CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: ameenarara

"Penat Bukan Alasan!" Sikap Mendesak Sheikh Muszaphar Paksa Anak Dibantah Netizen

  [Copy link]
Post time 17-12-2021 01:11 AM | Show all posts
Pada aku biasa je sebab member-member aku especially yg cainis lagi ekstrem. Kelas piano tu ibarat kelas ngaji..balet, sempoa, art, swimming, sports, cainis caligraphy. Kiranya sakneka language / brain / social /skill development yg ada, semua dorang tapau. But then again, aku pilih moderation. Tak semua anak mampu utk adapt dgn xtvt bbyk yg parents pilih. Ada je case budak sekolah rendah yg depression. Anak memasing, cara memasing.
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2021 01:16 AM From the mobile phone | Show all posts
lantak la anak masing2 kan tapi bila nk up dekat socmed kene get ready la terima kritikan netizen. x nak kene cerca keep it private kan senang..
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2021 01:31 PM | Show all posts
ok je tu..drp duk tgk youtube 12 jam...tk menjana minda..mmg kita org tua ni kena bg routine kat anak...lgpun act tu fun je..swimming etc
Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2021 03:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Activity2 tu ok sebab memang berguna untuk kehidupan anak2 dia nanti. Cuma aku kesian kat anak2 dia lah  sebab pressure mempunyai seorang ayah yg jadi first n only angkasawan negara. Expectation yg tinggi bukan jer dari parents but also from their teachers and others around them.
Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2021 06:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Bodoh nya. Dah kenapa ko g tanya am I pushing bla bla bla.....?
Sebab nakkan pujian ke
Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2021 07:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Saya kalau byk masa, dan of course byk duit juga teringin nak hantar anak2 masuk kelas2 life skill ni. Tapi, kerja dgn org, bukan senang nak keluar masuk opis sesuka hati.
Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2021 09:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Dia juga sejenis gigih..bela and tasya punya jadual pun jenuh dia nk hantar ambil, assist belajar lagi..ni Noah and Adam dh start mcm aktiviti. Karang emilia and eusoff pula i nk tgk cmno dia bahagi masa. Untung dia x perlu work 9-5 la kot..mmg fokus kt anak2. Dr Halina mmg x sempat dh nkn keluar2 hantar ambil anak..

I rasa anak2 dia nampak ok ja cope dgn semua tu..
Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2021 10:08 AM | Show all posts
netizen pun... dulu iols kecik2 payah jua nak bangun pagi pergi sekolah tadika. habis kena simbah air dengan bapak iols. takde pulak bapak iols nak rasa kesian bagai konon iols kecik lagi ke idok. dah itu cara didikan yg heols nak terapkan as a parent.

so korang yg tgh jd parent, korang lah pembuluh bentong yang bakal membentuk anak buluh korang. so terpulanglah pd parents masing2 gaya hidup mana yg korang nak ajari anak masing2. ahgittew.
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2021 05:20 AM | Show all posts
Edited by faraway1 at 19-12-2021 04:24 PM

Tak tahu padat ke tidak.

Isnin sampai Jumaat pra sekolah.

Khamis karate
Sabtu ice skating
Ahad swimming..

Tapi no homework paling teruk pun 10 minit abc kemudian reading time, my daughter rajin pinjam buku dari library sekolah dia, so baca sesama...
7.30 tidur

Budak 5 tahun.
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2021 08:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Anak dia pandai dia lah
Bukan bagi main gadjet pon
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2021 01:41 PM | Show all posts
lantak dia la anak dia...dia dgn wife Dr...pandai le dia nak bg makanan berkhasiat untuk jaga stamina anak2 dia...
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2021 09:49 PM | Show all posts
betul lah dia cakap....style parenting setiap parent berbeza, setiap anak juga berbeza. Dia tahu lah potensi anak anak dia sebab tu dia push sampai takde masa nak lepak, nganga depan TV

cuma aku lagi suka tgk life Lara Alana.... ada aktiviti sosial, bersukan, ramai kawan tapi ada gak kelas swimming, bahasa Mandarin

anak 2 Dr SMS ni jarang tgk derang bermain dgn budak budak lain
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2021 10:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Incanto replied at 20-12-2021 09:49 PM
betul lah dia cakap....style parenting setiap parent berbeza, setiap anak juga berbeza. Dia tahu lah ...


I pernah terbaca kat twitter, ada orang tweet anak dia kena buli dengan anak sheikh muszaphar kat sekolah.
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2021 11:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Pak mak die banyak duit.... Sakanlah.. Kalau kite ni banyak duit pon kite slot in mcm2x pogram tuk anak2x...
Lantar dier lerrr.. Anak2x die... Ape2x jadi anak die....
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2021 01:00 PM | Show all posts
Acikkepoh replied at 21-12-2021 10:16 PM
I pernah terbaca kat twitter, ada orang tweet anak dia kena buli dengan anak sheikh muszaphar kat  ...

aiyoo...apakah bila besar akan jadi mcm pembuli MRSM/UPNM

anak yg mana satu?


Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2021 07:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Wow bestnya...mesti besar nnt bnyk skill....pandai itu ini sana sini sinun
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2021 07:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Sazreena replied at 17-12-2021 01:11 AM
Pada aku biasa je sebab member-member aku especially yg cainis lagi ekstrem. Kelas piano tu ibarat k ...

Ahahah jiran cainis Aku pun macam Tu, kelas piano tiap khamis, sabtu ahad kelas tambahan...kesian anak² dia asyik kena bebel je, tapi aku tak faham dia bebel apa.
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2021 05:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Incanto replied at 22-12-2021 01:00 PM
aiyoo...apakah bila besar akan jadi mcm pembuli MRSM/UPNM

anak yg mana satu?

Yang gegirl. Tak sure yg first ke second. Yang dibuli itu cainis.
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2021 03:48 PM | Show all posts
Acikkepoh replied at 21-12-2021 10:16 PM
I pernah terbaca kat twitter, ada orang tweet anak dia kena buli dengan anak sheikh muszaphar kat  ...

siyes la chuollss?

Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2021 07:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Dr halina lah untung.. Suami urus perihal anak2x..die releks2x ja keluar bekerja..xde worried2x gituh...anak2x selamat di tgn bapak depa....bapak depa ni nak anak2x pulun semue.. Sbb duit depa pon banyakk..
Keknis n kekrul mampu ke???????? Hikhikhik
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

18-5-2022 03:01 PM GMT+8 , Processed in 0.150177 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list