CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 1985|Reply: 20

Dasyat....Ebit Lew bergambar dengan samseng siapa ada pistol

[Copy link]
Post time 10-12-2021 10:24 AM | Show all posts |Read mode

Ebit Lew (tengah) bergambar mesra bersama beberapa samseng jalanan di Rio De Janeiro.

Ebit Lew bergambar dengan samseng jalanan Rio De Janeiro

PETALING JAYA – Pendakwah terkenal Ebit Lew meneruskan perjalanannya ke satu kawasan yang dikatakan bahaya di Rio De Janeiro, Brazil baru-baru ini dengan menziarahi penduduk-penduduk setinggan di kawasan Favela.

Menerusi satu hantaran di Facebooknya, beliau bergambar mesra bersama beberapa samseng jalanan yang juga penduduk di sekitar kawasan itu.

Selain itu, beliau menganggap kawasan itu hanya kisah filem ‘Fast Furious’ semata-mata, tetapi wujud di alam nyata seperti di Rio.

“Senjata api ini biasa sahaja di kawasan Favela. Tiada orang berani masuk dan memang bahaya.

“Masa turun misi dan lawatan terjumpa secara tak sengaja dengan anak muda ini dijalanan, mereka ajak bergambar,” tulisnya di Facebook hari ini.

Jelasnya, seperti kebiasaan, janggut dan kopiah atau jubah yang dipakainya pasti akan menimbulkan kehairanan kepada mereka sehingga sepanjang perjalanan ke sebuah Masjid An Nur di Rio, beliau dipandang dan diperhatikan oleh penduduk sekitar.

“Saya berkongsi sebab apa simpan janggut dan kopiah serta saya ceritalah tentang kasih sayang Allah dan Sunah Nabi SAW.

“Walau seram tengok mereka ini, berkat sunah dan niat membantu orang susah mereka sambut saya dengan sangat baik sehingga ramai juga yang tiada agama berminat dan tanya pasal Islam,” katanya. – K! ONLINE

Sumber:https://www.kosmo.com.my/2021/12 ... nan-rio-de-janeiro/

Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2021 04:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Si propah ni sape yer belakang heols. Meluatsss kes2 seks tu pe cite? Xkan case closed kut
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2021 04:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Perlu ke. hahaha

Aritu terbca kes die still ongoing lg kan..

Bile nk balik msia setelkn kes.
Sibok dok jupe gangster watpe. Jom la bersih kn name dulu
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2021 04:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Duriand24 replied at 10-12-2021 04:12 PM
Si propah ni sape yer belakang heols. Meluatsss kes2 seks tu pe cite? Xkan case closed kut

Aritu i bace ongoing lg.
Sbb pihak polis tu komen sape ckp kes ni tutup cmtu laaa

Tp msia ni darul rasuah lol
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2021 04:52 PM | Show all posts
dia pon ada pestol kan
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2021 08:48 PM From the mobile phone | Show all posts
gengster pegang pistol ko ingat senang2 ajak bergambar mcm kwn2.. konpem2 diaorg sume ni dibayar.. gigih betul yebbit ni..
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2021 12:43 AM From the mobile phone | Show all posts
missyL replied at 10-12-2021 04:39 PM
Aritu i bace ongoing lg.
Sbb pihak polis tu komen sape ckp kes ni tutup cmtu laaa


Geeeram. Tgk dia senyum2 acah2 good2 tu rasa nak tumbuk. Iols know this type of ppl mmg a manipulator. Dan ada org besar di belakang dia. Menjawab la semua nanti.
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2021 09:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Duriand24 replied at 11-12-2021 12:43 AM
Geeeram. Tgk dia senyum2 acah2 good2 tu rasa nak tumbuk. Iols know this type of ppl mmg a manipula ...

I harap lah klo btol all the accusations Biarlah dpt balasan di dunia.

Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2021 09:52 AM From the mobile phone | Show all posts
haifawehbe replied at 10-12-2021 08:48 PM
gengster pegang pistol ko ingat senang2 ajak bergambar mcm kwn2.. konpem2 diaorg sume ni dibayar.. g ...

Semua kt fb yg bkn usop pn komen cmnie
Tp taksuber marah oooo
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2021 01:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Semua video dia yang lalu dekat ig tak pernah terkesan pun dekat hati iols. Mungkin hati iols ni berkeladak sangat kot nak kena clorox dulu agittewww
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2021 03:51 PM From the mobile phone | Show all posts
missyL replied at 11-12-2021 09:51 AM
I harap lah klo btol all the accusations Biarlah dpt balasan di dunia.

Khenn! Iols aminkan. Amiinn
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2021 08:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Mamat samseng buat sign CV
korang cek siapa dalang yang bantu dia ..
Mmg ada polis pantau si sayu ni
Tapi nk sampai ke sana ada mafia besar
Jaga polis pn tatottt
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2021 04:39 PM | Show all posts
Ada ke pistol kaler pink?
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2021 02:14 AM From the mobile phone | Show all posts
FW bergambar dengan polis masa gi Peru dulu. Tahun 2017 tak silap.
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2021 01:59 PM | Show all posts
Tadi tertengok pesbuk Alip Scrut.. Rupanya Favela tu tempat perlancongan yaa.. Padan senang2 je bergambor dengan gengsta..
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2021 01:19 PM | Show all posts
Lepas lak dia g Brazil ek...
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2021 11:28 AM | Show all posts
kakakko replied at 15-12-2021 01:59 PM
Tadi tertengok pesbuk Alip Scrut.. Rupanya Favela tu tempat perlancongan yaa.. Padan senang2 je berg ...

kahhhhhh......dah la aku baru baca....lucu pulak
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2021 05:28 PM | Show all posts
toynme replied at 23-12-2021 03:28 AM
kahhhhhh......dah la aku baru baca....lucu pulak

Patut berani semacam ye.
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2021 02:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Pdrm ckp kertas siasatan dia dh lengkap. Patut la pegi mekah, brazil tp balik mekah semula kan. Takmo balik sini la tu, n nak buy time
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2021 08:45 AM From the mobile phone | Show all posts
toxicated replied at 30-12-2021 02:13 AM
Pdrm ckp kertas siasatan dia dh lengkap. Patut la pegi mekah, brazil tp balik mekah semula kan. Takm ...

Banyak pusing kannnnn
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

18-5-2022 03:09 PM GMT+8 , Processed in 0.097901 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list