CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: Rhyno

BENANG KHAS SEPARUH AKHIR MUZIK-MUZIK 36

  [Copy link]
Post time 29-4-2022 12:04 AM From the mobile phone | Show all posts
qqOfficial replied at 28-4-2022 09:59 AM
uwarghhhhh...sedehhhhh Biru Malam dah terkeluarrrrrrrrr....

harap2 lepas ke sfmm37 .... ...

Harap2 lps..Tenang je dengar lagu ni..melodi pn fresh..
Tngk carta asyik muka sama je yg monopoli..
N lagu2 AM lately ddk ranking yg not bad gak..peluang agak cerah disitu.

Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2022 12:11 AM From the mobile phone | Show all posts
danieladam replied at 28-4-2022 03:26 PM
Iols pon suka lagu tu..tp mcm x cukup je point nak ke semis

Lahhhh yeke?
Ruginya...iolls lbh prefer lagu AM yg ni dari duet ng queen D..yg tu berexprimentasi sngt kat vokal styling..
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2022 12:23 AM From the mobile phone | Show all posts
beta_carotene replied at 15-4-2022 08:52 PM
Bila lagu Fasa Hazama feat Tuju nk masuk carta
Meols ada bau2 top 3 AJL gitu

Suka sngt part ni...fasa masa( mcm terbelit sikit nk menyebut tapi tu yg menjadikan part ni best)

Hazama always x mghampakan bila part masukkn emosi dlm lagu..
Sependapat dgn chuolls..Ajl material sngt lagu Fasa ni.
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2022 12:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Lelli at 29-4-2022 12:59 AM
cicicumel replied at 28-4-2022 07:05 PM
Lagu feat. Ezad Lazim tu tajuk apa ek? Best lagu tu.. Dh calon ke lom?


Celup..
Best gak lagu ni..lirik straight forward tapi menikam..haha
Tapi mcm ssh je nk lps ke Ajl cuz fan base x kuat(utk mengundi kat web muzik2) selain muzik arranggement pn cam biasa2 je..
Meolls lagi prefer lagu  Tak Sangka - Yonnyboi, Zynakal n Asyraf Nasir...utk jenis yg diss2 ni..
Tapi tu la, mcm sepesen je dgn lagu2 dorg yg dulu2..juri2 x suka sngt benda yg sama je berulang..contoh mcm Akim n the Majestret..
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2022 08:46 AM | Show all posts
Lelli replied at 28-4-2022 04:44 PM
Celup..
Best gak lagu ni..lirik straight forward tapi menikam..haha
Tapi mcm ssh je nk lps ke Ajl  ...

Tak sangka ni best tau ...

ada harapan layak ke AJL, dengan syarat yonny ngan zynakal kena polish lagi vokal...  hehehhh
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2022 08:47 AM | Show all posts
Lelli replied at 28-4-2022 04:04 PM
Harap2 lps..Tenang je dengar lagu ni..melodi pn fresh..
Tngk carta asyik muka sama je yg monopoli. ...

Yerr uolsss...

Biru malam sangatt syahdu, lagu tu leh bereksperimen dengan macam2 genre,.. nyanyi dgn piano, akustik, petikan gitar je... even leh dirock kan... ballad pun leh masuk juga...
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2022 08:50 AM | Show all posts
Lelli replied at 28-4-2022 04:23 PM
Suka sngt part ni...fasa masa( mcm terbelit sikit nk menyebut tapi tu yg menjadikan part ni best)
...

doa chuols dengan @beta_carotene dimakbulkan....
minggu ni Fasa Masa ehhhh.. Fasa Hazama ft Tuju dicalonkan dengan Sang Purnama Wany h dgn Wany Syaz

Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2022 09:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Lelli replied at 29-4-2022 12:44 AM
Celup..
Best gak lagu ni..lirik straight forward tapi menikam..haha
Tapi mcm ssh je nk lps ke Ajl  ...

Pada pengamatan iols, tahun ni juara AJL akan menjadi milik Tak Sangka. Bukan sbb iols suka lagu tu. Tp kalo chuols analisis semenjak dua menjak ni punya carta, perjalanan lagu yg akan jd juara AJL adalah seperti itu.

Contoh lagu Gila..ikut kiraan markah x layak pon masuk semis, tp diangkat juara mingguan utk melayakkan ke semis. Padahal masa tu org x tau lagu tu pon.

Sama mcm lagu shilalat dgn sog. Diangkat menjadi juara mingguan out of nowhere. Sbb nak layakkan ke semi final AJL. Lagu Marsha Cinta pon sama.

Lagu Tak Sangka ada peluang la pasni jd juara AJL.
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2022 01:59 PM From the mobile phone | Show all posts
danieladam replied at 26-4-2022 08:42 AM
MM 37 : Minggu 16
Tarikh : 24/04/2022


X ambik perhatian kat latest carta yg ni..
Ada peluang besar ke Ajl nmpknya Tak Sangka..restu

Top3 Ajl lagi sng nk ramal lps ni
Mana2 lagu yg tetiba potong que dlm top30 lagu yg layak ke smfm sah2 ada tempat dlm top3





Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2022 02:04 PM From the mobile phone | Show all posts
qqOfficial replied at 29-4-2022 08:46 AM
Tak sangka ni best tau ...

ada harapan layak ke AJL, dengan syarat yonny ngan zynakal kena polish ...

