CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: ameenarara

"Penat Bukan Alasan!" Sikap Mendesak Sheikh Muszaphar Paksa Anak Dibantah Netizen

  [Copy link]
Post time 13-12-2021 06:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Okay la tu. Ikut kemampuan. Dia mampu tanggung, anak2 pun masa muda ni la hyper, elok lg daripada dibagi menghadap hp tiktok bagai. Anggap je la diorg belajar skill ni byk2 time ni, bila besar nnti dah sibuk fikir kerja nk byr bil, tak sempat nak belajar skill baru dan cepat letih.

Yg tak berkemampuan pula, ada skill lain. Skill bercucuk tanam, skill sales. Pun something yg membantu diorg bila besar.

Selagi mana2 tak menjual atau mendera anak fizikal atau verbal, bior le mereka dgn parenting style mereka
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2021 06:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia kne kerja keras la nk lwn dgn keknis... Parents terpalinggg kahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2021 07:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku rasa ok je. Sebab masa aku kecik pun penuh dgn aktiviti. Jiwa kena kental la. Bukan mak kita tak sayang tapi tak nak kita rapuh bila dah besar.
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2021 08:05 PM From the mobile phone | Show all posts
moga anak anak dia membesar dengan baik dan selamat. 6 orang dah. dia target 10 orang kan? moga isterinya, Dr Halina diberi kekuatan dan kesihatan yg baik. usia makin meningkat, nampak makin mencabar isterinya nak mengandung lagi. rasa seram sikit nengok suaminya, Dr Muszaphar betul betul tekad nak capai target 10 anak. moga baik baik semuanya amin
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2021 08:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Hectic sunggoh schedule anak2 beliau
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2021 09:16 PM From the mobile phone | Show all posts
pakai childseat la...pungpang2 perihal parenting, safety kelaut
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2021 09:49 PM From the mobile phone | Show all posts
yes. suka jadual ni. my daughter pun mmg high energy. tp byknya aktiviti dia terbatas skrg sbb covid. kelas pun i buat online je sbb dah byk kali hampir close contact dgn cikgu2 yg positive covid. ade yg siap ahli keluarga dah meninggal. tp my daughter suffers la duk kat rumah je because she is one active child. cuma bawak die taekwondo class once a week. tu pun sbb strict sop. sports ape lg ye sesuai utk toddler?
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2021 09:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Kadang2 aku rasa dr sms ni terlalu hard kat anak dia.nak jd hebat sbb dia x hebat mana.stakat angkasawan yg dibangga2 bepuluh tahun tu je.
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2021 10:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Baguslah padat ngan aktiviti... Dari mengadap phone sampai juling mata.
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2021 10:46 PM From the mobile phone | Show all posts
nurul_akmar replied at 13-12-2021 04:05 PM
kalau nk layan komen2 negatif, mmg kelaut la jawabnya... yg aku penah dgr, slh satu cara nk pastikan ...

Tu la ni cuti sekolah nak occupy anak dengan aktiviti. Kalau jenis parents tak kesah mmg sumbat screen je. Tak mudah sebenarnya nak arrange aktivity anak tambah ramai berderet, tapi dia pegi upload mcm tu mmg mengundang la jadi terima aje lah netizen nak ckp apa
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2021 10:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak sabar nk tgk ank2 dia besar. Adakah spt yg diharapkan atau ujung2 jadi YouTuber,tiktoker, influencer jahhhh?
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2021 10:51 PM From the mobile phone | Show all posts
kucingitam replied at 13-12-2021 04:59 PM
penat2 juga...apsal dok depan takde carseat ni..tali pinggang pun tak pakai..ke bagi tido kejap kat  ...


kannnnn??? dah la both duduk kat seat co-driver.. tak pakai seatbelt pun. carseat mmg xde bayang la. pastu tayang kat ig. bongok gak eh
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2021 11:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Ntah la.
Bg i lah ank die lantak la die haha
Cumenye sbb die post kt ig. @socmed so ppl bole comment
Sape la rajin beno nk komen tu pn. Tgok je laaa.
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2021 11:48 PM From the mobile phone | Show all posts
miracle_forever replied at 13-12-2021 02:51 PM
kannnnn??? dah la both duduk kat seat co-driver.. tak pakai seatbelt pun. carseat mmg xde bayang l ...

nampak sangat nak jdi terpaling. benda parenting paling basic dan utama adalah safety of the children.
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2021 12:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Ok jah rasanya. Bg ank2 biasa x duduk diam. Tp kesian, miskin x mampu pakai car seat utk ank2 duduk rehat dlm tu
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2021 08:33 AM | Show all posts
miracle_forever replied at 13-12-2021 10:51 PM
kannnnn??? dah la both duduk kat seat co-driver.. tak pakai seatbelt pun. carseat mmg xde bayang l ...

tu la...patut boleh educate orang ramai pasal child safety siince follower ramai..
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2021 09:03 AM | Show all posts
Edited by Hessa at 14-12-2021 09:07 AM

mungkin cara dia dibesarkan dulu mcm tu jgk agaknya, tp i suka je tgk parents yg  mampu dan rajin melayan anak2 mcm ni, mmg itu pun tugas ibu ayah, bukan anak2 tu dibiar dgn gadget. haa, pandai2 ko lah nak oii..itu yg ramai parent skrg buat tp bila tgk dr. mus ni buat camni, msg2 kondem pulak, i percaya, nak anak2 yg cemerlang semua perkara, ini lah antara caranya, mak ayah handle sendiri anak2..bukan mcm kebanyakan parent sekarang yg konon mengaku educated..tugas mendidik melayan anak2 diharap pada org lain..serah bulat-bulat pd cikgu2 kat sekolah, pada pengasuh di taska, pada atuk nenek. dah tu, apa tugas mak ayah yg jadi punca anak2 ni lahir?
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2021 09:10 AM | Show all posts
weezerfan replied at 13-12-2021 09:55 PM
Kadang2 aku rasa dr sms ni terlalu hard kat anak dia.nak jd hebat sbb dia x hebat mana.stakat angkas ...

kan...kita tgk jelah nnti bila besau anaknya jd x spt yg diharapkan
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2021 09:56 AM | Show all posts
biar laa anak dia. mostly family yg have have mmg full activities utk anak dorang. takde macam anak korang keje nak main je. beza nyaa SM ni apa yg dia buat semua nak record macam terpaling sangattttt
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2021 09:58 AM | Show all posts
ladybugz replied at 13-12-2021 09:49 PM
yes. suka jadual ni. my daughter pun mmg high energy. tp byknya aktiviti dia terbatas skrg sbb covid ...

swimming ke?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

18-5-2022 02:13 PM GMT+8 , Processed in 0.202866 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list