CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: ameenarara

"Penat Bukan Alasan!" Sikap Mendesak Sheikh Muszaphar Paksa Anak Dibantah Netizen

  [Copy link]
Post time 14-12-2021 10:04 AM | Show all posts
i suka je tengok anak2 dia.. kalau mampu nak enroll macam2 kelas, apa salahnya kan..
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2021 10:27 AM | Show all posts
Didi_dido replied at 13-12-2021 10:47 PM
Tak sabar nk tgk ank2 dia besar. Adakah spt yg diharapkan atau ujung2 jadi YouTuber,tiktoker, influe ...

xpela jd gitu jahhh tp yg berpelajaran punye... janji terpelajar, terdidik... da besar dorg tentukan sndr kehidupan dorg tp time kecik2 ni kita sebgi ibubapa bg yg terbaik kat dorg...
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2021 10:59 AM | Show all posts
SERONOK BETUL BANYAK MASA DIA AMBIK HANTAR AND NE PRESENT AT THE CENTRE. KALAU AI OLLS TAI TAI AI PUN NAK BUAT CENGGINI
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2021 11:17 AM | Show all posts
anak dia dgn chef ismail takde ke
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2021 12:12 PM | Show all posts
kalau nak compare dgn life aku, aku suka life anak2 dia, byk aktiviti..
tp kalau anak2 dia "enjoy" la..

aku tgk life anak buah aku yg simple mcm masa aku kecik pun aku dah penat..
maybe sbb zaman aku dulu tgk tv pun kena ikut waktu yg tv tu tetapkan, skrg dah boleh record bagai..
so aku byk masa free.. masa tu la nak belajar..

budak2 skrg byk distraction, itu yg mcm kesian..
masa asyik tak cukup je..
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2021 12:54 PM | Show all posts
bio ler....
anak dia....
cuma cian kat anak2 je la sbb penat...
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2021 01:57 PM | Show all posts
ank dia biorla dia ajr cr dia..netizen pon mnyibuk sggh..sume bnda xkena..alahai..dr ank msg2 bjahit gadjet kt tgn.. kecik dah pandai main tiktok.bebulu je aku tgk bdk2 la ni.. mak pak pon bgga ank ikut trend.  bila amik gadjet tu, trs tantrum lg haruu..apooo... klau i mmpu pon i buat jadual sms mcm tu utk anak2 i esok
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2021 02:30 PM | Show all posts
Okey je..sbb kelas yang die bagi anak die masuk tu penting untuk life skills. Kalau aku ade duit banyak pun, aku akan enroll anak-anak pi kelas2 yg macam die buat kat anak2 die..dari duk melagha tengok tv
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2021 08:55 PM From the mobile phone | Show all posts
pernah terbaca kat ig dia…semua anak2 dia,dia nak jadi doktor. mcm dia dan dr harlina

suka gak tgk ig dia..bella,tasha,noah,emilia,yuosof
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2021 02:00 AM From the mobile phone | Show all posts
lantak ler anak die. yg nk tau skrg. knp anak2 die dok depan mcm tu? jarak rumah dgn sekolah tu sejengkal ke? tak mungkin heols tak alert bab safety anak2 dlm kereta
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2021 07:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Dlu2 i skeptikal ckit dgn post die psl ank2..mcm nk the best..push to the max..

Tp bila lme2 i follow, ada ayt2 die bgth yg ank2 ni kne expose dgn pelbagai activities so that bru kita tau potential dorg...

Klu i ada duit, mmg i enroll ank2 i masuk class2 berbayar ni. Tp die enroll class ank2 die berapa je.. jz ank2 rmi tu yg nmpk penuh.

Ada grup di fb i bc...mostly ank2 selain tuition,  ada ballet, tek wando, brain development , piano, badminton,  chess...

Sebulan mmg more than 1k utk all those activities...mcm mne la dorg cr masa utk semua tu...cari duit pn kt mne yea..haha
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2021 01:04 PM | Show all posts
susah yach jadi angkasawan negara. sampai dia insecure dengan pencapaian dia sebagai bapak.
Anak2 jadi mangsa.
Ntah lah kut2 masa kecik2 dulu bapak dia pun buat mcm tu kat dia.
Meols tak rasa mcm tu pun. Dia membesar mcm kanak2 normal still jadi angkasawan kan?
apa2 pun tu anak dia walau kesian diaorg ok je kot.
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2021 01:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Standard budak2 skrg gitula.. kalau parents mampu. Ok je pada iols
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2021 08:47 PM From the mobile phone | Show all posts
cik_kuntum36 replied at 14-12-2021 10:27 AM
xpela jd gitu jahhh tp yg berpelajaran punye... janji terpelajar, terdidik... da besar dorg tentuk ...

Dia sendiri ada cakap dia nak semua ank2 dia jadi doktor.. tu yg iolss tanya..adakah spt yg diharapkan memandangkan ank2 dia ni mcm kena ikut pilihan dan kehendak pak dia jerrr
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2021 11:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Biar la. Anak dia, masa dia, duit dia.
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2021 04:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Ada duit i pun akan enroll diri sendiri mcm2 kelas..
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2021 08:32 AM | Show all posts
ok la tu...anak2 dia banyak aktiviti.
as compare dengan parents asyik bagi anak2 ngadap gadjet?? tu lagi pemalas ...malas layan anak2...anak dh besar nanti melawan ko.padan muka ko..puii
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2021 10:31 AM | Show all posts
anak skang kalau tak ikut aktiviti luar pun jadual penuh dah dengan homework .
kalau nak exam tu lagi hari.. mak pak pun terpalit bz sekali .
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2021 07:42 PM From the mobile phone | Show all posts
kucingitam replied at 13-12-2021 04:59 PM
penat2 juga...apsal dok depan takde carseat ni..tali pinggang pun tak pakai..ke bagi tido kejap kat  ...

Nmpk dlm ig yg baby kembar laki prpuan tu je diaorg letak dlm carseat. Yg besar mcm adam n noah ni xde carseat pun padahal dia selalu share psal parenting anak dia lahir 2017 so baru 4 tahun la kan patutnya pakai carseat lagi
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2021 09:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Sukati dia la ank dia
Tp xpayahla tya pendapat org
U do u sudah
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

18-5-2022 02:38 PM GMT+8 , Processed in 3.656658 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list