Nmpk dorg dah improve bnyk bab vokal..banding dgn baru2 msk industri dulu..
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2022 01:06 AM From the mobile phone | Show all posts
MM 37 : Minggu 17
Tarikh : 01/05/2022

1. Esok - Amir Masdi
2. Tak Sangka - Yonnyboii, Zyn Akal & Asyraf Nasir
3. Takluk Cinta - Hafiz Suip
4. Sengsara - Khai Bahar
5. 24434 - Floor 88
6. Berani - Dolla
7. Amaran - Siti Nordiana & Bunga
8. Hitam Saksi Putih - Haqiem Rusli
9. Nang - Iman Troye
10. Berakhirlah Pencarianku - Hafiz Suip & Ernie Zakri
11. Tanpa Simpati - Aiman Tino
12. Lalai - Baby Shima
13. Keliru - Ara Johari & Lil J
14. Cukup Derita Itu - Siti Nordiana
15. Kelentang Kelentong - Hael Husaini
16. Anugerah Terindah - Alif Satar & The Locos
17. Milik - Irfan Haris
18. Tentang Rasa - Yuka Kharisma
19. Irama - Shiha Zikir
20. Sayang Aku Tanya Apa Khabar - Dayang Nurfaizah X Zynakal

Pencalonan Baru :
Sang Purnama - Wany Hasrita & Wani Syaz
Fasa - Hazama ft Tuju

Prebiu :
Sadar - Budak Nakal Hujung Simpang
Tatapan Terakhir - Estranged
Kuala Lumpuh - Dunya
Takdir - Aliff Iskandar
Mainan - Naim Daniel
Demi Cinta Ini - Tomok & Fatin Afeefa
Cinta Tak Bertepi - Sufian Suhaimi
Bertenang - Najwa Latif
Bila Kau Tiada - Syamel
Demi Kamu - Indah Ruhaila
Halusinasi - Fieya Julia
Khayalan - Tuju

Terkeluar :
Pedas - Wany Hasrita & Sophia Liana
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2022 09:15 AM | Show all posts
ahad haritu takde carta kan..

pencalonan baru sajor kan????
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2022 09:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Debu xmasuk list ke..br nk tgk lagu tu kt AJL
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2022 12:15 AM | Show all posts


Bila lagu ni nk dicalonkan dlm carta
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2022 12:18 AM | Show all posts


Bakal menjadi ost Akasia Bisik-bisik Gelora ni pun xmasuk2 carta walaupun drpd last year dh keluar lagu ni
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2022 12:20 AM | Show all posts
Dua ost drpd Siti Rosmizah





Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2022 12:23 AM | Show all posts
Lagu drpd Ikhwan Fatanah dan Wan Salleh utk 2022






Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2022 12:25 AM | Show all posts
Suki Low vs Nikki Palikat




Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2022 12:31 AM | Show all posts
Lagu-lagu baru ciptaan Ajai drpd last year





Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 10:23 PM From the mobile phone | Show all posts
MM 37 : Minggu 18
Tarikh : 15/05/2022

1. Esok - Amir Masdi
2. Berani - Dolla
3. Tak Sangka - Yonnyboii, Zyn Akal & Asyraf Nasir
4. Takluk Cinta - Hafiz Suip
5. Sengsara - Khai Bahar
6. 24434 - Floor 88
7. Nang - Iman Troye
8. Amaran - Siti Nordiana & Bunga
9. Sang Purnama - Wany Hasrita & Wani Syaz
10. Lalai - Baby Shima
11. Hitam Saksi Putih - Haqiem Rusli
12. Keliru - Ara Johari & Lil J
13. Berakhirlah Pencarianku - Hafiz Suip & Ernie Zakri
14. Tanpa Simpati - Aiman Tino
15. Fasa - Hazama ft Tuju
16. Cukup Derita Itu - Siti Nordiana
17. Sayang Aku Tanya Apa Khabar - Dayang Nurfaizah X Zynakal
18. Kelentang Kelentong - Hael Husaini
19. Bila Kau Tiada - Syamel
20. Demi Kamu - Indah Ruhaila

Pencalonan Baru :
Debu - Dayang Nurfaizah & Amir Masdi
Duit - Stacy

Prebiu :
Anugerah Terindah - Alif Satar & The Locos
Milik - Irfan Haris
Tentang Rasa - Yuka Kharisma
Irama - Shiha Zikir
Sadar - Budak Nakal Hujung Simpang
Tatapan Terakhir - Estranged
Kuala Lumpuh - Dunya
Takdir - Aliff Iskandar
Mainan - Naim Daniel
Demi Cinta Ini - Tomok & Fatin Afeefa
Cinta Tak Bertepi - Sufian Suhaimi

Terkeluar :
Bertenang - Najwa Latif
Halusinasi - Fieya Julia
Khayalan - Tuju
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-6-2022 09:09 AM GMT+8 , Processed in 0.091939 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list