih kena control, monitor and supervised juga progress anak2. Entah la masing2 punya style kan..
ada je kawan2 i yg adore sgt parenting skills dia ni sampai enrolled anak masuk sjkc bagai.. ujung2, mengeluh sebab tak mampu nk ajar anak mandarin, tak mampu nk monitor homework yg menimbun. Nak hire tutor mandarin pun x mampu (not sure x mampu upah atau xde yg available). Pastu gelabah bila anak dah nk masuk darjah 2 baru nk bertatih bacaan dlm solat.  
Ukur baju di badan sendiri lah ye.
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2022 09:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Acikkepoh replied at 21-12-2021 10:16 PM
I pernah terbaca kat twitter, ada orang tweet anak dia kena buli dengan anak sheikh muszaphar kat  ...

Wow seriously kalau betul? Tweet mana tu meh tepek sini..
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2022 09:19 AM | Show all posts
cocokerunch replied at 6-1-2022 08:31 AM
Bella tu dia penah tunjuk tukar baju sek dalam kete otw to kelas kafa. Makan pun dalam kete. Memangl ...

colleague i cina pun ckp anak dia stress masuk sjkc
mungkin depa kurang berbahasa cina kat rumah atau sistem situ strict sgt
better go with the flow la
lagi2 astronot ni mampu hantar private higher education kat us, uk ke aussie ke
spm level credit pun byk college terima asalkan ada duit
entah2 nak prep anak2 dgn mcm2 sbb nak berebut scholarship jpa, petronas etc
itu i tak suka. yg mampu prepare college fund anak2 awal2
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2022 11:14 AM From the mobile phone | Show all posts
dagusengett replied at 6-1-2022 09:19 AM
colleague i cina pun ckp anak dia stress masuk sjkc
mungkin depa kurang berbahasa cina kat rumah  ...


Hak ah kawan i kata sjkc memang homework lain macam banyak. Strict lagi. Even kawan u yg memang Cina pun komen macam tu.
I pun rasa astronaut ni nak grab all the scholarship yg u mention tu. Unfair sgt utk anak2 marhaen ni.
Tak semua cara dia kita boleh follow. I tgk noah adam tu panjat  fridge pun i dan ngeri. Dulu pun the twins pijak2 piano pun dia diamkan je supaya anak2 explore katanya.  

Dia tunjuk depan public semua yg good2 je. Haritu kantoi g taman botani time pkp, dikatanya walking distance je padahal rumah dia jauh kot dari situ kalau nk walking sangat. Pastu dulu ada netizen komen bella/tasha makan hotdog or nugget dia reply yg tu organic punya
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2022 08:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols dulu masa anak baru dua ; lepas sekolah pagi hantar depa pi kafa.habis kafa pi kumon. Pukul 8  atau 9 malam baru sampai rumah. Iols kalau tak dok dalam keta mmg dok kat depan pusat kumon la tunggu anak2. Hujung minggu depa pi kelas renang dan art class pulak.. tapi itu lah bila depa besar iols jadi lega tak payah buat semua tu dah. Bila dapat anak ke 3 iols dah malas dah nak hantar sana sini. Sekadar pi kafa ja. Bila nak exam iols hantar tuisyen. Kisah nya iols yg penat bukan anak yg penat! ????
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2022 10:00 PM | Show all posts
aku tengok anak2 dia pun aku penat
tapi takpela anak dia sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2022 05:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Ok je family dr sms anak beranak ni, dia cuba jd bapa yg terbaik la kot sbb dia pun dibesarkan dgn penuh disiplin.

Lg satu dia laki bini pun tak try hard nak nampak kaya and perfect licin lecat serba serbi, rumah pun sepah2 dia laki bini ok je takde cover2
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2022 09:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Masukkan lah dalam kelas karate, barulah feeling kobra kai
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2022 10:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Iolss tak follow dia ni sebab dari dulu lagi rasa kesian tengok anak-anak dia. Tapi wife dia iols suka sebab dia bersahaja. Lagi satu astronot ni tak berapa show affection dekat wife tru ig dia. Rasa macam wife tak dapat good attention. Iols jelah rasa gitu, diaorang rasanya takde apa pun. Tapi tengok dia hantar anak pergi kelas tu pstu kelas ni, kita pulak rasa penat huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2022 11:05 AM | Show all posts
Klo nk defensive buat apa tnya netizen?
Sah2 laaa x semua akan setuju cara tuu
Mesti lee ade yg kecam. Tok ni pn mcm br masuk dunia soc med.
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2022 03:34 PM | Show all posts
teringin nak didik anak cara dia, tapi itulah check bank balance belum mampu, fikir fikir menung sikit, mana jodoh aku ye?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

16-5-2022 08:53 PM GMT+8 , Processed in 2.988788 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list